קרדיולוגיה

תוספי ויטמין D אינם מפחיתים את הסיכון להיארעות מחלות ממאירות או מחלות לב וכלי דם בקשישים עם רמות מספקות של הוויטמין (Am J Clin Nutrition)

תוספי ויטמין D לא השפיעו על היארעות מחלות ממאירות או מחלות קרדיווסקולאריות מג'ורוית בקשישים בהם רמות ויטמין D הולמות מלכתחילה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים תצפיתיים מצאו כי רמות לא-מספקות של ויטמין D מלוות בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם ומחלות ממאירות, אך העדויות באשר לתועלת של תוספים אלו הן מוגבלות. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעות של תוספי ויטמין D על היארעות מחלות לב וכלי דם ומחלות סרטן.

לצורך כך, החוקרים השלימו מחקר אקראי ומבוקר-פלסבו, אשר ארך חמש שנים וכלל 2,495 גברים בגילאי 60 שנים ומעלה ונשים לאחר-מנופאוזה בגילאי 65 שנים ומעלה מהאוכלוסיה הכללית בפינלנד. החוקרים התמקדו במשתתפים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם או מחלות סרטן.

המשתתפים במחקר חולקו לאחת משלוש זרועות: פלסבו, ויטמין D במינון 1,600 יחידות בינלאומיות/יום או 3,200 יחידות בינלאומיות/יום. המעקב כלל שאלונים שנתיים וכן הושלמו ראיונות אישיים עם 551 משתתפים במחקר.

התוצאים העיקריים כללו היארעות מחלות לב וכלי דם מג'וריות ומחלות ממאירות פולשניות. תוצאי סיום משניים כללו את המרכיבים הפרטניים של התוצא העיקרי של מחלות לב וכלי דם (אוטם לבבי, אירוע מוחי, תמותה קרדיווסקולארית) וממאירויות באתרים ספציפיים או תמותה עקב מחלה ממארת.

לאורך המעקב תועדו 41 (4.9%) אירועים קרדיווסקולאריים בזרוע הפלסבו, 42 (5.0%) אירועים בקרב מטופלים בויטמין D במינון 1,600 יחידות בינלאומיות ביום (יחס סיכון של 0.97, P=0.89)  ו-36 (4.3%) אירועים בזרוע הטיפול בויטמין D במינון 3,200 יחידות בינלאומיות ביום (יחס סיכון של 0.84, p=0.044).

שיעורי אבחנת ממאירות פולשנית עמדו על 4.9%, 5.8% ו-4.8% מהמשתתפים בזרוע הפלסבו, ויטמין D במינון 1,600 יחידות בינלאומיות ביום (יחס סיכון של 1.14, p=0.55) ו-4.8% בזרוע הטיפול בויטמין D במינון 3,200 יחידות בינלאומיות/יום (יחס סיכון של 0.95, P=0.81), בהתאמה.

החוקרים לא זיהו הבדלים מובהקים סטטיסטית בתוצאי סיום משניים או בשיעורי התמותה הכוללים.

ממצאי המחקר מעידים כי תוספי ויטמין D לא הובילו להפחתת היארעות אירועים קרדיווסקולאריים מג'וריים או שיעורי ממאירות פולשנית בקרב מטופלים מבוגרים, ככל הנראה עקב רמות ויטמין D מספקות במרבית המטופלים עוד טרם מתן התוספים.

Am J Clin Nutrition, Jan 4, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר משלב Nivolumab ו-Ipilimumab כקו-טיפול ראשון כנגד סרטן כבד מתקדם

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר משלב Nivolumab ו-Ipilimumab כקו-טיפול ראשון כנגד סרטן כבד מתקדם

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן משלב Nivolumab ו-Ipilimumab כקו-טיפול ראשון למבוגרים עם סרטן כבד גרורתי או לא-נתיח. ההחלטה הנוכחית התקבלה לאחר אישור מואץ של הטיפול כקו-שני כנגד סרטן כבד מתקדם ומצטרפת לרשימה של התוויות אחרות למתן הטיפול המשולב. המלצה זו מבוססת על נתוני יעילות שהודגמו במחקר CHECKMATE-9DW, מחקר אקראי, […]

  • התועלת של טיפול בחסר ברזל בחולים עם אי-ספיקת לב

    התועלת של טיפול בחסר ברזל בחולים עם אי-ספיקת לב

    בחולים עם אי-ספיקת לב וחסר ברזל שקיבלו טיפול תוך-ורידי בברזל תועדו שיעורים נמוכים יותר של תמותה קרדיווסקולארית או אשפז בשל אי-ספיקת לב, אך תוצאות מחקר FAIR-HF2 לא היו מובהקים סטטיסטית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. עם זאת, כאשר ממצאי המחקר שולבו במטה-אנליזה עם תוצאות חמישה מחקרים קודמים, תועדו יתרונות חשובים למטופלים, כך […]

  • השפעות רעילות בדרגה נמוכה על תוצאות הטיפול במלנומה

    השפעות רעילות בדרגה נמוכה על תוצאות הטיפול במלנומה

    למעלה ממחצית מהחולים עם מלנומה בשלב III שקיבלו טיפול משלים בקיטרודה חוו רעילות בדרגה נמוכה, כאשר אירועים אלו הובילו להפסקת הטיפול התרופתי, אשפוז או צורך בטיפול לדיכוי חיסוני, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JCO Oncology Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול אימונותרפי מפחית את הסיכון להישנות מלנומה, אך מלווה באירועים חריגים […]

  • תוצאות מבטיחות לקיטרודה בטיפול בשני תת-סוגים של לימפומה עורית של תאי T

    תוצאות מבטיחות לקיטרודה בטיפול בשני תת-סוגים של לימפומה עורית של תאי T

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology דווח על תוצאות מבטיחות לטיפול בקיטרודה בחולים עם מיקוזיס פונגואידס ותסמונת סזארי, תתי הסוגים הנפוצים ביותר של לימפומה עורית של תאי T, כאשר במחצית מהחולים שטופלו תועדה תגובה לטיפול. החוקרים השלימו ניתוח רטרוספקטיבי שכלל 30 חולים (גיל חציוני של 68 שנים; 56.7% נשים) עם מיקוזיס פונגואידס ותסמונת סזארי, אשר […]

  • האם טיפול אימונותרפי משלים ב-Camrelizumab משפר הישרדות בחולים עם ממאירות מתקדמת של נזופרינקס? (JAMA)

    האם טיפול אימונותרפי משלים ב-Camrelizumab משפר הישרדות בחולים עם ממאירות מתקדמת של נזופרינקס? (JAMA)

    טיפול משלים ב- Camrelizumab לווה בשיפור משמעותי של שיעורי ההישרדות ללא-אירועים לאחר שלוש שנים בחולים עם ממאירות מתקדמת מקומית-אזורית של הנזופרינקס, בהשוואה למעקב בלבד, כך עולה מתוצאות מחקר DIPPER בשלב 3, שפורסמו בכתב העת JAMA. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כ-20-30% מהחולים עם קרצינומה של נזופרינקס בשלב מתקדם מקומית-אזורית צפויים להישנות מחלה לאחר טיפול כימו-קרינתי […]

  • דיאטת DASH מלווה בסיכון מופחת לממאירות מעי גס ורקטום

    דיאטת DASH מלווה בסיכון מופחת לממאירות מעי גס ורקטום

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הקפדה על דיאטת DASH (או Dietary Approaches to Stop Hypertension) עם דגש על צריכת פירות, ירקות, דגנים מלאים, אגוזים ומוצרי חלב דלי-שומן – מלווה בירידה של 19% בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום, עם השפעה מגנה בולטת יותר בגברים לעומת נשים. […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך