האם ממתיקים מלאכותיים בטוחים לשימוש בילדים? (Pediatrics)

בהצהרה מטעם ה-American Academy of Pediatrics שפורסמה בכתב העת Pediatrics נמסר כי אין עדויות מספקות אודות הבטיחות ארוכת הטווח של ממתיקים מלאכותיים בילדים ומתבגרים והמומחים קוראים ליצרני מזון להיות שקופים יותר בכל הנוגע לנוכחות מרכיבים אלו בתוויות המצורפות למאכלים.

בהצהרה מספקים המומחים סקירה של הממתיקים המלאכותיים שאושרו ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי, מתארים את המחקר אודות התועלת וסיבוכים שליליים אפשריים בילדים ומתבגרים וקובעים המלצות לחוקרים, קובעי מדיניות ואנשי בריאות הציבור.

המומחים השלימו חיפוש אחר מאמרים שבחנו את השימוש בממתיקים מלאכותיים בילדים ומתבגרים, אשר פורסמו במהלך העשור האחרון עד אוגוסט 20, 2018. רק שישה מחקרים אקראיים ומבוקרים באיכות גבוהה בחנו את השימוש בממתיקים מלאכותיים בילדים במהלך תקופה זו.

עדויות אחרונות הצביעו על עליה בצריכת ממתיקים מלאכותיים בקרב ילדים. מרבית הצריכה של ממתיקים מלאכותיים הינה דרך משקאות דיאטטיים; עם זאת, מספר מוצרי המזון המכילים לפחות ממתיק מלאכותי אחד עלה בהיקף של פי ארבע במהלך השנים האחרונות. לא ידוע כמה ילדים צורכים ממתיקים מלאכותיים בפועל מאחר ויצרנים אינם נדרשים לרשום את כמות הממתיק המלאכותי בכל מנה על תווית האריזה.

בכדי ליידע טוב יותר את הציבור אודות צריכת ממתיקים מלאכותיים, על מנהל המזון והתרופות האמריקאי לדרוש כי מוצרים המשווקים בארצות הברית יכללו תוויות הכוללות את סוג וכמות כל ממתיק מלאכותי בכל מנת מזון.

למרות ההיסטוריה הארוכה של שימוש בממתיקים מלאכותיים, עדיין ישנן שאלות הנוגעות לבטיחות ארוכת הטווח של ממתיקים מלאכותיים. מידע אודות ההשפעות הבריאותיות מבוסס בעיקר על מחקרים בחיות. למרות שמחקרים בבני אדם לא מצאו קשר בין ממתיקים מלאכותיים ובין מחלות ממאירות, הבטיחות ארוכת הטווח של ממתיקים מלאכותיים בילדים לא נבחנה.

הסברה היא כי ממתיקים מלאכותיים מגבירים ירידה במשקל ע”י הפחתת צריכה קלורית. לפי ועידת ה-AAP, בחלק מהילדים תתכן תועלת לממתיקים מלאכותיים. עם זאת, הירידה במשקל צפויה להיות קטנה ונעה סביב 1 קילוגרם בלבד. למעשה, חלק מהעדויות מעידות כי ממתיקים מלאכותיים עשויים בפועל לעודד עליה במשקל, שכן הם מתוקים פי 180 עד 20,000 יותר מסוכר ולכן עשויה להביא לעליה בהעדפת מוצרים מסוכרים, אם כי העדויות אינן חד-משמעיות.

עם זאת, ממתיקים מלאכותיים עשויים להפחת עששת בילדים.

אין נתונים הקושרים בין ממתיקים מלאכותיים ובין הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות או אוטיזם. אין התוויות-נגד אבסולוטיות לשימוש בממתיקים מלאכותיים בילדים, פרט ל-Aspartame ו-Neotame, האסורים לשימוש בילדים עם פנילקטונוריה.

Pediatrics. Published online October 28, 2019.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהומים לא-מסובכים בדרכי השתן משנית לחיידקי Escherichia coli, Proteus mirabilis ו-Staphylococcus saprophyticus בנשים. המומחים מסבירים כי Pivmecillinam הינה פרו-תרופה פומית של Mecillinam הניתן בזריקה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס על תוצאות שלושה מחקרים קליניים שהשוו בין שלושה מינונים […]

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה