תוצאות מחקר HORIZONS-AMI לאחר 3 שנים (מתוך Lancet)

מאת ד”ר אולה קראסיק

בגיליון יוני של כתב העת The Lancet פורסמו תוצאות לאחר 3 שנים של מחקר HORIZONS-AMI . תוצאות אלה הדגימו המשך יעילות ובטיחות של טיפול מונותרפי ב-Bivalirudin (אנגיומקס), שהוא מעקב תרומבין ישיר, וכן של הכנסת תומכן המשחרר Paclitaxel במטופלים לאחר התקף לב, אשר עברו צנתור ראשוני.

מחקר HORIZONS-AMI הינו פרוספקטיבי אקראי בתוית פתוחה אשר כלל מעל 3600 מטופלים מגיל 18 ומעלה לאחר התקף לב מסוג STEMI (או ST-elevation myocardial infarction ), כאשר המטופלים התייצגו תוך 12 שעות מתחילת התסמינים ועברו צנתור ראשוני. לאחר הצנתור המטופלים חולקו באופן אקראי (ביחס 1:1) לקבל טיפול ב-Bivalirudin או לקבל טיפול משולב בהפרין עם תרופה מעקבת glycoprotein IIb/IIIa (או GPI glycoprotein IIb/IIIa inhibitor ). בנוסף, אם המטופלים היו מתאימים, הם חולקו באופן אקראי (ביחס 3:1) להכנסת תומכן המשחרר Paclitaxel (או PES Paclitaxel-eluting stent ) או להכנסת תומכן מתכת פשוט (BMS bare metal stent ).

החוקרים מצאו כי לאחר 3 שנים, במטופלים אשר קיבלו Bivalirudin נמצא שיעור נמוך יותר של תמותה מכל סיבה (5.9% לעומת 7.7%, יחס סיכון של 0.75, P=0.03 ), של תמותה מסיבות לבביות (2.9% לעומת 5.1%, יחס סיכון של 0.56, P=0.001 ), של התקף לב חוזר (6.2% לעומת 8.2%, יחס סיכון של 0.76, P=0.04 ), ושל דימום חמור שאינו קשור לניתוח מעקפים (6.9% לעומת 10.5%, יחס סיכון של 0.64, P=0.0001 ) בהשוואה למטופלים אשר קיבלו הפרין בשילוב עם GPI . החוקרים לא מצאו הבדל משמעותי בין הקבוצות בצורך בצנתור כלי המטרה בשל איסכמיה, stent thrombosis או תופעות שליליות מורכבות.

בהשוואת סוג התומכן, לאחר 3 שנים במטופלים אשר קיבלו PES נמצא שיעור נמוך יותר של צנתורים חוזרים של כלי המטרה בשל איסכמיה (9.4% לעומת 15.1%, יחס סיכון של 0.60, P<0.0001 ) לעומת המטופלים שקיבלו BMS . החוקרים לא מצאו הבדלים משמעותיים בשיעורי התמותה, התקף לב חוזר, ארוע מוחי או stent thrombosis . יש לציין כי שיעור stent thrombosis היה גבוה (מעל 4.5%) בשתי הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי היעילות והבטיחות של מונותרפיה ב-Bivalirudin וכן של תומכן מסוג PES נשמרו לאחר 3 שנים במטופלים עם STEMI אשר עברו צנתור ראשוני.

The Lancet, June 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך