מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Tislelizumab בשילוב עם טיפול כימותרפי מבוסס-פלטינום, כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם ממאירות קשקשית של הוושט שאינה נתיחה או גרורתית, עם עדות לביטוי PD-L1.
האישור החדש מהווה את האישור השלישי של מעכב הבקרה החיסוני הסיני בתוך שנה אחת.
Tislelizumab אושר בער לטיפול בממאירות קשקשית של הוושט שאינה נתיחה או גרורתית כקו-טיפול שני לאחר כימותרפיה במבוגרים שלא קיבלו טיפול במעכב PD-L1. Tislelizumab גם מאושר לטיפול קו-ראשון במקרים של אדנוקרצינומה של הקיבה או צומת וושט-קיבה בשילוב עם טיפול כימותרפי כנגד גידולים חיוביים ל-PD-L1.
שני מעכבי בקרה חיסונית מתחרים, Pembrolizumab (קיטרודה) ו-Nivolumab (אופדיבו), גם מאושרים כקו-טיפול ראשון כנגד סרטן קיבה וכקו-טיפול ראשון ושני כנגד סרטן וושט גרורתי/לא-נתיח.
האישור הנוכחי מבוסס על תוצאות מחקר RATIONAL-306 שכלל 481 מבוגרים עם ממאירות קשקשית של הוושט שהינה גרורתית, לא-נתיחה או חוזרת ומתקדמת-מקומית, עם עדות ל-PD-L1. חציון משך ההישרדות הכוללת עמד על 16.8 חודשים עם הוספת Tislelizumab לטיפול כימותרפי לעומת 9.6 חודשים עם טיפול כימותרפי בלבד, קרי, ירידה של 34% בסיכון לתמותה עם משלב הטיפול.
תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של Tislelizumab, אשר תועדו ב-20% ומעלה מהחולים, כללו אנמיה, עייפות, ירידה בתאבון, בחילות, עצירות, ירידה במשקל, שלשול, נוירופתיה היקפית תחושתית, הקאות וסטומטיטיס. אירועים חריגים אשר תועדו ב-2% ומעלה מהמטופלים כללו דלקת ריאות, דיספאגיה, שלשול, עייפות והיצרות וושט.
המינון המומלץ של הטיפול הוא מתן תוך-ורידי של 200 מ"ג אחת לשלושה שבועות.
מתוך הודעת ה-FDA
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!