ילדים

פרס ישראל על חקר הרפואה יוענק השנה לפרופ’ רינה זייצוב משניידר

פרופ’ מרק מימוני, מנהל מרכז שניידר לרפואת ילדים: “פרופסור רינה זייצוב, מייסדת תחום אונקולוגיית הילדים בישראל והמנהלת הראשונה של המחלקה ההמטו-אונקולוגית במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת שירותי בריאות כללית הינה חוקרת בעלת שם עולמי בתחום המהווה דוגמה ומופת לרבים אחריה. פרופ’ זייצוב הובילה בישראל מגמה חדשה בריפוי מחלות הסרטן בילדים והגיעה להישגים כבירים בהצלת חיים”.

פרופ’ רינה זייצוב החלה את התמחותה באונקולוגיית ילדים בשנת 1959 בארה”ב. החל מאותו זמן הציגה פרופ ‘ זייצוב את כל חייה להקמת מערך האונקולוגיה הפדיאטרית בארץ.

בשנת 1973 הייתה המחלקה שבראשותה למרכז הארצי לילדים שחלו במחלות ממאירות, ועם פתיחת היחידה להשתלת מוח-עצם בילדים, הפכה המחלקה בשניידר למרכז הגדול בארץ לטיפול בילדים חולי סרטן. המרכז, שאותו ניהלה ביד רמה ורגישה, התברך בידע נרחב ובמתן טיפולים מתקדמים מסוגם בעולם.

חידושים בגישות טיפוליות:

פרופסור רינה זייצוב קבעה את דרכי הטיפול במרכז, החדירה חידושים בשיטות הטיפול, קיימה מחקרים רבים, ואף יעצה למחלקות אונקולוגית-פדיאטריות ברחבי העולם. היא הכניסה לתחום את המושג ‘tnetnI urative‘C וגרמה לשינוי דרסטי באופן חשיבתם של מרבית הרופאים בארץ, עת הציגה את תוצאות הטיפול בלוקמיה באמצעות כימותרפיה. הרופאים הבינו לראשונה שיש אפשרות להחלים מלוקמיה.

המושג השני אותו הצליחה פרופסור זייצוב להחדיר למערכת ולעמיתיה הרופאים הוא ‘Total Care – טיפול כוללני המעניק חשיבות רבה לא רק לטיפול הרפואי, כי אם גם לטיפולי התמיכה הנפשיים הן בילד המטופל והן במשפחתו.

דגש מיוחד שמה פרופסור זייצוב בפיתוח שיטות טיפול חדשניות, מוצלחות יותר ובעלות פחות תופעות לוואי. היא פעלה רבות לשם בניית פרוטוקולים חדשים, אשר פורסמו בקרב הקהילה האונקולוגית ברחבי העולם ואף אומצו ע”י מרכזים רבים אחרים.

                                                                                                                             

בנוסף, הקימה את איגוד ההמטולוגים והאונקולוגים לילדים בישראל, וניתן בהחלט לקבוע שבאמצעותה הפך המקצוע לתחום בעל התמחות רשמית ומאורגנת.

מחקר מוביל:

להישגיה הרפואיים המרשימים לא הייתה פרופסור זייצוב מגיעה אלמלא מעבדות המחקר והאבחון אשר כה יגעה על הקמתן. האבחון המדויק של סוג הגידול הסרטני היווה את השלב הראשון בדרך לטיפול הנכון והקטנת תופעות הלוואי של הטיפולים הקשים.

פרופסור זייצוב כתבה יותר ממאה ושמונים! (180) מאמרים מקצועיים, ובעיקר תרמה בתחום המטולוגיה של הילוד, אלפא תלסמיה, מחלת הגושה, מחלות ממאירות בילדים ועוד. מחקריה פורסמו בעיתונים ובמגזינים רפואיים מן השורה הראשונה וכן בכנסים רבים, ובמידה רבה התוו את הדרך לשיפור דרכי הטיפול במחלות קשות נדירות ומסובכות.

במהלך השנים קיבלה דרגת פרופסור מן המניין ברפואת-ילדים בבית הספר לרפואה על-שם סאקלר באוניברסיטת תל-אביב.

קשר עם הקהילה

לצד פיתוח עבודתה האקדמית והמדעית טיפחה פרופסור זייצוב את הקשר לקהילה, תוך העמקת הזיקה בין הצוות המטפל, החולים, משפחתם וקהילתם. לצורך כך הקימה במחלקה עמותת הורים לילדים החולים – ‘עמותת חיים’ – אשר הפכה לחלק בלתי נפרד מהטיפול בילדים.

במסגרת פעילותה באגודה למלחמה בסרטן הקימה פרופסור זייצוב סדנאות ארציות ללימוד התחום וכן להסברה ולסקירת הישגי המחקר בנושא.

הפן האנושי החם ומשרה הביטחון של פרופסור רינה זייצוב ראוי לציון מיוחד. היא התמסרה לעבודתה ולכל בעיה רפואית, נפשית וסוציאלית של מטופליה, במשך כל שעות היממה.

אין ספק שהדוגמה האישית אותה הציגה לצוות גרמה לכך שההצלחות הטיפוליות של המחלקה מעמידות אותה באחד המקומות הראשונים בעולם.

עד למועד פרישתה לגמלאות, בתחילת שנת 1998, כיהנה כמנהלת המערך ההמטולוגי-אונקולוגי במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל מקבוצת שירותי בריאות כללית, כאשר מאחוריה שנות עשייה רבות וייחודיות בתחום זה, הן רפואית והן אנושית.

החל מפרישתה לגמלאות ועד היום משמשת פרופסור זייצוב כיועצת-על לבתי החולים של שירותי בריאות כללית בתחום האונקולוגיה-המטולוגיה. בנוסף, היא ממשיכה לעבוד במסגרת הקתדרה שבניהולה (באוניברסיטת תל-אביב) וכן לנהל צוות מחקר ברפואה מולקולרית בתחום האונקולוגיה . 

“פרופסור רינה זייצוב היא אלוקים בלבן, אשר עומדת בראש צוות של מלאכים בלבן,” כך מגדירה אותה השחקנית גילה אלמגור, כלת פרס ישראל.

מרכז שניידר לרפואת ילדים גאה בפרופ’ זייצוב ומברך אותה על קבל הפרס.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לממאירות שד שניה בנשים (JAMA Oncology)

    גורמי סיכון לממאירות שד שניה בנשים (JAMA Oncology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי נשים צעירות יותר ששרדו סרטן שד עם וריאנט פתוגני מולד או אלו עם אבחנה ראשונית של ממאירות מוגבלת לעומת ממאירות שד ראשונית פולשנית סיכון גבוה יותר משמעותית לממאירות שד ראשונית נוספת. בנשים עם אבחנה של סרטן שד עד גיל […]

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

  • טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מעלה את הסיכון לסרטן בלוטת תריס (BMJ)

    טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מעלה את הסיכון לסרטן בלוטת תריס (BMJ)

    במאמר שפורסם בכתב העת The BMJ עולה כי טיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מלווה בעליה משמעותית בסיכון לאבחנה של ממאירות בלוטת התריס לאחר קרוב לארבע שנים. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגרים ארציים בדנמרק, נורבגיה ושבדיה בין 2007 ו-2021, אשר כללו 145,410 חולים שהחלו טיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 ו-291,667 חולים תואמים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הרחיב את אישור Fam-Trastuzumanb-Deruxtecan (אנהרטו) למבוגרים עם גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 גרורתיים או לא-נתיחים, ללא טיפול חליפי משביע רצון לאחר טיפול סיסטמי קודם. התכשיר כבר מאושר לשימוש כנגד מספר סוגי ממאירויות, כולל חלק מהנשים עם סרטן שד חיובי ל-HER2 גרורתי או לא-נתיח, כמו גם מבוגרים עם אדנוקרצינומה […]

  • עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology עולה כי במטופלים בגילאי 45-49 שנים בסיכון ממוצע לממאירות מעי גס ורקטום, שיעורי זיהוי אדנומות בבדיקת קולונוסקופיה כבדיקת סקר עומדים על 28%, שיעורים הדומים לאלו המתוארים במבוגרים בגילאי 50-54 שנים. לאור זאת, החוקרים כותבים כי יש מקום להתחלת השלמת בדיקות קולונוסקופיה כסקר לסרטן מעי גס […]

  • תוצאות מבטיחות לביופסיה נוזלית לאבחנה של סרטן לבלב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research)

    תוצאות מבטיחות לביופסיה נוזלית לאבחנה של סרטן לבלב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research)

    בדיקת ביופסיה נוזלית המשלבת חותמת מיקרו-רנ”א וסמן ידוע היטב לסרטן לבלב הדגימה דיוק של 97% לזיהוי אדנוקרצינומה של צינוריות הלבלב בשלב I/II, הסוג הנפוץ ביותר של סרטן לבלב, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research. החוקרים פיתחו חומת לזיהוי סרטן לבלב המבוססת על מיקרו-רנ”א המזוהה באקסום מתאי סרטן וסמנים דנ”א […]

  • ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    נשים צעירות רבות עם אבחנה חדשה של סרטן שד חוששות בכל הנוגע להשפעה של הטיפולים כנגד הממאירות על הפוריות, כאשר אלו עשויים להשפיע על החלטות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי על-רקע עליה בשכיחות דחיית הריונות לשנות ה-30 וה-40 לחיים באוכלוסייה הכללית, סביר יותר כי נשים […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    בקרב חולים עם מלנומה, דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר לפרוגנוזה ירודה בטווח הארוך בחולים עם אבחנה של מלנומה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת CHEST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דום נשימה חסימתי בשינה הינו גורם סיכון חדש לפרוגנוזה שלילית בטווח הארוך בחולים עם מלנומה עורית.  עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה