משפחה

כדור הארץ אינו מייצר עדיין מספיק פירות וירקות הדרושים לשיפור הבריאות והגנת הסביבה (PLOS ONE)

במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One טוענים החוקרים שעל אף ההמלצות של אירגוני תזונה ובריאות, כמו גם אירגונים סביבתיים הפועלים לשמירת איכות הסביבה , לצמצם את צריכת הבשר ולהגדיל צריכת מזון צמחי בכדי לשפר בריאות הציבור ולהגן על איכות הסביבה נראה שנכון להיום העולם עדיין אינו מייצר כמות מספקת של פירות וירקות בכדי להאכיל את כלל התושבים.

 החוקרים מקנדה ערכו השוואה בין היקפי הייצור החקלאי העולמי עם סוג התזונה בה תומכים תזונאים ואלו המעוניינים לשמור על איכות הסביבה. לטענתם, יש חוסר התאמה משמעותי בין הכמות המיוצרת ובין הכמות הנדרשת בפועל ע”פ ההמלצות לאוכלוסיית העולם.

 לפי ארגון FAO (Food and Agriculture Organization), משק חי אחראי ל-14.5% מפליטות גזי חממה בעולם, ומדעים טוענים כי הפחתת צריכת הבשר עשויה לסייע בהיבט זה. הסכנה לכדור הארץ היא גלי חום, גשמים קיצוניים והפחתת כמות הקציר, אלא אם יינקטו מאמצים חסרי-תקדים בכדי לשמור על עליה של 1.5 מעלות צלזיוס.

 במחקר חישבו החוקרים את הכמות שמגדלים בעולם ואת זו המומלצת לפי הנחיות ה-Healthy Eating Plate, הממליצות כי צריכת פירות וירקות תהווה מחצית מכלל המזון בתזונה, דגנים מלאים יהוו 25% וחלבונים, שומנים ומוצרי חלב יהוו את יתר הרכב התזונה.

 החוקרים פירקו את ההמלצה לקבוצות מזון וכמויות ומצאו כי כיום העולם מייצר 12 מנות של דגנים לכל אדם, במקום ההמלצה לשמונה מנות; חמש מנות של פירות וירקות במקום 15 מנות, וארבע מנות של סוכר במקום ההמלצה שלא לצרוך כלל סוכר…

לדעת החוקרים, במידה ולא יחולו שינויים בהרגלי התזונה או בחקלאות, העולם יידרש להגדלה ניכרת בייצור התזונה המומלצת עד שנת 2050 בכדי לספק תזונה מספקת לצפי אוכלוסיה של 9.8 מיליארד אנשים בשלב זה.

 החוקרים מעירים גם כי פירות וירקות הופכים לאחרונה להיות יקרים יותר ויותר, לאור הדרישה הגוברת, זמינות מופחתת ואובדן רב של מזון בשל תנאי אחסון ושינוע לא מתאימים. לשינוי הדינמיקה הזו, על ממשלות להעניק עדיפות גבוהה לפירות וירקות בתזונה ובתוכניות בריאות. ממשלות ברחבי העולם עודדו מגוון רחב של מדיניות לשיפור הרגלי התזונה. עם זאת, פירות וירקות חיוניים במלחמה כנגד כל צורות תת-תזונה, אך למרות זאת עדיין כמעט כל המחקר והפיתוח בחקלאות ממוקד בדגנים.

PLoS One 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לחומר חלקיקי עדין מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת הריונית (Eur J Public Health)

    חשיפה לחומר חלקיקי עדין מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת הריונית (Eur J Public Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Public Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה לחומר חלקיקי עדין לפני ההפריה ובמהלך הטרימסטר הראשון והשני מלווה בסיכון מוגבר לסוכרת הריונית, כאשר התקופה שלפני ההפריה הינה חלון הזמנים הקריטי ביותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים להערכת הקשר בין חשיפה לחומר חלקיקי […]

  • מדד טריגליצרידים:גלוקוז מנבא הידרדרות תפקוד כלייתי בעתיד (J Gen Intern Med)

    מדד טריגליצרידים:גלוקוז מנבא הידרדרות תפקוד כלייתי בעתיד (J Gen Intern Med)

    מדד טריגליצרידים:גלוקוז (או Triglyceride-Glucose Index ובקיצור, TyG Index) גבוה מלווה בסיכון מוגבר להידרדרות התפקוד הכלייתי במבוגרים באוכלוסייה הכללית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of General Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד TyG Index, המחושב כתוצר לוגריתם של ריכוזי טריגליצרידים וגלוקוז בצום, הינו סמן פשוט לתנגודת לאינסולין. עם זאת, הקשר […]

  • איכות דיאטה מן הצומח עשויה להשפיע על הסיכון לגאוט (JAMA Netw Open)

    איכות דיאטה מן הצומח עשויה להשפיע על הסיכון לגאוט (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הקפדה על תזונה בריאה מן הצומח עשויה להפחית את הסיכון לגאוט, בפרט בקרב נשים. דיאטה מן הצומח הפכה פופולארית יותר ויותר בשנים האחרונות, חלקית בשל היתרונות הבריאותיים וההשפעה הסביבתית, אך לא בצורה משמעותית בשל ההשפעה האפשרית של דיאטה על […]

  • שונות רבה במדד מסת הגוף מלווה בסיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב (J Am Heart Assoc)

    שונות רבה במדד מסת הגוף מלווה בסיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב (J Am Heart Assoc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין שונות רבה במדד מסת הגוף ובין סיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אי-ספיקת לב הינה מחלה חמורה ששכיחותה מצויה במגמת עליה וכרוכה בתחלואה משמעותית ושיעורי תמותה מוגברים. השמנה הינה גורם סיכון […]

  • דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    הקפדה על דיאטה עם הגבלה קלורית ותחת השגחה רפואית פעמיים בשבוע עשויה להפחית את רמות הסוכר בדם במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר וסוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים שהוצגו בכתב העת Diabetes Care. הגבלה קלורית יומית והגברת פעילות גופנית משפרים את האיזון הגליקמי ועשויים להביא לנסיגה של סוכרת בחולים עם סוכרת מסוג 2, אך קשה […]

  • דיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה לשפר את איכות החיים בנשים עם אקנה (Nutrients)

    דיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה לשפר את איכות החיים בנשים עם אקנה (Nutrients)

    היענות גבוהה לדיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה להפחית את הסיכון לפגיעה באיכות החיים משנית לאקנה בנשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Nutrients. דיאטה מערבית טיפוסית עתירה במזון אולטרה-מעובד עם סוכר, שומן רווי ותוספי מזון עם ערך גליקמי גבוה ודלה בחומצות שומן רב-בלתי רוויות, סיבים, מים, ויטמינים ומינרלים ועלולה להוביל לעליה בסיכון להתפתחות אקנה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה