אונקולוגיה

תוספת טיפול כימותרפי משפרת הישרדות נשים עם סרטן רירית רחם בסיכון גבוה (Lancet Oncol)

טיפול כימותרפי-קרינתי אדג’וונטי הוביל לשיפור הישרדות כוללת של נשים עם סרטן רירית רחם מתקדם-מקומית, בהשוואה לטיפול קרינתי בלבד, כך עולה מניתוח פוסט-הוק של נתוני מחקר PORTEC-3 בשלב III, אשר פורסמו בכתב העת Lancet Oncology.

מחקר PORTEC-3 כלל נשים עם סרטן רירית רחם בסיכון גבוה, בגילאי 18 שנים ומעלה, אשר חולקו באקראי לטיפול קרינתי בלבד או טיפול כימותרפי-קרינתי. תוצאי הסיום העיקריים כללו הישרדות כוללת והישרדות ללא-כישלון. תוצאי סיום משניים כללו הישנות נרתיקית, אגנית ומרוחקת, על-פי אתר ההישנות הראשון. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק להערכת דפוסי הישנות עם שנת מעקב נוספת.

בתקופה שבין נובמבר 2006 ועד דצמבר 2013 גויסו למחקר 686 נשים, מהן 660 ענו על קריטריוני המחקר והיו זמינות להערכה (330 נשים בקבוצת טיפול כימותרפי-קרינתי ו-330 נשים בקבוצת טיפול קרינתי בלבד).

לאחר חציון מעקב של 72.6 חודשים, שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר חמש שנים עמדו על 81.4% עם טיפול כימותרפי-קרינתי לעומת 76.1% עם טיפול קרינתי בלבד (יחס סיכון מתוקן של 0.70, p=0.034), ושיעורי ההישרדות ללא-כישלון טיפול עמדו על 76.5% לעומת 69.1%, בהתאמה (יחס סיכון של 0.70, P=0.016).

גרורות מרוחקות זוהו כאתר הראשון להישנות במרבית החולות עם הישנות בקבוצת טיפול כימותרפי-קרינתי (78 מבין 330 נשים, 21.4%) וטיפול קרינתי בלבד (98 מבין 330 נשים, 29.1%) (יחס סיכון של 0.74, P=0.047). הישנות נרתיקית מבודדת זוהתה כאתר הראשון להישנות באישה אחת בשתי הקבוצות והישנות אגנית מבודדת זוהתה כהישנות הראשונה בשלוש נשים בקבוצת טיפול כימותרפי-קרינתי לעומת ארבע נשים בקבוצת טיפול קרינתי בלבד (0.9% בכל קבוצה).

לאחר חמש שנים, תועד רק אירוע חריג אחד בדרגה 4 (חסימת מעי או אילאוס) בקבוצת טיפול כימותרפי-קרינתי. אירועים חריגים בדרגה 3 לא היו שונים משמעותית בין הקבוצות (8% לעומת 5%, p=0.24) והאירוע הנפוץ ביותר היה יתר לחץ דם (2% מהנשים בשתי הקבוצות). אירועים חריגים בדרגה 2ומעלה דווחו ב-38% מהנשים בקבוצת טיפול כימותרפי-קרינתי, לעומת 23% מהנשים בקבוצת טיפול קרינתי בלבד (P=0.002).

נוירופתיה תחושתית נותרה לעיתים קרובות יותר לאחר טיפול כימותרפי-קרינתי, בהשוואה לתוצאות לאחר טיפול קרינתי בלבד, עם שיעורי נוירופתיה בדרגה 2 ומעלה של 6% לעומת 0% לאחר חמש שנים. לא תועדו מקרי תמותה על-רקע הטיפול.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאים אלו מעידים על שיפור הישרדות כוללת והישרדות ללא-כישלון טיפול עם משלב כימותרפיה וקרינה, בהשוואה לקרינה בלבד, בנשים עם סרטן רירית רחם בסיכון גבוה.

Lancet Oncol 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה