משפחה

אימוני מציאות מדומה מובילים לתוצאות דומות לשיקום לאחר אירוע מוחי (Neurology)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Neurology, עולה כי גישה חדשה המבוססת על תרגילי מציאות מדומה לשיקום הובילה לתועלת דומה לטיפול קונבנציונאלי בתפקוד מוטורי של הזרוע של חולים לאחר אירוע מוחי.

במסגרת מחקר VIRTUES החוקרים השלימו השוואה בין אימוני מציאות מדומה ובין אימונים קונבנציונאליים על תפקוד הזרוע, בשילוב עם שיקום סטנדרטי.

מדגם המחקר כלל 120 חולים עם הפרעה בתפקוד מוטורי של גפה עליונה, בתוך 12 שבועות לאחר אירוע מוחי (בממוצע, 35 ימים לאחר אירוע מוחי). המשתתפים חולקו באקראי לתרגילי מציאות מדומה או שיקום קונבנציונאלי, שניתנו בתוספת לשיקום סטנדרטי.

האימונים כללו לפחות 16 מפגשים בני 60 דקות, לאורך ארבעה שבועות. התוצא העיקרי היה מדד ARAT (Action Research Arm Test); תוצאים משניים כללו את מבחני Box and Blocks Test ו-Functional Independence Measure. החולים נבחנו בתחילת המחקר, לאחר ההתערבות ולאחר שלושה חודשים.

מהתוצאות עלה כי אין הבדלים באף אחד מהתוצאים שנבחנו. בחולים בקבוצת מציאות מדומה תועד שיפור של 12 נקודות במדד ARAT מתחילת המחקר ועד להערכה לאחר ההתערבות ושיפור של 17 נקודות מתחילת המחקר עד תום המעקב; בקרב חולים תחת טיפול קונבנציונאלי השיפור באותן נקודות זמן עמד על 13 ו-17 נקודות, בהתאמה.

השיפור היה גם דומה בין קבוצות חולים עם דרגות שיתוק שונות.

החוקרים קיוו כי גישת מציאות מדומה תוביל לשיפור תפקודי טוב יותר מגישה קונבנציונאלית, כפי שהוצע במחקרים קודמים. עם זאת, השגת תוצאות דומות לגישה קונבנציונאלית מהווה גם כן בשורה חיובית.

Neurology. Published online December 12, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה