ילדים

הנחיות מעודכנות מטעם ה-AAP בנושא התעללות גופנית בילדים (Pediatrics)

איגוד ה-AAP (American Academy of Pediatrics) עדכן את ההנחיות בנוגע להתעללות גופנית בילדים וכולל מידע חדש אודות ההשפעות ארוכות הטווח של התעללות וכיצד על רופאי ילדים להגן על הילדים. ההנחיות מדגישות את גורמי הסיכון להתעללות ופציעות עקב התעללות שלעיתים קרובות אינן מאובחנות. ההנחיות החדשות פורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Pediatrics.

לדברי המומחים, פציעות מינוריות הן נפוצות מאוד בילדים ומרביתן אינן נובעות מהתעללות או הזנחה. עם זאת, למרבה הצער, ידוע גם כי לעיתים קרובות רופאים אינם מזהים מקרים של התעללות גופנית בילדים. במידה ומקרים אלו אינם מאובחנים הילדים עשויים לשוב לטיפול רפואי מאוחר יותר עם פציעה חמורה יותר ואף קטלנית.

ההנחיות המעודכנות שמות דגש על הצורך שרופאי ילדים יהיו מודעים לסימנים כי ילדים סובלים מהתעללות ומסכמות את הדרכים בהם רופאים יכולים להגן על הילדים מפני התעללות.

התעללות גופנית בילדים קיימת בכל הקבוצות הסוציו-אקונומיות, אם כי מוצא/גזע ורמה סוציו-אקונומית בהחלט משחקים תפקיד חשוב בכל הנוגע למקרים בהם הילדים יזכו להגנה משירותי הרווחה.

בקרב מתבגרים קיימת שכיחות גבוהה יותר של התעללות גופנית בהשוואה לילדים קטנים יותר, אך בקרב יילודים ופעוטות הסיכון הגבוה ביותר לפציעה חמורה או קטלנית עקב התעללות.

על רופאי ילדים לשים לב לגורמי סיכון, כולל בעיות בתפקוד התא המשפחתי, ציפיות לא-הולמות של ההורים בנוגע להתפתחות הילד, נוכחות מוגבלויות גופניות או נפשיות אצל הילד, משפחות עם גורמי דחק כולל הצבה צבאית של אחד ההורים, עוני ודיווחים קודמים על פניה לשירותים להגנה על הילדים.

בהורים שאינם מכירים את ההתפתחות התקינה של ילדים ועם ציפיות לא-תואמות, אלו החסרים אמפתיה לילדים או עם הרגלי הורות נוקשים או לא-עקביים ובמקרים בהם חל היפוך בתפקידי הורה-ילד קיים גם כן סיכון להתעללות בילדים.

למרות שחלק מהגורמים מעלים את הסיכון להתעללות גופנית בילדים, ניתן לנקוט בצעדי מניעה. לדוגמא, לרופאי ילדים הזדמנות ייחודית להדריך הורים בנוגע לציפיות מציאוציות באשר להתפתחות הילד ולסייע להם לזהות שירותי תמיכה בקהילה. מידע נוסף אודות הסיכון ומניעת טיפול לקוי בילדים ניתן למצוא בדו”ח מטעם ה-AAP בנוגע לתפקידו של רופא הילדים במניעת טיפול לקוי בילדים.

מספר גורמים עשויים להוביל רופא ילדים לחשוד בהתעללות גופנית בילדים. כאשר הורה מספק הסבר לאופן פציעה עם הבדלים בגרסאות לאורך זמן או חוסר עקביות באשר לפציעות הילד, אזי על רופאי הילדים להמשיך ולחקור את הנושא. פציעות מסוימות, דוגמת שברים מרובים או שברים בתינוקות שעדיין אינם זוחלים או הולכים ולא סובלים ממחלות רפואיות, הן חשודות גם כן. חלק מההורים טוענים כי הילד נחבל קשות עקב נפילה מגובה נמוך, אך בפועל מדובר בפציעות שהן לעיתים רחוקות קטלניות.

ההנחיות העדכניות כוללות גם התייחסות לאבחנה של חבלת ראש עקב התעללות ביילודים, העשויה לנבוע מנענוע התינוק או מחבלה קהה.

במקרים בהם עולה חשד להתעללות כגורם לפציעה, על הרופאים לערוך בדיקות סקירה לפציעות נוספות או בעיות רפואיות אחרות בכדי לשלול התעללות גופנית.

Pediatrics. Published online April 26, 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהומים לא-מסובכים בדרכי השתן משנית לחיידקי Escherichia coli, Proteus mirabilis ו-Staphylococcus saprophyticus בנשים. המומחים מסבירים כי Pivmecillinam הינה פרו-תרופה פומית של Mecillinam הניתן בזריקה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס על תוצאות שלושה מחקרים קליניים שהשוו בין שלושה מינונים […]

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה