אנדוקרינולוגיה ילדים

פאנל מטעם מנהל המזון והתרופות האמריקאי תומך באישור Teprotumumab לטיפול במחלה עינית של בלוטת התריס (מתוך הודעת ה-FDA)

עין

ועדה מייעצת מטעם מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) המליצה באופן גורף על הטיפול התרופתי הראשון למחלה עינית של בלוטת התריס. ברוב של 12 תומכים, ללא מתנגדים, הועדה סברה כי התועלת של Teprotumumab עולה על הסיכונים האפשריים של הטיפול הניתן בשמונה עירויים תוך-ורידיים.

מחברת התרופות נמסר כי כיום אין תרופה מאושרת לטיפול במחלת עיניים של בלוטת התריס. אפשרויות הטיפול כוללות מתן תרופות לדיכוי חיסוני, גלוקוקורטיקואידים במינון גבוה וטיפות עיניים. הם מסבירים כי כאשר מדובר במחלה עינית פעילה, החולים עשויים לסבול ממגוון תסמינים מגבילים, כולל כאב, בצקת ואודם סביב העיניים, אדמומיות של הלחמית, בלט עיני, כפל ראיה ועוד. עם זאת, החולים עשויים לסבול גם באופן כרוני מתסמינים ממושכים, גם כאשר המחלה מוגדרת כלא-פעילה.

Teprotumumab הינו נוגדן חד-שבטי, הפועל לעיכוב קולטן Insulin-like Growth Factor-1 להפחתת בלט עיני. התכשיר הדגים יעילות בשני מחקרים קליניים. במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine דווח על תוצאות מחקר בשלב II, שכלל 88 חולים עם מחלת עיניים פעילה על-רקע בלוטת התריס. במחצית המשתתפים שטופלו ב- Teprotumumab, התרופה ניתנה פעם בשלושה שבועות, עם סך כולל של שמונה עירויים. העירוי הראשון כלל מינון של 10 מ”ג/ק”ג, בעוד שהעירויים הבאים ניתנו במינון יעד של 20 מ”ג/ק”ג.

לאחר 24 שבועות, בקרב חולים שטופלו ב- Teprotumumabתועד סיכוי גבוה יותר משמעותית להפחתת הבלט העיני בהיקף של לפחות 2 מ”מ מתחילת המחקר, בהשוואה לפלסבו (יחס סיכויים של 8.86, רווח בר-סמך 95% של 3.29-23.8).

מתוצאות שהוצגו בכנס ה-AACE עלה כי ב-83% מהמבוגרים שטופלו ב- Teprotumumab במחקר בשלב III שכלל 83 חולים נרשמה ירידה של 2 מ”מ ומעלה בבלט העיני, בהשוואה ל-9.5% בלבד מאלו בקבוצת הפלסבו.

ישנו מחקר שלישי, בתווית-פתוחה, בשם OPTIC-X, המצוי כעת בשלבי גיוס חולים מהמחקר השני אשר הוגדרו ככאלו שלא הגיבו לטיפול לאחר 24 שבועות, או חולים שהגיבו תחילה אך בהמשך התגובה לטיפול אבדה, בהם יושלמו שמונה עירויים של Teprotumumab.

תופעות הלוואי העיקריות של הטיפול כללו התכווצויות שרירים (25% מהחולים), אשר כללו בעיקר מעורבות של הגפיים התחתונות. עוד דווח על ליקוי שמיעה עם Teprotumumab, כאשר חמישה חולים דיווחו על ירידה בשמיעה. בחילה ושלשול דווחו ב-12% מהמטופלים ב- Teprotumumab ושני חולים חוו התלקחות של מחלת מעי דלקתית ידועה.

חברי הפאנל תמכו באישור Teprotumumab על-בסיס ממצאים אלו ואעפ”י שמנהל המזון והתרופות האמריקאי אינו מחויב למלא את ההמלצה של הועידה, לרוב החלטת הסוכנות עולה בקנה אחד עם ההמלצה של הועדה המיוחדת לנושא.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול מעכב C3 מפחית את קצב ההידרדרות של אטרופיה גאוגרפית, מאת פרופ' מרדכי רוזנר

    טיפול מעכב C3 מפחית את קצב ההידרדרות של אטרופיה גאוגרפית, מאת פרופ' מרדכי רוזנר

    אטרופיה גאוגרפית היא צורה מידרדרת ובלתי הפיכה של ניוון מקולרי מחמת גיל (AMD)  מתקדם לא וסקולרי. היא מאופיינת בניוון של שכבות הרשתית החיצוניות, האפיתל הפיגמנטרי של הרשתית (RPE) והכוריוקפילריס, ובגליאוזיס (gliosis) של תאי מילר, שגורמים לפגיעה בראייה ובאיכות החיים. הנטל על מערכת הבריאות הציבורית של אטרופיה גאוגרפית הינו משמעותי היות ויש יותר מ- 5 מיליון […]

  • השוואת ההשפעה של גישות טיפול שונות לפעילות יתר של בלוטת התריס על הסיכון הלבבי (JAMA Netw Open)

    השוואת ההשפעה של גישות טיפול שונות לפעילות יתר של בלוטת התריס על הסיכון הלבבי (JAMA Netw Open)

    ניתוח וטיפול ביוד רדיואקטיבי מלווים בסיכון מופחת לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בטווח הארוך, בהשוואה לטיפול ארוך טווח בתרופות כנגד בלוטת התריס בחולים עם אבחנה חדשה של היפרתירואידיזם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תרופות כנגד בלוטת התריס מהוות את הטיפול הנפוץ ביותר כנגד פעילות יתר של […]

  • שימוש במד סוכר רציף מלווה בסיכון מופחת לרטינופתיה בחולים עם סוכרת מסוג 1 (JAMA Netw Open)

    שימוש במד סוכר רציף מלווה בסיכון מופחת לרטינופתיה בחולים עם סוכרת מסוג 1 (JAMA Netw Open)

    השימוש במד סוכר רציף (Continuous Glucose Monitoring, או CGM) מלווה בסיכון מופחת לרטינופתיה סוכרתית ורטינופתיה סוכרתית פרוליפרטיבית במבוגרים עם סוכרת מסוג 1, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הרשומות הרפואיות הממוחשבות של מבוגרים עם סוכרת מסוג 1 אשר טופלו בין השנים 2013 ו-2021. הם […]

  • הדיוק האבחנתי של בדיקה גופנית לזיהוי קשריות בבלוטת התריס (Clinical Thyroidology)

    הדיוק האבחנתי של בדיקה גופנית לזיהוי קשריות בבלוטת התריס (Clinical Thyroidology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Thyroidology עולה כי אין קורלציה בין ממצאים בבדיקה גופנית של בלוטת התריס ובין הממצאים בבדיקת אולטרה-סאונד במדגם מטופלים שרובם לא הציגו תסמינים של הגדלה של בלוטת התריס. עם זאת, שיפור המיומנות בבדיקה גופנית עשוי להביא לשיפור בתוצאות. בדיקות סקר לקשריות בבלוטת התריס, שהן לרוב גלויות לעין וברות-מישוש, באמצעות בדיקת […]

  • שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי התפתחות קדם-רעלת היריון (מתוך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation)

    שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי התפתחות קדם-רעלת היריון (מתוך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation)

    שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי הסיכון להתפתחות קדם רעלת היריון, כך עולה מנתונים שהוצגו כפוסטר במהלך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קדם רעלת היריון הינה גורם מוביל לתמותה אימהית ומלווה בשינויים בכלי הדם של העיניים, עם תסמינים הכוללים טשטוש ראיה. כעת הם בחנו תמונות של עיניים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ravulizumab לטיפול בהפרעות מהספקטרום של Neuromyelitis Optica (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Ravulizumab לטיפול בהפרעות מהספקטרום של Neuromyelitis Optica (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הרחיב את ההתוויה למתן מעכב ארוך-טווח של מרכיב C5 במערכת המשלים, Ravulizumab (אולטומיריס), לטיפול במבוגרים עם הפרעות מסוג NMOSD (או Neuromyelitis Optica Spectrum Disorder) חיובי לנוגדנים כנגד AQP4. הטיפול ב- Ravulizumab מאושר כבר בארצות הברית לטיפול במבוגרים וילדים בגילאי שנה ומעלה עם אבחנה של PNH (או Paroxysmal […]

  • עדויות חדשות תומכות בבטיחות טיפות עיניים של מולקולה קטנה לטיפול במחלות כלי דם של הרשתית (מתוך הודעת חברת Exonate)

    עדויות חדשות תומכות בבטיחות טיפות עיניים של מולקולה קטנה לטיפול במחלות כלי דם של הרשתית (מתוך הודעת חברת Exonate)

    חברת Exonate הודיעה על תוצאות מוצלחות במחקר בשלב 1b/2 להערכת בטיחות וסבילות טיפול ב-EXN407, מולקולה קטנה לטיפול מקומי במחלות כלי דם של הרשתית, דוגמת רטינופתיה סוכרתית ובצקת מקולארית סוכרתית. המומחים מסבירים כי EXN407 הינה מולקולה קטנה המעכבת את Serine-Arginine Protein Kinase-1, הניתנת בצורת טיפות עיניים פעמיים ביו ומכוונת באופן סלקטיבי לאיזופורמים של VEGF העשויים להוביל […]

  • ניוון מקולרי גילי (JAMA, CME)

    ניוון מקולרי גילי (JAMA, CME)

    מחלת ניוון מקולרי גילי (Age Related Macular Degeneration, AMD) היא מחלה של הרשתית, המשפיעה בהדרגה על המקולה, האזור המרכזי ברשתית האחראי על חדות הראייה. ההשלכות של ניוון מקולרי גילי מתקדם כוללות ליקוי ראייה חמור, המשפיע באופן משמעותי על פעילויות יומיומיות כגון קריאה וזיהוי פרצופים. הסקירה מתוך ה-JAMA עוסקת באפידימיולגיה, פתופיזיולוגיה, האבחון והטיפול במחלה.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה