נוירואימונולוגיה

רדהיל ביופארמה מדווחת על תוצאות סופיות (48 שבועות) בניסוי שלב IIa המהוות תמיכה נוספת בפוטנציאל של RHB-104 כטיפול בטרשת נפוצה

הודעת רדהיל

חברת הביו-פרמצבטיקה הישראלית, רדהיל ביופארמה (נאסד”ק/ת”א: RDHL), המתמקדת בתרופות אוראליות מסוג מולקולות קטנות, מוגנות פטנט, בשלבי פיתוח קליניים מתקדמים, לטיפול במחלות הקשורות לדרכי העיכול ובמחלות דלקתיות ובכלל זה סרטן, דיווחה היום על תוצאות סופיות ראשוניות (top-line) בניסוי שלב IIa עם RHB-104 במינון קבוע ובמתן אוראלי, להוכחת היתכנות כטיפול בחולים בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית(relapsing-remitting multiple sclerosis – RRMS).

טרשת נפוצה הינה מחלה המאופיינת כאוטואימונית, אולם תהליך הדלקת הכרונית המאפיין את המחלה הינו גם מאפיין של מחלות זיהומיות.

הניסוי עם RHB-104, המכונה CEASE-MS, הינו ניסוי שלב IIa פתוח, הכולל זרוע מחקרית אחת, אשר תוכנן לבחינת הבטיחות והיעילות הפוטנציאלית של RHB-104 כטיפול משלים
ל-
interferon beta-1a ב- 18 חולי RRMS. החולים בניסוי טופלו למשך 24 שבועות באמצעות RHB-104 ולאחר מכן בוצע מעקב של 24 שבועות נוספים במהלכם טופלו החולים באמצעות interferon beta-1a בלבד, ללא טיפול משלים של RHB-104.

תוצאות סופיות ראשוניות (48 שבועות) מהניסוי עומדות בקנה אחד עם תוצאות הביניים עליהן דיווחה החברה בעבר, והן מעידות על בטיחות התרופה ומצביעות על נתונים קליניים חיוביים בתום 24 שבועות של טיפול משלים עם RHB-104 התומכים בהמשך הפיתוח הקליני של התרופה.

התוצאות הסופיות המעודדות, מחולים אשר השלימו 48 שבועות של השתתפות בניסוי הצביעו על שיפור ניכר בהשוואה לביקורת עצמית היסטורית. נראה כי ההשפעה הטיפולית של RHB-104 נשמרת גם לאחר הפסקת הטיפול עם RHB-104.

·         שיעור ההתקפים השנתי (annualized relapse rate – ARR) בניתוח per-protocol (PP) היה 0.0 בשבוע 24 ובשבוע 48 של הניסוי, ו- 0.288 ו- 0.29,  בהתאמה, בניתוח של modified intent-to-treat (mITT). נתונים אלו חיוביים בהשוואה לנתונים שדווחו בעבר מניסויים עם תרופות interferon beta-1a מסוג Avonex® (0.67) [1] ו- Rebif® (0.87-0.91) [2]. חמישה התקפים בלבד תועדו במהלך הניסוי, ארבעה מתוכם על-ידי חולה אחד. 

·         100% מאוכלוסיית ה- PP בניסוי לא חוו התקף של המחלה (relapse) בשבוע 24 ובשבוע 48 של הניסוי ו- 88% ו- 93% מאוכלוסיית ה-  mITT בניסוי לא חוו התקף של המחלה בשבוע 24 ובשבוע 48 של הניסוי, בהתאמה. נתונים אלו חיוביים בהשוואה לנתונים שדווחו בעבר מניסוי קליני אשר היווה בסיס לאישור שיווק של תרופת Rebif® אשר בחן את אחוז החולים שחוו התקף של המחלה בעת טיפול עםRebif® (75%) בהשוואה ל- Avonex® (63%) כטיפול קו ראשון יחיד[3].

·         תוצאות EDSS (Expanded Disability Status Scale), מדד מקובל לאומדן חומרת המחלה בטרשת נפוצה, מעידות כי המחלה נותרה במצב יציב במהלך הטיפול עם
RHB-104
וכי הייתה אינדיקציה לשיפור במחלה. לא זוהתה עליה במדד ה- EDSS הכולל באף אחד מהחולים במהלך שלב הטיפול של הניסוי עם RHB-104.

·         מספר הנגעים הפעילים במוח (combined unique active lesions – CUA) אשר אובחנו באמצעות MRI כלל כמעט רק נגעים מסוג T2. הפחתה בעומס הנגעים מסוג T2 זוהתה בשבוע 24 ובשבוע 48 של הניסוי, בהשוואה לבדיקה טרום מתן הטיפול. תוצאות אלו מעידות באופן פוטנציאלי על הפחתה בעומס המחלה והן חיוביות בהשוואה לנתונים אשר דווחו בעבר מניסויים עם [4]Avonex® ו- [5]Rebif®. בנוסף, לא זוהה שינוי קליני משמעותי במספר הנגעים הכולל(CUA) במהלך 24 שבועות של טיפול עם RHB-104, נתון אשר מעיד על מחלה יציבה.

·         בניסוי נמצא כי תרופת RHB-104 בטוחה, ללא תופעות לוואי חמורות או תופעות לוואי קליניות רלוונטיות אחרות או בלתי צפויות.

משוער כי המכירות העולמיות של טיפולים לטרשת נפוצה יעלו על 18 מיליארד דולר ב- 2016, מתוכן נאמדות המכירות בארה”ב במעל ל- 12 מיליארד דולר[6].

ניסוי שלב III ראשון מתנהל כעת עם תרופת RHB-104 לטיפול במחלת הקרוהן
(ניסוי
MAP US). ניתוח ביניים של נתוני בטיחות על-ידי ועדת נתונים ובטיחות בלתי-תלויה (DSMB) יתקיים כמתוכנן ברבעון הרביעי של 2016. פגישה שנייה של ועדת ה- DSMB צפויה ברבעון השני של 2017 ותכלול ניתוח ביניים של נתוני בטיחות ויעילות, כמו גם הערכה של האפשרות לעצירה מוקדמת של הניסוי במקרה של הצלחה, בכפוף לקריטריונים אשר נקבעו מראש.    

ד”ר איירה קלפוס, MD, המנהל הרפואי של רדהיל ושל ניסוי CEASE-MS אמר: “אנו מרוצים מאד מהתוצאות הסופיות בניסוי CEASE-MS שלב IIa עם RHB-104 להוכחת היתכנות כטיפול לטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית. ממצאי הניסוי, ובכלל זה נתוני בטיחות, נתונים קליניים ונתוני MRI, תומכים בפוטנציאל הטיפולי של RHB-104 כטיפול משלים לחולים ב- RRMS. התוצאות הסופיות מחולים אשר השלימו 48 שבועות של השתתפות בניסוי מציגות שיפור ניכר בהשוואה לביקורת עצמית היסטורית ומעידות כי ייתכן וההשפעה הטיפולית של RHB-104 נשמרת אף לאחר הפסקת הטיפול. ד”ר קלפוס הוסיף: “על אף שהניסוי תוכנן כניסוי מחקרי להוכחת היתכנות בקבוצה קטנה מאד של חולים ולא יועד להראות יעילות במובהקות סטטיסטית, תוצאות הניסוי מעידות על נתוני בטיחות ונתונים קליניים חיוביים, והן תומכות בקיום ניסויים נוספים על-מנת לבחון את הפוטנציאל הטיפולי של RHB-104 ב- RRMS. תוצאות הניסוי, אשר בחן טיפול אנטיביוטי ממוקד, תומכות בהיפותזה הגורסת כי לזיהום בקטריאלי, הגורם לחוסר איזון במערכת החיסון, יש תפקיד מרכזי בהיווצרות מחלת טרשת נפוצה. חשוב לציין כי בניסוי נצפה סימן יעילות חיובי בהפחתה של עומס הנגעים הפעילים במוח מסוג T2 בשבועות 24 ו- 48 של הניסוי, בהשוואה לבדיקה טרום מתן הטיפול. כמו כן, ועל אף משכו הקצר של הניסוי, תוצאות ה- EDSS בשבוע 24 של הטיפול עם RHB-104 היו יציבות עם עדות לשיפור, ולאחר שהופסק הטיפול עם RHB-104, תוצאות ה- EDSS אמנם נותרו יציבות, אך העידו על הידרדרות אפשרית. יש לציין כי אף חולה לא חווה החמרה במדד ה- EDSS במהלך הטיפול עם RHB-104, וכי חולה יחיד חווה הידרדרות קלינית רלוונטית לאחר הפסקת הטיפול, דבר התומך ביעילות הפוטנציאלית של RHB-104 כטיפול ב- RRMS. תרופת RHB-104 נמצאה בניסוי כבטוחה, ללא תופעות לוואי קליניות רלוונטיות או בלתי צפויות. זהו חיזוק נוסף לביטחון שלנו בתרופה זו, בעודנו ממשיכים לקדם את ניסוי MAP US שלב III המתנהל כעת עםRHB-104 לטיפול במחלת הקרוהן. המשך ניתוח התוצאות יכתיב את השלבים הבאים בתכנית הפיתוח של RHB-104 לטרשת נפוצה. אנו מודים למטופלים, החוקרים והצוות הקליני התומך אשר השתתפו בניסוי חשוב זה.”

אודות רדהיל

רדהיל ביופארמה (נאסד”ק/ת”א: RDHL) הינה חברת פרמצבטיקה הממוקמת בישראל ומתמקדת בתרופות אוראליות, מסוג מולקולות קטנות, מוגנות פטנט בשלבי פיתוח קליניים מתקדמים לטיפול ומחלות הקשורות לדרכי העיכול ובמחלות דלקתיות ובכלל זה סרטן. צנרת התרופות מוגנות הפטנט של החברה כוללת: (i) RHB-105 קומבינציה במתן אוראלי לטיפול בזיהום של חיידק ה- Helicobacter pylori – עם תוצאות חיוביות מניסוי שלב III ראשון; (ii)RHB-104 קומבינציה במתן אוראלי לטיפול במחלת הקרוהן – ניסוי שלב III ראשון מתנהל כעת, ולטיפול בטרשת נפוצה – ניסוי שלב IIa הושלם; (iii) BEKINDA® (RHB-102) תרופה במתן כדור חד-יומי אוראלי של חומר הפעיל ondansetron למניעת בחילות והקאות עם ניסוי שלב III המתנהל כעת לטיפול בגסטרואנטריטיס חריפה וגסטריטיס, וניסוי שלב II המתנהל כעת לטיפול בתסמונת המעי הרגיז; (iv) RHB-106 כדור אוראלי לריקון המעי כהכנה לפרוצדורות רפואיות אשר נמכרה בהסכם רישיון כלל-עולמי ל- Salix Pharmaceuticals Ltd. (v) (ABC294640) YELIVA® תרופה חדשנית, מעכבת SK2 במתן אוראלי, הנמצאת בשלב II ומיועדת לטיפול בסרטן, מחלות דלקתיות ומחלות בדרכי העיכול; (vi) MESUPRON תרופה חדשנית, מעכבת uPA במתן אוראלי, המיועדת לטיפול בגידולים סרטניים של דרכי העיכול וגידולים סרטנים מוצקים נוספים – שני ניסויי שלב II הושלמו; (vii) RIZAPORT®(RHB-103) דפית מסיסה אוראלית המכילה rizatriptan לטיפול במיגרנה, אשר בגינה הוגשה בקשה לאישור שיווק בארה”ב הנמצאת בבחינה של ה- FDA ונתקבל אישור שיווק בגרמניה באוקטובר ;2015 למידע נוסף: www.RedHillbio.com




[1] Jacobs LD et al.: Ann Neurol 1996;39:285-294.



[2] 1.73 1.82 over 2 years; PRISMS Study Group: Lancet 1998; 352: 1498504.



[3] EVIDENCE Trial, Panitch H et al.: Neurology 2002;59:14961506..



[4] Cohen J A et al.: Oral Fingolimod or Intramuscular Interferon for Relapsing Remitting Multiple Sclerosis. NEJM. 2010, 362: 402-15.



[5] Cohen J A et al.: Alemtuzumab versus Interferon Beta 1a as First-Line Treatment for Patients with Relapsing-Remitting Multiple Sclerosis: a Randomised Controlled Phase 3 Trial. The Lancet. 2012, 380: 1819-28.



[6] GlobalData PharmaPoint report, 2015.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת טיפולים בעלי יעילות גבוהה המשפיעים על תנועת תאי מערכת החיסון, דוגמת Natalizumab (טייסברי) או Fingolimod (גילניה), מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתלקחות בקשישים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. עם זאת, הפסקת טיפולים המפחיתים ספירת תאי B, דוגמת טיפול כנגד CD20, אינו מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות המחלה. מחקר העוקבה התצפיתי […]

  • ההשפעה של פעילות טרשת נפוצה אצל האם על התוצאות ביילודים (Mult Scler Relat Disord)

    ההשפעה של פעילות טרשת נפוצה אצל האם על התוצאות ביילודים (Mult Scler Relat Disord)

    במאמר שפורסם בכתב העת Multiple Sclerosis and Related Disorders מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים עם טרשת נפוצה עם פעילות מחלה במהלך ההיריון לא תועד סיכון מוגבר משמעותית לסיבוכים ביילוד, בהשוואה לנשים עם טרשת נפוצה ללא מחלה פעילה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טרשת נפוצה אצל האם נקשרה עם סיכון מוגבר […]

  • טיפול ב-Clemastine Fumarate מלווה בהתקדמות מוגבלות מואצת בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

    טיפול ב-Clemastine Fumarate מלווה בהתקדמות מוגבלות מואצת בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

    טיפול ב- Clemastine Fumarate לווה בהאצת מחלה והתקדמות מוגבלות עקב פירופטוזיס בקבוצה קטנה של חולים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ACTRIMS. טיפול בתרופות המשפיעות על מהלך המחלה מעכב פעילות נגעי טרשת נפוצה; עם זאת, תתכן התקדמות פעילות מחוץ לנגעים, כולל דה-מיילינציה. מאחר ועדויות קודמות הציעו כי Clemastine Fumarate, אנטי-היסטמין הנמכר ללא […]

  • שינה טובה מלווה בשיפור זיכרון מילולי בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

    שינה טובה מלווה בשיפור זיכרון מילולי בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ACTRIMS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה כי בחולים עם טרשת נפוצה והפרעות זיכרון, שיפור איכות השינה מלווה בשיפור זיכרון מילולי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חלק גדול מהחולים עם טרשת נפוצה סובלים מבעיות זיכרון, אם כי אין מחקרים להערכת אמצעים לשיפור הזיכרון, דוגמת שיקום קוגניטיבי וטיפול תרופתי. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר […]

  • סיכון גבוה כפליים לפרכוסים בחולים עם טרשת נפוצה  (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

    סיכון גבוה כפליים לפרכוסים בחולים עם טרשת נפוצה  (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

    בחולים עם טרשת נפוצה סיכון גבוה כמעט כפליים לפרכוסים, כאשר הסיכון גבוה עוד יותר בחולים תחת טיפול אימונומודולטורי לוויסות קולטן ספינגוזין-1-פוספט, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה של מחקרים אקראיים ומבוקרים, שפורסמה בכתב העת Journal of Neurology, Neurosurgery, and Psychiatry. מטה האנליזה כללה 63 מחקרים אקראיים ומבוקרים בשלב 3 עם 53,535 חולים. מרבית המחקרים שנכללו בסקירה […]

  • טיפול ב- Vidofludimus עשוי להקל על עייפות בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    טיפול ב- Vidofludimus עשוי להקל על עייפות בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    מתן טיפול פומי ב- Vidofludimusלחולים עם טרשת נפוצה הביא להקלה בתחושת עייפות לאורך 14 ימים לעומת פלסבו, כאשר הממצאים מעידים עם השפעה חיובית ארוכת-טווח של הטיפול התרופתי באוכלוסיית חולים זו, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס ה-ACTRIMS. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לזהות יעדים אפשריים לעייפות בחולים עם טרשת נפוצה, מאחר והפתוגנזה של תסמין זה עדיין אינה […]

  • טיפול ב-Ozanimod מפחית משמעותית שיעורי התלקחות טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    טיפול ב-Ozanimod מפחית משמעותית שיעורי התלקחות טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    ממחקר הארכה בתווית-פתוחה, שתוצאותיו פורסמו במהלך כנס ACTRIMS, עולה כי טיפול ב- Ozanimod (זפוסיה) מהווה טיפול יעיל למניעת התקדמות מחלה בחולים עם טרשת נפוצה התקפית עם שיעורי התקדמות מוגבלות נמוכים לאחר חמש שנות טיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאר וטרשת נפוצה הינה מחלה מתקדמת ובלתי-הפיכה, ללא אפשרות ריפוי, חשוב להבין את התגובה ארוכת הטווח […]

  • הגישות האסטרטגיות השונות לטיפול בטרשת נפוצה | פודקאסט עם ד

    הגישות האסטרטגיות השונות לטיפול בטרשת נפוצה | פודקאסט עם ד"ר יפעת ויגיסר

    לפניכם פודקאסט עם ד”ר יפעת ויגיסר, היחידה הנוירואימונולוגית, מרכז רפואי תל-אביב, בנושא הגישות האסטרטגיות השונות לטיפול בטרשת נפוצה. הפודקאסט הינו חלק מסדרת פודקסטים בנושא טרשת נפוצה. בחסות בלתי תלויה של חברת מרק 

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה