בריאות הציבור-קידום בריאות

חוקרים תומכים בשימוש במדדים חדשים להערכת ריפלוקס קיבה-וושט (Gut)

במאמר שפורסם בכתב העת Gut תומכים חוקרים בקביעת הגדרה חדשה למדדים התקינים בבדיקת עכבת pH, תוך תקנון לאזור ומערכת הבדיקה, להערכה של ריפלוקס קיבה-וושט.

החוקרים כותבים כי לאחר למעלה מ-15 שנים, הם הצליחו לקבוע את הערכים התקינים הטובים ביותר לשימוש בבדיקת עכבת pH והם משתמשים בטכניקה זו לאבחנה קלינית של חולים עם תסמינים החשודים למחלת ריפלוקס קיבה-וושט.

החוקרים בחנו את נתוני המעקב מבדיקת עכבת pH של 541 נבדקים בריאים אסימפטומטים מאפריקה, אסיה, אירופה וצפון ודרום אמריקה באמצעות מערכות תוכנה/חומרה שונות.

בבדיקת AET (Acid Exposure Time) בוושט, אחוזון 95 לנבדקים ללא-סימפטומטים עמד על 2.8% במעבדות Diversatek ועל 5% במעבדות Laborie. בחולים עם מדדי AET מתחת לערכי סף אלו יש לשקול ריפלוקס פיזיולוגי.

באשר לסך מספר אירועי ריפלוקס, הנתונים מעידים כי בנבדקים ללא תסמינים עם פחות מ-55 אירועי ריפלוקס ביממה במערכת Diversatek או עם פחות מ-78 אירועי ריפלוקס ביממה עם מערכת Laborie מדובר בריפלוקס פיזיולוגי.

החוקרים מדווחים על שונות ניכרת במדדי PSPW (Post-reflux Swallow-Induced Peristaltic Wave), כאשר בחלק גדול מהנבדקים תועדו מדדים נמוכים מ-50%, עדות לכך ש-PSPW אינו יכול לשמש כמדד יחיד להגדרת ריפלוקס החזר קיבה-וושט, אלא בשילוב עם מדדים אחרים.

עוד תוארו בעיות עם מדד MNBI (Mean Nocturnal Baseline Impedance), עם שונת נרחבת באחוזון 5 בין אזורים ובין מערכות שונות.

מעבר להבדלים במערכות, תועדו הבדלים אזוריים במדדי עכבת pH. עם מערכת Diversatek, מדדי AET של הוושט היו גבוהים יותר בדרום אפריקה בהשוואה למדינו מערביות ואסיה; מדדי PSPW היו גבוהים יותר במדינות מערביות; ומדדי MNBI בוושט דיסטאלי היו גבוהים יותר משמעותית באסיה. עם מערכת Laborie, מדדי AET של הוושט היו גבוהים יותר משמעותית בהולנד ומדדי MNBI בוושט דיסטאלי היו גבוהים יותר באסיה ודרום אפריקה ונמוכים יותר בטורקיה.

מדדי עכבת pH מהווים את השיטה הרגישה והמדויקת ביותר לזיהוי ריפלוקס קיבה-וושט, אך השימוש בבדיקה זו דורש טכניקה נכונה וניתוח מדויק של הנתונים. בעקבות הממצאים הללו, מעבדות ברחבי העולם יוכלו להתבסס על ערכי סף חדשים בהתאם לאזור והמערכת בה משתמשים לבדיקות אלו.

Gut, online October 9, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

  • עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology עולה כי במטופלים בגילאי 45-49 שנים בסיכון ממוצע לממאירות מעי גס ורקטום, שיעורי זיהוי אדנומות בבדיקת קולונוסקופיה כבדיקת סקר עומדים על 28%, שיעורים הדומים לאלו המתוארים במבוגרים בגילאי 50-54 שנים. לאור זאת, החוקרים כותבים כי יש מקום להתחלת השלמת בדיקות קולונוסקופיה כסקר לסרטן מעי גס […]

  • אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    הופעה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלת מעי דלקתית בגיל מבוגר יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת The Journal of Pediatrics. עם זאת, ביטויים אטופיים לרוב אינם מלווים בסיכון מוגבר למחלת המעי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת הקשר בין אטופיה ובין מחלת מעי דלקתית העלו […]

  • על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    על איזו פרוביוטיקה לחולי IBS להמליץ?

    תפקידו של המיקרוביום ב-IBS מבוסס היטב, וחולים נוטלים פרוביוטיקה לעתים קרובות' עם זאת, לא לכל הפרוביוטיקה יש יעילות שווה, אז על איזה מהם מומלץ להמליץ?

  • טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות לעומת מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר משנית לכיב פפטי בסיכון גבוה (Gastroenterology)

    טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות לעומת מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר משנית לכיב פפטי בסיכון גבוה (Gastroenterology)

    מתן טיפול ב- Vonoprazan אינו-נחות בהשוואה לטיפול תוך-ורידי במינון גבוה של מעכבי תעלות מימן במניעת דימום חוזר בתוך 30 ימים בחולים בסיכון גבוה לדימום מכיב פפטי שהשיגו שליטה אנדוסקופית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היעילות של Vonoprazan כאפשרות טיפול שאינה-נחותה לעומת מעכבי תעלות מימן הוכחה במגוון מחלות תלויות-חומצה, […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Renal Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Niacinamide עשוי לשמש כטיפול יעיל להפחתת ריכוזי זרחן בדם בחולים עם כשל כלייתי תחת טיפולי המודיאליזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרפוספטמיה הינה סיבוך נפוץ בחולים עם כשל כלייתי, למרות השימוש בסופחי זרחן. ויטמין B3, בין אם בצורת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה