Cervical cancer

Imiquimod גורם לרגרסיה בנגעים בדרגה גבוהה בצוואר הרחם (Obstetrics & Gynecology)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר שפורסם ב-Obstetrics & Gynecology הראה שהשימוש ב-imiquimod באופן מקומי נמצא כיעיל בקידום רגרסיה היסטולוגית של נגעים טרום סרטניים בצוואר הרחם, על פי מחקר פאזה II מבוקר אקראי. המחקר בדק נשים עם נגעים תוך-אפיתליאליים קשקשיים בדרגה גבוהה (high-grade squamous intraepithelial lesions, HSIL) בצוואר הרחם והראה רגרסיה היסטולוגית בנגעים אצל 60.5% מהחולים שקיבלו טיפול שבועי ב-imiquimod, בהשוואה ל-22.5% בלבד בקבוצת הביקורת (P = 0.001), וכתוצאה מכך המספר הדרוש לטיפול (number needed to treat, NNT) שנצפה היה 2.63.

HSIL בצוואר הרחם, הנגרמים על ידי וירוס הפפילומה האנושי (HPV), מועדים להתפתחות לסרטן צוואר הרחם. הטיפול הסטנדרטי בנגעים הוא על ידי כריתה כירורגית בעזרת סכין קרה, לייזר או כריתה בעזרת לולאה אלקטרוכירורגית (LEEP). לדברי החוקרים, “כריתה כירורגית קשורה לסיבוכים מיילדים כמו לידה מוקדמת, קרע בטרם עת של ממברנות מי השפיר, כוריומניוניטיס, משקל לידה נמוך, כניסה של הילוד ליחידה לטיפול נמרץ ועלייה בתמותה בלידה”.

Imiquimod מפעיל ישירות תאים של מערכת החיסון המולדת דרך הקולטנים TLR7 ו-TLR8, וכתוצאה מכך מעודד ייצור של ציטוקינים ואינטרפרונים. במחקר השתתפו 90 נשים בגילאי 25 עד 50 עם אבחנה של נאופלזיה תוך-אפיתליאלית בצוואר הרחם. 49 מהמשתתפות חולקו באקראי לקבלת טיפול ב-imiquimod מדי שבוע במשך 12 שבועות ולאחריו LEEP, ו-41 חולקו באקראי לטיפול ב-LEEP ללא טיפול קודם.

כשבחנו את התוצאות, החוקרים מצאו רגרסיה היסטולוגית גבוהה יותר בקבוצת imiquimod לעומת קבוצת הביקורת. בניתוח לפי מטרת המחקר (intention-to-treat), רגרסיה היסטולוגית התרחשה בכ-53.3% מהדגימות בקבוצת ה-imiquimod, לעומת 22.5% בקבוצת הביקורת (P = 0.004), וכתוצאה מכך נצפה שיעור NNT של 3.25 (רווח בר סמך של 95% – 2.0-9.1). בנוסף, בקבוצת הניסוי, השוליים הכירורגיים היו שליליים ל-HSIL בקרב 94.7% מהנבדקות בניתוח לפי פרוטוקול (per-protocol) ו-88.9% מהנבדקות בניתוח לפי מטרת המחקר, בהשוואה ל-70% מהחולות בקבוצת הביקורת.

שיעורי תופעות הלוואי היו 73.7% בניתוח לפי פרוטוקול ו-77.8% בניתוח לפי מטרת המחקר בקבוצת הטיפול ב-imiquimod. רוב תופעות הלוואי היו קלות, כאשר כאבי הבטן היו הנפוצים ביותר. שלוש מטופלות סבלו מתופעות לוואי בדרגה 2, כולל כיב בנרתיק, גרד בנרתיק עם בצקת מקומית וכאבי אגן מתונים.

לכתבה ב-Medpage today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה