ילדים

פאנל מטעם ה-CDC תומך בשימוש בחיסון טטנוס-דיפתריה-שעלת במקום חיסון טטנוס-דיפתריה (מתוך הודעת ה-CDC)

ועידת ה-ACIP (Advisory Committee on Immunization Practices) מטעם ה-CDC (Centers for Disease Control and Prevention), הצביעה פה אחד לטובת המלצה לפיה חיסון טטנוס-דיפתריה-שעלת (Tdap) או חיסון טטנוס-דיפתריה (Td) יינתנו כחיסון טטנוס-דיפתריה אחת לעשר שנים, למניעת טטנוס במקרים של פציעה וכהשלמת חיסון באלו בגילאי 7 שנים ומעלה.

ההמלצות הנוכחיות תומכות במתן רק חיסון טטנוס-דיפתריה (Td), אשר אינו מספק הגנה מפני שעלת, להתוויות אלו. הועידה הצביעה פה-אחד לטובת ההמלצה לשינויים דומים במשטר החיסונים המומלצים בילדות.

חיסון טטנוס-דיפתריה-שעלת יקר יותר; עם זאת, השינויים המוצעים יאפשרו לצוות רפואי גם גמישות נוספת ומתן אפשרויות רבות יותר לחולים ולמטפלים.

אעפ”י שהנתונים מוגבלים, מחקרים אקראיים ומבוקרים להשוואת Tdap ו-Td  סיפקו תוצאות מרגיעות, כמו גם נתונים אחרים. המומחים מוסיפים עוד כי אין סימנים לחשש בנוגע לבטיחות החיסונים באוכלוסיות שונות, כולל נשים הרות, אם כי אין נתונים רבים אודות מינונים רבים של חיסון טטנוס-דיפתריה-שעלת בהיריון יחיד.

ילדים בגילאי 7-18 שנים ומבוגרים בגילאי 19 שנים ומעלה אשר לא חוסנו כנגד שעלת, טטנוס, או דיפתריה, צריכים לקבל סדרה של שלושה חיסוני טטנוס וטוקסואיד של דיפתריה, כאשר לפחות אחד מהם צריך להיות Tdap. המשטר המועדף הוא מתן מנה של Tdap, לאחר מכן מנה של Td או Tdap במרווח של לפחות ארבעה שבועות ושוב מנה נוספת של Td או Tdap לאחר 6-12 חודשים.

בילדים שקיבלו מנה של Tdap בגילאי 7-9 שנים מומלץ מתן מנה של Tdap בגילאי 11-12 שנים. בילדים שקיבלו מנה של Tdap בגיל עשר שנים ומעלה, אין צורך במנה חוזרת.

באלו שחוסנו בגילאי 11-18 שנים, ההמלצה כעת היא למתן מנה יחידה של Tdap במהלך ביקורי שגרה בגילאי 11-12 שנים, לאחריה מנת דחף של Td או Tdap כל עשר שנים לאורך החיים.

בילדים בגילאי 7-18 שנים ומבוגרים בגילאי 19 שנים ומעלה, שלא השלימו את כל החיסונים כנגד שעלת, טטנוס ודיפתריה, מומלץ מתן מנה אחת של Tdap במהלך סדרת השלמת חיסונים, עם עדיפות כי Tdap יינתן כמנה הראשונה.

מתוך הודעת ה-CDC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהומים לא-מסובכים בדרכי השתן משנית לחיידקי Escherichia coli, Proteus mirabilis ו-Staphylococcus saprophyticus בנשים. המומחים מסבירים כי Pivmecillinam הינה פרו-תרופה פומית של Mecillinam הניתן בזריקה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס על תוצאות שלושה מחקרים קליניים שהשוו בין שלושה מינונים […]

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה