משפחה

עדויות נוספות מעידות כי טיפול בויטמינים במהלך ההיריון עשוי להפחית סיכון לאוטיזם (JAMA Psychiatry)

נטילת ויטמינים במהלך החודש הראשון להיריון עשויה להפחית את הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם באחאים של ילדים עם הפרעות אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry.

החוקרים כותבים כי אעפ”י שחלק מהמחקרים קשרו בין נטילת חומצה פולית בשלב מוקדם של ההיריון ובין סיכון מופחת להפרעות מהספקטרום של אוטיזם בילדים, לא נערכו מחקרים להערכת הקשר באחאים צעירים לילדים עם אבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

במסגרת מחקר העוקבה הפרוספקטיבי בחנו החוקרים נתונים אודות 241 ילדים להם אחים או אחיות עם אבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.  האחאים הצעירים יותר נולדו בין 2006-2015 ונבדקו בתוך שישה חודשים מיום ההולדת השלישי שלהם. האימהות דיווחו על נטילת ויטמינים במהלך ההיריון במהלך המחצית הראשונה והשניה של ההיריון וכן לאחר הלידה.

מרבית האימהות (231 נשים, 95.9%) דיווחו כי נטלו ויטמינים במהלך ההיריון, אך רק 87 נשים (36%) נטלו זאת במהלך ששת החודשים טרם ההפריה ו-128 נשים (53%) נטלו ויטמינים במהלך החודש הראשון להיריון.

מבין הילדים שנכללו במחקר, 55 ילדים (22.8%) ענו על הקריטריונים להגדרת הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, ב-60 ילדים (24.9%) תועדה התפתחות לא-טיפוסית וב-126 ילדים (52.3%) ההתפתחות הוגדרה כתקינה. בקבוצת הילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם תועדה שכיחות גבוהה יותר של בנים, בהשוואה לשיעור הבנים בקבוצת הילדים עם התפתחות תקינה (69.1% לעומת 51.6%, p=0.03).

בקרב ילדים לאימהות שנטלו ויטמינים במהלך החודש הראשון להיריון, שיעורי הפרעות מהספקטרום של אוטיזם עמדו על 14.1% (18 מבין 128 ילדים), זאת בהשוואה לשיעור של 32.7% (37 מבין 113 ילדים) בקרב ילדים לאימהות שלא נטלו ויטמינים אלו. בקרב ילדים לאימהות שנטלו ויטמינים במהלך החודש הראשון תועדה שכיחות נמוכה יותר לאבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (סיכון יחסי מתוקן של 0.50), אך הסיכון להתפתחות לא-טיפוסית לא היה שונה בין שתי הקבוצות לאחר 36 חודשים.

בילדים לאימהות שנטלו ויטמינים בשלב מוקדם של ההיריון תועדה חומרה פחותה משמעותית של תסמיני אוטיזם ומדדים קוגניטיביים גבוהים יותר.

בנוסף, החוקרים זיהו קשר בין ממוצע כולל של תוספי חומצה פולית במהלך החודש הראשון להיריון שנכלל בשליש העליון ובין הירידה הגדולה ביותר בסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא, כולל הערכת מינוני סף של חומצה פולית וההשפעה של חומרי תזונה אחרים הניתנים לפני הלידה, על הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

JAMA Psychiatry. Published online February 27, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatric עולה כי תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויים להפחית את הסיכון לצפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות, הודות להשפעה של הוויטמין על תפקודי דרכי אוויר. החוקרים השלימו ניתוח מדדי FEF (או Forced Expiratory Flow) של ילדים שנכללו במחקר אקראי שבעבר מצא כי תוספי ויטמין C, בשילוב עם ייעוץ להפסקת עישון, […]

  • חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    בנשים עם הופעה של סוכרת הריונית לפני שבוע 20 להיריון ייתכנו תוצאות גרועות יותר, בהשוואה לנשים עם הופעה מאוחרת של סוכרת הריונית שגם החלו טיפול לאחר 24-28 שבועות הריון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ארגון הבריאות העולמי תומך בטיפול בסוכרת הריונית לאחר 24-28 שבועות הריון, אך מחקר TOBOGM הצביע על שיעור […]

  • חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    טיפול ב- Hydroxychloroquine(פלקווניל) כנגד לופוס או דלקת מפרקים שגרונית במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינו מביא לעליה משמעותית בסיכון למומים מולדים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Rheumatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Hydroxychloroquine מומלץ לטיפול בנשים הרות עם מחלות ריאומטיות, כולל לופוס ודלקת מפרקים שגרונית. עם זאת, בשנת 020 פורסם מחקר גדול […]

  • אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה בילדות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה בילדות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology עולה קשר בין אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם ובין סיכון מוגבר לסיבוכים בלידה ותחלואה בילדות, כולל הפרעות נשימתיות, מטבוליות, מחלות מערכת עצבים מרכזית ומחלות נוספות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הידראדניטיס סופורטיבה מלווה בשכיחות מוגברת של תחלואה בנשים בגיל הפוריות וסיבוכי הריון, אך ההשפעות […]

  • הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת בנשים עם היסטוריה של הריון במהלך גיל ההתבגרות. הסיכון הגדול ביותר לתמותה תועד במקרים של היריון לפני גיל 16 שנים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות למעלה מ-2.2 מיליון נשים בין אפריל 1991 […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    תוצאות מבטיחות לטיפול תוך-אפי ב-Oxytocin במבוגרים עם אוטיזם (מתוך כנס ה-EPA)

    מתן תוך-אפי של Oxytocin פעמיים ביום מלווה בשיפור תפקוד חברתי, איכות חיים ומכלול תסמינים במבוגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר קטן שהוצגו במהלך כנס ה-European Congress of Psychiatry. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אחד האתגרים של טיפול במבוגרים עם אוטיזם נוגע לאינטראקציות חברתיות לקויות וקשיים ביצירת חברויות. תמיכה חברתית […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה