מחקר חדש מה-Aging Male
מצא כי טיפול ארוך טווח בתחליף טסטוסטרון (TRT) משיג שיפור בצפיפות העצם (BMD) במטופלים שמנים עם סינדרום מטבולי (MS) והיפוגונדיזם מאוחר (LOH).
החוקרים גייסו 60 מטופלים בגיל ממוצע 10+57 שנים עם רמות נמוכות של טסטוסטרון בסרום (T<320 נ"ג/ד"ל) ו-MS ללא קשר לנוכחות של אוסטיאופורוזיס.
40 מטופלים קיבלו זריקה תוך שרירית של (T-undecanoate (TU ארבע פעמים בשנה במהלך 36 חודשים, ו-20 מטופלים בגילאים תואמים עם MS והיפוגונדאיזים שהייתה להם התווית נגד לקבלת ה-TRT היוו קבוצת ביקורת.
החוקרים מדדו רמות הורמונים, סמנים ביו-כמיקליים, ו-BMD בצוואר הירך ובחוליות באמצעות DXA .
בתחילת המחקר, המטופלים היו עם אוסטיאופניה קלה (ה-BMD המותני היה 0.891 ג/ס"מ, ה-BMD בצוואר הירך 0.847 ג/ס"מ).
הטיפול ב-TU הביא לשיפור מובהק ב-BMD לאחר 36 חודש: ה-BMD המותני היה 1.053 וצוואר הירך 0.989 והשיפור השנתי היה של 0.145 ב-BMD , עם ירידה מובהקת ברמות הhs-CRP ללא שינוי במשקל הגוף וב-BMI .
היחס הישיר בין העליה ברמות טסטוסטרון בסרום והעלייה ב-BMD במותן היה 0.66 , עם מובהקות סטטיסטית, ובצוואר הירך היחס היה 0.52 , גם עם מובהקות של p<0.0001 ).
ההיענות לטיפול הייתה של כ-50% ללא תופעות לוואי רציניות.
החוקרים מסכמים כי טיפול ארוך טווח בטסטוטרון בגברים בגיל העמידה עם LOH ו-MS משיג שיפור מובהק ומשמעותי בצפיפות העצם המותנית ובצוואר הירך הקשורה ישירות לעלייה ברמת הטסטוסטרון בסרום, וככל הנראה הקשר הוא בלתי תלוי ברמות האסטרדיול.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!