סיכון נמוך לתופעות לוואי לאחר חיסון חוזר בילדים (Pediatrics)

במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים כי חיסון חוזר בילדים שפיתחו תופעות לוואי בדרגה קלה-עד-בינונית לאחר חיסון ראשוני הינו בטוח, אך לא כך הדבר במקרים בהם הילדים פיתחו תופעות לוואי חמורות לחיסון הראשון.

החוקרים כותבים כי כאשר הילדים פיתחו פרכוסים, תסמינים דמויי-אלרגיה, או בעיה רפואית אחרת לאחר חיסון, הורים ורופאים חוששים בצדק מפני הישנות התסמינים עם מינונים חוזרים של החיסון וחומרת התסמינים במקרים אלו.

להערכת הנושא השלימו החוקרים סקירת ספרות וזיהו מאמרים בשפה אנגלית וצרפתית, שפורסמו בין 1982-2016. הם בחרו 27 מחקרים תצפיתיים ושני מחקרים אקראיים ומבוקרים לסקירה. 18 מחקרים כללו רק ילדים מתחת לגיל 18 שנים כולל 12 שכללו ילדים מתחת לגיל 6 בלבד. שלושה מחקרים כללו מבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה ושמונה כללו ילדים ומבוגרים.

בקרב אלו שקיבלו חיסון חוזר לאחר תופעת לוואי בעקבות החיסון הראשוני, כולל 398 חולים עם אירוע של היפטוניות עם תגובה ירודה, 133 שפיתחו תגובה אנפילקטית ו-60 עם הופעת פרכוסים היארעות אירועים חריגים נעה בין 0-0.8%.

אירועים דמויי-אלרגיה דוגמת אורטיקריה, פריחה עורית, אנגיואדמה, קוצר נשימה, צפצופים, צרידות, הסמקה, או טכיקרדיה תועדו ב-30 מבין 594 חולים לאחר חיסון חוזר, בעוד שהישנות חום תועדה בעד 84% מבין 836 המטופלים לאחר חיסון חוזר, בתלות בחיסון ומספר המנות שניתנו.

בקרב ילדים עם נפיחות גפה משמעותית לאחר המנה הרביעית של חיסון דיפתריה-טטנוס-שעלת, הישנות אירועים חריגים הייתה גובהה יותר כאשר המינון החמישי כלל את האנטיגן המלאה (78%), בהשוואה לתכשיר עם אנטיגן מופחת (53%).

החוקרים כותבים כי המחקרים כללו מספר קטן של חולים והחולים שפיתחו אירועים חריגים חמורים לאחר חיסון, לעיתים קרובות לא קיבלו חיסון חוזר.

כמעט בכל המקרים, התועלת של חיסון חוזר להגנה על הילד מפני מחלה מסכנת-חיים עולה משמעותית על הסיכונים הכרוכים במתן החיסון.

Pediatrics 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה