אונקולוגיה

ספירת צעדים עשויה לסייע בחיזוי תוצאות הטיפול בסרטן ריאות (Int J Radiation Oncol Biol Phys)

הליכה פעילות גופנית


ספירת צעדים על-בסיס מד נישא עשויה לסייע בחיזוי הפרוגנוזה של חולים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer), כך עולה מתוצאות מחקר קטן שפורסמו בכתב העת International Journal of Radiation Oncology Biology Physics.

מדגם המחקר כלל 50 חולים אשר הקפידו על ניטור פעילות רציף עם מד פעילות גופנית (Garmin Vivofit) באחד מבין שלושה מחקרים קליניים פרוספקטיביים. מרבית המשתתפים (80%) אובחנו עם NSCLC בשלב 3, בעוד שיתר החולים אובחנו עם מחלה לא-נתיחה בשלב 2 או מחלה גרורתית מוגבלת במוח, אשר טופלו בקרינה לפני טיפול כימו-קרינתי. 9 מבין 50 החולים הללו (18%) קיבלו טיפול אדג’וונטי ב-Durvalumab (אימפינזי).

על-בסיס נתונים לאורך חציון של 17 ימים חושב מספר הצעדים הממוצע לכל משתתף. הנתונים נאספו בהמשך בין התקופה בה החולים קיבלו את מד הצעדים ועד לאחר שהשלימו את השבוע הראשון של הטיפול הקרינתי.

חציון מספר הצעדים בתחילת המחקר עמד על 5,354 צעדים. כאשר החוקרים ניתן לסווג את המטופלים על-פי מספר הצעדים בתחילת המחקר, 18% מהמשתתפים היו בקבוצה הפעילה מאוד, 46% היו בקבוצה שהייתה פעילה בדרגה מתונה ו-36% לא היו פעילים.

החוקרים מדווחים כי מחצית מהחולים שהיו לא-פעילים על-פי מד הצעדים נדרשו לאשפוז במהלך תקופת הטיפול הקרינתי, זאת בהשוואה ל-9% מהחולים בלבד שהיו פעילים גופנית באופן מתון או פעילים מאוד (p=0.004). מנגד, המצב התפקודי לא ניבא את הסיכון לאשפוז במהלך הטיפול הקרינתי.

יתרה מזאת, רק 67% מהחולים הלא-פעילים הצליחו להשלים את הטיפול ללא דחיית טיפול ליותר משבוע, זאת בהשוואה ל-97% מהחולים שהיו פעילים באופן מתון או פעילים מאוד, על-פי מד הצעדים (p=0.006).

חציון משך המעקב אחר החולים ששרדו עמד על 17.2 חודשים. בכלל המדגם, חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 11.6 חודשים וחציון ההישרדות הכוללת עמד על 27.4 חודשים.

החוקרים משלימים כעת מחקר אקראי בו הם מנסים להביא לעליה במספר הצעדים של המטופלים, ע”י התאמה פרטנית של יעדי מספר צעדים יומי לאורך הטיפול הכימו-קרינתי. ללא תלות במנגנון בבסיס ממצאי המחקר הנוכחי, החוקרים מצפים כי מדדי פעילות יהיו שימושיים גם בסוגים אחרים של מחלות ממאירות.

Int J Radiation Oncol Biol Phys. Published online August 7, 2019

לידיעה במדסקייפ

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית סדירה מלווה בשינה טובה יותר (BMJ Open)

    פעילות גופנית סדירה מלווה בשינה טובה יותר (BMJ Open)

    לאורך זמן, פעילות גופנית סדירה בתדירות של לפחות פעמיים בשבוע מלווה בשיעורים נמוכים משמעותית של אינסומניה ומשך שינה טוב יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMJ Open. מדגם המחקר כלל 4,339 מבוגרים בגילאי 39-67 שנים (48% גברים) מ-21 מרכזין בתשע מדינות שלקחו חלק בסקר European Community Respiratory Health Survey (או ECRHS III). […]

  • מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    במבוגרים עם מדד מסת גוף גבוה יותר ויחס היקף מותניים לירך גבוה יותר שכיחות גבוהה יותר של דיכאון חמור יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין עודף-משקל והשמנת-יתר ובין דיכאון. עם זאת, אין מחקרים להערכה אם קשר זה אינו תלוי […]

  • האם טיפול כימו-אימונותרפי קדם-ניתוחי משפר הישרדות חולים עם NSCLC? (מתוך JAMA Oncology)

    האם טיפול כימו-אימונותרפי קדם-ניתוחי משפר הישרדות חולים עם NSCLC? (מתוך JAMA Oncology)

    בהשוואה לטיפול כימותרפי, טיפול כימו-אימונותרפי קדם-ניתוחי הוביל לשיעורי הישרדות ללא-אירועים טובים יותר ושיעורי תגובה מלאה גבוהים יותר, אם כי לא תועד שיפור בהישרדות הכוללת של חולים עם סרטן ריאות לא-נתיח מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) עם ביטוי PD-L1 קטן מ-1%, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. מנהל המזון והתרופות […]

  • פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית הדגימה יעילות דומה לזו של פסיכותרפיה וטיפול תרופתי להקלה על דיכאון, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת British Medical Journal. פעילות גופנית אינטנסיבית והליכה או ריצה, יוגה ואימוני כוח, היו יעילים במיוחד. החוקרים השלימה סקירת ספרות וערכו מטה-אנליזה שכללה 218 מחקרים אקראיים עם 14,170 משתתפים עם דיכאון. המחקרים בחנו צורות […]

  • מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    חוסר ההתמדה בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים הינו בעיה ידועה ביעילות הטיפול, וזו בולטת במיוחד בהקשר של תרגילים לטיפול בסחרחורות ובעיות שיווי משקל (שיקום ווסטיבולרי). חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ניתחו מהם החסמים לתרגולים הביתיים וחזרו עם התשובות - ועם עצות. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת המוביל בפיזיותרפיה Journal of Neurologic Physical Therapy.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה