המעבדה הרפואית

ילדים רבים עם COVID-19 אינם מציגים תסמינים קלאסיים של הזיהום (Hosp Pediatr)

מרבית הילדים שנמצאו חיוביים לנגיף הקורונה לא סבלו ממחלה נשימתית, כך עולה מנתוני מחקר רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת Hospital Pediatrics.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ילדים היוו פחות מ-5% מכלל מקרי COVID-19 בארצות הברית, אך אין נתונים רבים אודות ההתייצגות הקלינית של ילדים עם הזיהום הנגיפי.

מדגם המחקר כלל 22 ילדים בגילאי 11 ימים עד 18 שנים (45% תינוקות מתחת לגיל שנה), אשר נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה בבדיקת PCR ואושפזו לבית חולים יחיד לאורך תקופה של ארבעה שבועות, בין 18 במרץ ועד 15 באפריל, 2020.

מבין הילדים, 9 חולים (41%) התייצגו עם מחלה נשימתית ו-7 (32%) נדרשו לתמיכה נשימתית. מבין ארבעה חולים שנדרשו להנשמה מלאכותית, שניים סבלו ברקע ממחלת ריאות. שני החולים האחרים שנדרשו לאינטובציה כללו חולה אחד עם שיתוק מוחין וסטאטוס אפילפטיקוס וחולה אחד שהתייצג עם דום לב.

מרבית הילדים אושפזו בתוך 3 ימים מהופעת התסמינים ולא תועדו מקרי תמותה במהלך תקופת המחקר. התסמין הנפוץ ביותר כלל חום ללא מקור ברור בחמישה תינוקות בגילאי 11-35 ימים, אשר היו בריאים בד”כ (23%). כל חמשת הילדים הללו השלימו הערכת אלח-דם, קיבלו טיפול אנטיביוטי אמפירי ושוחררו לביתם עם תרביות שליליות לחיידקים בתוך 48-72 שעות. 10 ילדים נוספים הופיעו עם חום בשילוב עם תסמינים נוספים.

תסמינים אחרים כללו תסמינים נשימתיים (9 חולים), עייפות (6 חולים), פרכוסים (2 חולים) וכאבי ראש (חולה אחד).

מרבית הילדים עם מחלה נשימתית קיבלו טיפול תומך וטיפול אנטיביוטי, אך שלושה מאלו תחת הנשמה מלאכותית קיבלו גם טיפול ב-Remdesivir; כל השלושה בסופו של דבר נגמלו מהנשמה.

הפרעות נוירולוגיות תועדו בשני חולים: ילד בן 11 שנים שהיה בריא בד”כ והתייצג עם חום, כאבי ראש, בלבול ופרכוס, אך בסופו של דבר חל שיפור ללא סיבוכים; וילדה בת 12 שנים עם שיתוק מוחין עם אבחנה חדשה של פרכוס ונדרשה להנשמה מלאכותית, אך בסופו של דבר השתפרה למצבה הבסיסי.

ממצאי המחקר עומדים בניגוד לנתונים המוקדמים לפיהם מחלה נשימתית בחומרה שונה הייתה התמונה הקלינית העיקרית בילדים עם COVID-19, אך תמכו במטה-אנליזה עדכנית יותר שכללה 551 מקרים.

הממצאים גם מדגישים את חשיבות בדיקות אוניברסאליות של ילדים, כאשר בדיקת כל המאושפזים לא רק תוביל לזיהוי מוקדם של מקרים במהלך האשפוז, אך גם תסייע במניעת חשיפה לא-מכוונת של חולים אחרים ואנשי צוות רפואי, תסייע בבידוד הנדבקים ובשימוש בציוד מיגון אישי.

Hosp Pediatr 2020, July

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהומים לא-מסובכים בדרכי השתן משנית לחיידקי Escherichia coli, Proteus mirabilis ו-Staphylococcus saprophyticus בנשים. המומחים מסבירים כי Pivmecillinam הינה פרו-תרופה פומית של Mecillinam הניתן בזריקה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס על תוצאות שלושה מחקרים קליניים שהשוו בין שלושה מינונים […]

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה