בהרצאה זו, מתוך כנס חידושים בתזונה שהתקיים בחודש האחרון בת”א מציג אבידור גינסברג, מהאגף לשירותי מזון ותזונה במשרד הבריאות, את תמונת המצב המורכבת של מידע בריאותי על מוצרי ותוספי תזונה אשר זורם בערוצים שונים לקהל, ועל תפקיד אנשי המקצוע לאור המצב והמגמה.

שכיחות גבוהה של הפרעת אכילה נמנעת/מגבילה בחולים עם מחלת מעי דלקתית
כ-18% מהחולים עם מחלת מעי דלקתית, כולל 16.3% מאלו עם מחלה לא-פעילה, ענו על הקריטריונים לאבחנה של הפרעת אכילה נמנעת/מגבילה (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder), כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases. בקרב חולים עם מחלת מעי דלקתית לא-פעילה, חרדה על-רקע תסמינים גסטרואינטסטינאליים הייתה הגורם המנבא היחיד של הפרעת אכילה נמנעת/מגבילה. בחולים עם מחלת […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!