נוירולוגיה ילדים

חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון מפני Long COVID פחות ידועה. כעת הם בחנו את יעילות החיסון כנגד Long COVID בילדים בגילאי 5-17 שנים.

מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל נתונים מ-17 מערכות בריאות בתכנית RECOVER PCORnet Electronic Health Record Program להערכת מידע מביקורים לאחר זמינות החיסון. החוקרים בחנו מקרים סבירים (מבוססי תסמינים) ומאובחנים על Long COVID לאחר החיסון.

שיעור החיסונים עמד על 65% במקרים של למעלה ממיליון מילדים. שיעורי ההיארעות של אבחנה סבירה של Long COVID עמדו על 4.5% בקרב חולים עם COVID-19, בעוד ששיעורי אבחנת Long COVID עמדו על 0.8%.

יעילות החיסון המתוקנת בתוך 12 חודשים עמדה על 35.4% (רווח בר-סמך 95% של 24.5-44.7%) למניעת אבחנה סבירה של Long COVID עם יעילות של 41.7% (רווח בר-סמך 95% של 15.0-60.0%)) במניעת אבחנה מאושרת של Long COVID.

יעילות החיסון מפני Long COVID הייתה גבוהה יותר במתבגרים (50.3%, רווח בר-סמך 95% של 36.6-61.0%) בהשוואה לילדים בגילאי 5-11 שנים (23.8%, רווח בר-סמך 95% של 4.9-39.0%).

יעילות החיסון הייתה גבוהה יותר לאחר שישה חודשים (61.4%, רווח בר-סמך 95% של 51.0-69.6%) אך ירדה ל-10.6% (רווח בר-סמך 95% של 26.8%- עד 37.0%) לאחר 18 חודשים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי המחקר הרטרוספקטיבי הגדול הנוכחי תומך בהשפעה המגנה של חיסון כנגד קורונה מפני התפתחות Long COVID. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים להבנה טובה יותר של המנגנונים בהם החיסון מגן מפני Long COVID, כולל בחינת נתונים מרשומות רפואיות ממוחשבות ונתונים פרוספקטיביים.

Pediatrics, March 8, 2024

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של חסמי ביתא וחסמי קולטן לאנגיוטנסין להאטת קצב גדילת אבי עורקים בילדים עם מחלת אבי עורקים על-רקע מסתם וותין דו-צניפי (Int J Cardiol)

    ההשפעה של חסמי ביתא וחסמי קולטן לאנגיוטנסין להאטת קצב גדילת אבי עורקים בילדים עם מחלת אבי עורקים על-רקע מסתם וותין דו-צניפי (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אין הבדל משמעותי בקצב הגדילה השנתי של אבי העורקים בין חולים שטופלו בחסמי ביתא וחסמי קולטן לאנגיוטנסין ובין אלו שלא קיבלו את הטיפול התרופתי. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של חסמי ביתא וחסמי קולטן לאנגיוטנסין להפחתת […]

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים ככלל אינם מעלים את הסיכון להתפתחות SLE (או Systemic Lupus Erythematosus), אך קיים קשר משמעותי בין חיסון כנגד נגיף HBV (או Hepatitis B Virus) ובין המחלה האוטואימונית, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Arthritis Research & Therapy. ברקע למחקר, עלתה השערה כי חיסונים עלולים להיות טריגר להתפתחות לופוס, לאור החשיבות שלהם בתגובות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה