גריאטריה

בדיקת MRI של הלב עשויה לצמצם בבטחה היקף טיפולים פולשניים לאנגינה יציבה (New Engl J Med)

הדמיה לא-פולשנית להערכת אנגינה יציבה בחולים עם גורמי סיכון למחלת עורקים כלילית מפחיתה היקף טיפול פולשני, ללא עליה בסיכון לסיבוכים לבביים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר MR-INFORM שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם אנגינה יציבה, שתי גישות משמשות לעיתים קרובות להנחיית רה-וסקולריזציה: בדיקת MRI להערכת זילוח לשריר הלב ואנגיוגרפיה פולשנית עם מדידת FFR (Fractional Flow Reserve). עד כה לא נערכו מחקרים להשוואת בדיקה מבוססת MRI אינה-נחותה אל מול גישה מבוססת FFR בכל הנוגע לסיבוכים לבביים מג’וריים.

החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי, שכלל 918 חולים עם אנגינה טיפוסית ולפחות שני גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם או מבחן מאמץ חיובי. המשתתפים חולקו באקראי להשלמת בדיקת MRI להערכה קרדיווסקולארית או הערכה על-בסיס FFR. רה-וסקולריזציה הומלצה לכל החולים שהשלימו בדיקת MRI במידה והייתה עדות לאיסכמיה בהיקף של 6% ומעלה משריר הלב ולאלו בקבוצת FFR עם מדד של 0.8 ומטה.

התוצא העיקרי המשולב כלל תמותה, אוטם לבבי לא-פטאלי, או רה-וסקולריזציה של כלי המטרה בתוך שנה אחת. שולי העדר-נחיתות עמדו על הבדל בסיכון של 6 נקודות אחוז.

184 מבין 454 חולים בקבוצת בדיקת MRI (40.5%) ו-213 מבין 464 חולים בקבוצת FFR (45.9%) ענו על הקריטריונים להמלצה לרה-וסקולריזציה (P=0.11). שיעור נמוך יותר של חולים בקבוצת MMRI השלימו רה-וסקולריזציה (35.7% לעומת 45%, p=0.005).

התוצא העיקרי תועד ב-15 מבין 421 חולים (3.6%) בקבוצת החולים שהשלימו MRI להערכה קרדיווסקולארית וב-16 מבין 430 חולים (3.7%) בקבוצת FFR (הבדל של 0.2- נקודות אחוז), ממצאים אשר ענו על סף העדר-נחיתות.

שיעור החולים ללא אנגינה לאחר שנה אחת לא היה שונה משמעותית בין שתי הקבוצות (49.2% מהחולים בקבוצת MRI ו-43.8% מאלו בקבוצת FFR, p=0.21).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב חולים עם אנגינה יציבה וגורמי סיכון למחלת עורקים כלילית, הערכת זילוח שריר הלב על-בסיס בדיקת MRI לוותה בהיארעות נמוכה יותר של רה-וסקולריזציה כלילית, בהשוואה להערכה המבוססת על FFR. גישה מבוססת-MRI אינה-נחותה בהשוואה לגישה מבוססת FFR בכל הנוגע לסיבוכים לבביים מג’וריים.

New Engl J Med 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    בחולים שבריריים עם אבחנה של אוטם לבבי מסוג NSTEMI (או Non-ST-Elevation Myocardial Infarction) גישה פולשנית ראשונית עשויה להיות מלווה בנזק מוקדם עם תועלת מאוחרת ובסופו של דבר בעלת השפעה ניטרלית על הישרדות החולים לאחר שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר MOSCA-FRAIL נערך ב-13 בתי חולים בספרד וכלל […]

  • מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולה כי מבחן מאמץ לב-ריאה עשוי לסייע בהערכת הדפוסים הייחודיים של ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין ATTR (או Amyloidosis Transthyretin), מחלה רב-מערכתית, מסכנת-חיים, הנובעת משקיעת סיבי עמילואיד טרנסתירטין. מבחן מאמץ לב-ריאה הינו מדד הזהב להערכת מנגנונים בבסיס אי-סבילות למאמצים בחולי אי-ספיקת לב ומדדים ממבחן זה עשויים לשמש […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה