משפחה

מה בין חשיפה אימהית לפלואוריד ובין רמת האינטליגנציה של הילדים? (JAMA Pediatrics)

צריכה רבה יותר של פלואוריד במהלך ההיריון מלווה במדדי אינטליגנציה (IQ) נמוכים יותר בבנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מקנדה, שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הקשר בין חשיפה לפלואוריד במהלך ההיריון ובין מדדי אינטליגנציה במדגם פרוספקטיבי, רב-מרכזי, שהתבסס על נתוני Maternal-Infant Research on Environmental Chemicals.

מדגם המחקר כלל 601 זוגות אם-ילד, כאשר כל הילדים נולדו בין השנים 2008-2012 והיו בגילאי 3-4 שנים בעת הבדיקות. החוקרים התבססו על ריכוז פלואוריד בשתן האם (MUFSG) המתוקן וקבעו את הממוצע לאורך שלושה טרימסטרים ב-512 נשים הרות, וכן אספו נתונים מדיווח-עצמי של 400 האימהות אודות צריכת פלואוריד ממים ומשקאות.  מדדי האינטליגנציה של הילדים נבחנו בגילאי 3-4 שנים באמצעות Wechsler Primary and Preschool Scale of Intelligence-III.

מבין 512 זוגות אם-ילד (גיל ממוצע של האם 32.3 שנים), ריכוזי פלואוריד בשתן, מדדי אינטליגנציה ונתונים מלאים אודות כלל המשתנים היו זמינים בכל המקרים; נתונים מלאים אודות צריכה אימהית של פלואוריד ומדדי אינטליגנציה של הילד היו זמינים עבור 400 מבין 601 זוגות אם-ילד.

בנשים שהתגוררו באזורים עם העשרת מי ברז בפלואוריד (141 נשים), בהשוואה לאלו שהתגוררו באזורים ללא תוספת פלואוריד במים (228 נשים) ריכוזי פלואוריד בשתן היו גבוהים יותר משמעותית (ממוצע של 0.69 לעומת 0.40 מ”ג/ליטר, p=0.001), כמו גם רמות צריכת פלואוריד (0.93 לעומת 0.30 מ”ג פלואוריד ביום, p=0.001).

בקרב הילדים הציון הכולל (Full Scale IQ) עמד על 107.16 ונע בטווח 52-143 נקודות, כאשר בקרב בנות הציונים הממוצעים היו גבוהים יותר משמעותית מבנים (109.56 לעומת 104.61, p=0.001).

החוקרים זיהו אינטראקציה מובהקת בין מין הילד ובין ריכוזי פלואוריד בשתן האם, עדות לקשר שונה בין בנים ובנות. עליה של 1 מ”ג בריכוז פלואוריד בשתן האם לוותה בירידה של 4.49 נקודות במדדי האינטליגנציה בבנים, אך לא זוהה קשר מובהק עם מדדי האינטליגנציה בבנות. עליה של 1 מ”ג בצריכה היומית של פלואוריד בנשים הרות לוותה בירידה של 3.66 נקודות במדדי האינטליגנציה בבנים ובבנות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי חשיפה אימהית לרמות גבוהות יותר של פלואוריד במהלך ההיריון מלווה במדדי אינטליגנציה נמוכים יותר בילדים בגילאי 3-4 שנים. ממצאים אלו מעידים על הצורך בהפחתת צריכת פלואוריד במהלך ההיריון.

JAMA Pediatrics 2019

לידיעה ב-Med page Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים בגיל הפוריות עם אפילפסיה כללית אידיופטית, החלפת טיפול תרופתי מ-Valproate ל- Levetiracetamלעומת Lamotrigine מפחיתה את הסיכון להישנות פרכוסים לאחר 24 חודשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפילפסיה כללית אידיופטית הינה צורה נפוצה של אפילפסיה ומהווה 15-20% מהמקרים, עם שכיחות מעט […]

  • האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatric עולה כי תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויים להפחית את הסיכון לצפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות, הודות להשפעה של הוויטמין על תפקודי דרכי אוויר. החוקרים השלימו ניתוח מדדי FEF (או Forced Expiratory Flow) של ילדים שנכללו במחקר אקראי שבעבר מצא כי תוספי ויטמין C, בשילוב עם ייעוץ להפסקת עישון, […]

  • חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    בנשים עם הופעה של סוכרת הריונית לפני שבוע 20 להיריון ייתכנו תוצאות גרועות יותר, בהשוואה לנשים עם הופעה מאוחרת של סוכרת הריונית שגם החלו טיפול לאחר 24-28 שבועות הריון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ארגון הבריאות העולמי תומך בטיפול בסוכרת הריונית לאחר 24-28 שבועות הריון, אך מחקר TOBOGM הצביע על שיעור […]

  • חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    טיפול ב- Hydroxychloroquine(פלקווניל) כנגד לופוס או דלקת מפרקים שגרונית במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינו מביא לעליה משמעותית בסיכון למומים מולדים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Rheumatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Hydroxychloroquine מומלץ לטיפול בנשים הרות עם מחלות ריאומטיות, כולל לופוס ודלקת מפרקים שגרונית. עם זאת, בשנת 020 פורסם מחקר גדול […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה