מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Affective Disorders עולות עדויות התומכות בתועלת הקלינית של התערבויות פסיכולוגיות בעצימות נמוכה להקלה על תסמיני דיכאון וחרדה בקשישים.
במסגרת הסקירה השיטתית ומטה-אנליזה השלימו החוקרים הערכה של יעילות התערבויות פסיכולוגיות בעצימות נמוכה בקשישים בגילאי 60 שנים ומעלה עם הפרעת חרדה ו/או דיכאון.
הסקירה כללה מחקרים אקראיים להערכת התערבויות פסיכולוגיות בעצימות נמוכה להקלה על חרדה ו/או דיכאון אל מול קבוצת ביקורת אקטיבית או פאסיבית (דוגמת רשימת המתנה, טיפול כמקובל או קבוצת ביקורת פעילה) בכל תנאי. התערבויות פסיכולוגיות בעצימות נמוכה (דוגמת טיפול קוגניטיבי התנהגותי) היו מכוונת כנגד חרדה ו/או דיכאון כמטרה עיקרית וכללו תמיכה מאנשי מקצוע.
שבעה מחקרים עם 304 מבוגרים בגילאי 65-78 שנים נכללו בסקירה השיטתית, שישה מחקרים נכללו במטה-אנליזה להערכת ההשפעה על דיכאון ושלושה מחקרים בחנו את ההשפעה על חרדה.
מניתוח הנתונים עולה כי לעומת התערבות פאסיבית, התערבויות פסיכולוגיות בעצימות נמוכה להקלה על תסמיני דיכאון וחרדה הובילה לשינוי לטובה בתסמיני הפרעת מצב רוח, עם עדות לגודל השפעה בינוני על דיכאון וגודל השפעה גדול על חרדה.
החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון את היעילות של התערבויות פסיכולוגיות בעצימות נמוכה לעומת התערבויות אחרות, כמו גם לבחון את ההשפעה של התערבויות אלו בקרב קשישים לאחר גיל 80 שנים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!