צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להביא לעליה בסיכון ארוך הטווח לתסמונת מעי רגיז (Clinical Gastroenterology and Hepatology)

צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome), עם קשר מנה-תגובה משמעותי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology.

העלייה המקבילה בצריכת מזון אולטרה-מעובד ובשיעורי אבחנת תסמונת מעי רגיז בשנים האחרונות מהווה מקור לדאגה, אך אין עדויות אפידמיולוגיות אודות הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון להתפתחות מחלת המעי.

המחקר הנוכחי כלל 178,711 משתתפים ללא אבחנה של תסמונת מעי רגיז, מחלת מעי דלקתית, מחלת צליאק או ממאירות (גיל ממוצע של 55.8 שנים; 53.1% נשים) ממאגר UK Biobank שהשלימו שאלון תזונה בן 24 שעות לאורך חמישה מחזורים.

החוקרים התבססו על מערכת NOVA לסיווג המזון לארבע קבוצות, שנעו בין מזון לא-מעובד או מעובד מינימאלית ועד מזון אולטרה-מעובד. הם חישבו את צריכת המזון בכל קבוצה על-בסיס גודל המנות וצריכת מזון אולטרה-מעובד כאחוז מכלל הצריכה התזונתית (כגרם ביום) על-פי נתונים ממשתתפים שהשלימו לפחות שני שאלוני תזונה.

התוצא היעקרי היה היארעות תסמונת מעי רגיז.

לאורך חציון מעקב של 11.3 שנים תועדו 2,690 מקרים של תסמונת מעי רגיז.

הצריכה הממוצעת של מזון אולטרה-מעובד עמדה על 21% מכלל ההרכב התזונתי. כל עליה של 10% בצריכת מזון אולטרה-מעובד לוותה בעליה של 8% בשיעורי תסמונת מעי רגיז.

בחולים ברבעון העליון של צריכת מזון אולטרה-מעובד תועד סיכון גבוה ב-20% לאבחנה של מחלת המעי, בהשוואה לאלו בחמישון התחתון.

ממצאי המחקר מעידים כי הפחתת או הימנעות מצריכת מזון אולטרה-מעובד עשויה לסייע בהפחתת הסיכון להתפתחות תסמונת מעי רגיז.

Clin Gastroenterol Hepatol, March 21, 2024

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה