Insomnia

הנחיות חדשות מטעם ה-AASM בנוגע לשירותי טל-רפואה להפרעות שינה (J Clin Sleep Med)

קווים מנחים לטיפול רפואי באמצעות שירותי טל-רפואה, כולל כל המרכיבים של האבחנה וההחלטות הטיפוליות, צריכים לשקף את ההנחיות המקובלות בביקורים בין-אישיים במרפאה, כך לפי נייר עמדה מטעם ה-AASM (American Academy of Sleep Medicine).

בנייר העמדה ממליצים המומחים גם על הקפדה על סטנדרטים טכניים הולמים, בפרט עמידה בדרישות ה-HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act); כלומר, להגדיר את תפקידי, ציפיות ותחומי האחריות של המטפלים.

המומחים מסבירים כי הדרישה הולכת וגדלה לאור העליה בגיל האוכלוסיה ומאחר והשכיחות של אחת מהפרעות השינה הנפוצות ביותר, דום נשימה חסימת בשינה, מצויה במגמת עליה, לצד העליה בשכיחות השמנת יתר.

לפי נייר העמדה, שירותי טל-רפואה מסווגים לשתי קטגוריות: אינטראקציות מסונכרנות (הנבדקים והבודקים רחוקים זה מזה אך קיימת אינטראקציה בין הבודק והנבדק בזמן אמת באמצעות שיחת וידאו), כאשר מטרת המפגש לשמש כביקור אמיתי במרפאה, ואינטרקאציות לא-מסונכרנות (הבודק והנבדק רחוקים בזמן ובמקום), כך שמרכיבים מרכזיים במפגש הקליני מבוצעים בזמנים שונים.

רופאים משתמשים יותר ויותר בשירות הודעות אלקטרוניות, בין אם באמצעות דואר אלקטרוני או טכנולוגיות ברשת האינטרנט, לתקשר עם המטופלים בנוגע לסוגיות דוגמת טיפול לא-דחוף או תסמינים חדשים.

עוד קיימת עליה בשיעורי טיפול בהכוונה עצמית, שמשמעו גישה ישירה של המטופלים למשוב אינטראקטיבי, הדרכה, או מנגנוני טיפול אחרים בהפרעות שינה.

צוות המשימה מאמין כי במידה וישמש להחלטות טיפוליות, המידע ממערכות אלו ישמש בקלות את הרופא המטפל ויסיים בצמצום הזמן הנדרש לניהול הנתונים, הבטחת איכות והיבטים אחרים של הטיפול  הרפואי.

במאמר מציגים הכותבים מספר המלצות באשר להדרכת המטופלים, בדיקות וטיפולים. לדוגמא, על המטפלים להשלים מספר מרכיבים מרכזיים בהיסטוריה הרפואית של המטופל (בנוגע לשינה), כאילו הביקור נערך פנים מול פנים.

על המטפלים להשלים גם בדיקות שינה אבחנתיות באופן התואם לסטנדרטים המקובלים ולהנחיות הקליניות. בדיקות דום נשימה ביתיות ישמשו במקרים המתאימים, באופן התואם לסטנדרטים המקובלים.

באשר למרשמים לטיפול, המומחים תומכים בשימוש בשירותי טל-רפואה אינטראקטיביים בשידור-חי כחלופה הולמת למתן מרשם לתרופות היפנוטיות, תרופות מעוררות, תרופות לעידוד ערות או חומרים אחרים. עם זאת, חלק מהמדינות בארצות הברית אינן מתירות מתן מרשם לחומרים תחת בקרה לחולים שהרופא לא ראה פנים מול פנים.

J Clin Sleep Med. 2015;11:1187-1198

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה