Colorectal cancer

ה-USPSTF מפרסם את ההנחיות הסופיות לנטילת אספירין למניעת תחלואה קרדיווסקולרית וסרטן קולורקטאלי (Annals of Internal Medicine )

אנשים בגיל 50-69 עם סיכון למחלה קרדיווסקולרית (CVD) של מעל 10% ל-10 השנים הבאות, ואשר אינם בסיכון מוגבר לדימומים צריכים לשקול בחיוב נטילת מינון נמוך של אספירין למניעת CVD , סרטן קולורקטאלי – כך עולה מההמלצות הסופיות של כוח המשימה המניעתי של ארה”ב (USPSTF) , אשר פורסמו היום ב-Annals of Internal Medicine .

אנשים השוקלים התחלת טיפול באספירין צריכים להיות עם תוחלת חיים של 10 שנים לפחות עם נכונות ליטול לאורך 10 שנים מינון נמוך יומי של אספירין. (מתחת ל-100 מ”ג ליום).  ההחלטה צריכה להיות אינדיבידואלית לאחר התייעצות עם רופא. נטילה יומית של אספירין יכולה לסייע במניעת התקפי לב, שבץ איסכמי, וסרטן , אך היא גם מעלה את הסיכון לתופעות לוואי רציניות, ובעיקר דימומים בקיבה ובמערכת העיכול ולשבץ מדמם.

החוקרים מצאו שבמסגרת הפרקטיקה הנוכחית, מבין אלו שמתאימים לטיפול באספירין ואשר נמצאים בסיכון מוגבר ל-CVD , כ-41% קיבלו המלצה מהרופא המטפל ליטול אספירין. מבין אלה שהומלץ להם ליטול אספירין ואשר היו מעל גיל 65 שיעור ההיענות להמלצה הוא 80% .

המחברים מציינים שחלק מהאוכלוסייה המבוגרת שמחליטה שמניעת אוטם שריר הלב או שבץ חשובה להם יותר מהסיכון לדימום במערכת העיכול, ולכן נוטים להחליט ליטול אספירין גם ברמות נמוכות יותר של סיכון ל-CVD מאשר אלה שמודאגים יותר מהדימומים.

כוח המשימה נקט בצעד הלא מקובל של התבססות על מודל סימולציה בכדי לנתח את התועלות והנזקים בהתבסס על גיל, מין וסיכון ל-CVD ושקלול התוצאות על בסיס שלושה סקירות שגם הן פורסמו בכתב העת, לפני השלמת ההמלצות.

המודל שהוכן מצא שמשטר של טיפול לאורך החיים של אספירין צפוי להפחית את התחלואה עבור מרבית הגברים והנשים שאינם בסיכון מוגבר לדימומים (כלומר, הסטוריה של כיבי קיבה, דימומים לאחרונה, שימוש בתרופות שמגבירות סיכון לדימום כמו נוגדי קרישה או נוגדי טסיות) , כשהתועלת הרבה ביותר היא כאשר המטופלים מתחילים ליטול את האספירין מוקדם, בין גיל 40-60 .

משטר טיפולי כזה צפוי גם להעלות את תוחלת החיים עבור מרבית הגברים והנשים אשר החלו את הטיפול בין גיל 40-59 ועבור אלה שהיו עם סיכון מוגבר ל-CVD אשר החלו ליטול את האספירין בין גיל 60-69.

עבור אלה שהם בשנות ה-70 שלהם, אלה שהסיכון שלהם ל-CVD ל-10 השנים הבאות היה של 20% ומטה, התועלת הכוללת לא הייתה גדולה יותר מאשר הנזקים הצפויים. בנוסף לכך, אלה שאין עדות מספקת לנטילה מניעתית ראשונית של אספירין בגברים מתחת לגיל 50 .

המחברים מציינים שאספירין מנוע CVD בגלל יכולתו להפחית את קרישי הדם שנוצרים מזרימת דם מופחתת בנגעים טרשתיים והפחתת נזק היפוקסי לרקמות הלב והמוח.

 המכניזם של מניעת התפתחות סרטן קולורקטאלי אינה מובנת עדיין מספיק, אך ייתכן שהיא תוצאה של התועלת האנטי-דלקתית של אספירין, סבורים החוקרים.

לדעת המחברים למציאת טיפול מניעתי אפקטיבי ל-CVD וסרטן חשיבות קריטית. ב-2011, החוקרים מעירים, למעלה ממחצית מקרי המוות בארה”ב היו כתוצאה של מחלות לב, שבץ או סרטן, כשסרטן קולורקטאלי היווה את הסיבה המובילה לתמותה מסרטן.

המלצות אלה מעדכנות את המלצות ה-USPSTF משנת 2009 לגבי שימוש באספירין למניעת CVD , כמו גם ההמלצות מ-2007 למניעת סרטן קולורקטאלי.

מחברי המסמך טוענים שהם מכירים בכך שלמרות שהרופאים צריכים להבין את העדויות, קיימים שיקולים נוספים בעת שהם ממליצים על טיפול למטופל אינדיבידואלי. .

Ann Intern Med. Published online April 12, 2016.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • מדד Immunoscore מסייע בחיזוי הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מדד Immunoscore מסייע בחיזוי הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למדד Immunoscore ערך מנבא ופרוגנוסטי חשוב בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום בשלב III. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד Immunoscore הינו כלי פרוגנוסטי בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום בשלב III ועשוי לסייע בחיזוי התועלת של משך […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    חשיפה לפוראן, תרכובות כימיית המצויה במוצרי חקלאות, מייצבים, תרופות ואוכל, מלווה בעליה משמעותית בשיעורי הימצאות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ותמותה נשימתית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים מסקר National Health and Nutrition Examination Survey בין 2013 עד 2018 וזיהו 270מבוגרים עם […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes עולה כי לגורמי סיכון לא-מסורתיים, דוגמת מיגרנה ומחלות אוטואימוניות, השפעה גדולה יותר משמעותית על הסיכון לאירוע מוחי במבוגרים צעירים, לעומת גורמי סיכון מסורתיים דוגמת יתר לחץ דם, רמות כולסטרול גבוהות, או שימוש בטבק. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שבנשים פחות גורמי סיכון מסורתיים למחלות […]

  • האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי אין קשר משמעותי בין חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי ובין הסיכון למחלות אטופיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר קודם מצא כי חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה. במחקר הנוכחי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה