Colorectal cancer

עדויות עולם-אמיתי תומכות בהתחלה מוקדמת יותר של בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Oncology)

עדויות חדשות שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology תומכות בהמלצות האחרונות של ה-American Cancer Society וה-USPSTF (US Preventive Services Task Force) להתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 שנים.

החוקרים מסבירים כי למרות שהיקף מקרי סרטן מעי גס ורקטום ירד בעשורים האחרונים, מומחים זיהו עליה יציבה בשיעורי אבחנת הממאירות בקרב צעירים מתחת לגיל 50 שנים קבוצה בה לא הייתה המלצה לבדיקת סקר שגרתית עד לאחרונה.

בשנת 2018, ה-American Cancer Society קבע המלצה להתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 שנים, במקום 50 שנים, באלו בסיכון ממוצע, כאשר ה-USPSTF אימץ המלצה זו בשנת 2021.

ההמלצה מבוססת על התועלת לעומת הנטל הצפוי על-סמך מודלי סימולציה של בדיקות סקר לממאירות במדגם היפותטי של מבוגרים בגילאי 40 שנים. עם זאת, עד כה היו עדויות אמפיריות מעטות אודות התועלת האפשרית של בדיקות סקר באוכלוסיות צעירות יותר.

במחקר הנוכחי בחנו החקורים את הקשר בין התחלת בדיקות אנדוסקופיה בגיל צעיר יותר ובין הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום בנשים בארצות הברית.

מדגם המחקר כלל 111,801 נשים ממחקר Nurses Health Study II שהיו בגילאי 26-46 שנים בעת הגיוס למחקר (גיל חציוני, 36 שנים). לאורך 26 שנים דווח על 519 מקרים חדשים של סרטן מעי גס ורקטום.

התחלת בדיקות אנדוסקופיה של מערכת עיכול תחתונה בנשים בגיל צעיר יותר לוותה בסיכון מופחת משמעותית לסרטן מעי גס ורקטום. לדוגמא, החוקרים מצאו כי התחלת בדיקות אנדוסוקפיות לפני גיל 45 שנים הפחיתה את הסיכון להיארעות סרטן מעי גס ורקטום בשיעור של 63% והתחלת הבדיקות בגילאי 45-49 שנים הפחית את הסיכון בשיעור של 57%, בהשוואה לאלו שלא השלימו בדיקה אנדוסקופית.

הירידה האבסולוטית בהיארעות המצטברת המשוערת של סרטן מעי גס ורקטום עד גיל 60 שנים עמדה על 72 מקרים ל-100,000 נבדקים כאשר החלו בבדיקות הסקר בגילאי 45-59 שנים, בהשוואה לגילאי 50-54 שנים.

החוקרים גם בחנו את התחלת אנדוסקופיה ב-299 מקרים של הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום. בהשוואה לאי השלמת בדיקה אנדוסקופית, התחלת בדיקות אנדוסקופיות לפני גיל 45 שנים לוותה בסיכון נמוך ב-55% לאבחנה של הממאירות לפני גיל 55 שנים (יחס סיכון של 0.45). התחלת אנדוסקופיה בגילאי 45-49 שנים ובגילאי 50-54 שנים לוותה גם כן בסיכון מופחת משמעותית לאבחנה של הממאירות לפני גיל 55  שנים (יחס סיכון של 0.43 ויחס סיכון של 0.50, בהתאמה).

לא זוהה קשר בין התחלת בדיקות אנדוסקופיות לפני גיל 50 ובין הסיכון לתמותה עקב סרטן מעי גס ורקטום, אך הנתונים מוגבלים לאור המספר הקטן של מקרי תמותה באוכלוסייה צעירה זו.

למרות שהחוקרים סיכמו כי הממצאים תומכים בהנחיות הנוכחיות להתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 שנים, הם מודעים לכך שהמחקר כלל רק נשים, שהיו בעיקרן לבנות ועובדות במערכת הרפואית, לכן לא ניתן להכליל את הממצאים לכלל הציבור.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בהנחיות מהשנים האחרונות המליצות על בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 שנים.

JAMA Oncology. Published online May 5, 2022

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון להפרעות נוירולוגיות במבוגרים עם מחלת מעי דלקתית (Inflamm Bowel Dis)

    גורמי סיכון להפרעות נוירולוגיות במבוגרים עם מחלת מעי דלקתית (Inflamm Bowel Dis)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מחלת מעי דלקתית מלווה בעליה מתונה בסיכון לאירוע מוחי, דמנציה מכל-סיבה ומחלת פרקינסון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מספר מחקרים בחנו את הסיכון להפרעות נוירולוגיות בחולים עם מחלת מעי דלקתית, עם הבדלים בתוצאות. מטרתם הייתה להשלימה סקירה שיטתית ומטה-אנליזה […]

  • השוואת Calprotectin לעומת Myeloperoxidase בצואה בחיזוי תוצאות מחלת מעי דלקתית (Inflamm Bowel Dis)

    השוואת Calprotectin לעומת Myeloperoxidase בצואה בחיזוי תוצאות מחלת מעי דלקתית (Inflamm Bowel Dis)

    במאמר שפורסם בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי סמנים בדם מהווים מנבאים בלתי-תלויים של תוצאות מחלת מעי דלקתית ועשויים לסייע בטיפול בחולים עם מחלת קרוהן או קוליטיס כיבית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי סמנים בדם עשויים לשמש כיעדי טיפול בחולים עם מחלת מעי […]

  • טיפול בתכשירים המכוונים כנגד אינטרלויקנים אינו מעלה את הסיכון לזיהומים בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflamm Bowel Dis)

    טיפול בתכשירים המכוונים כנגד אינטרלויקנים אינו מעלה את הסיכון לזיהומים בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Inflamm Bowel Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Inflammatory Bowel Diseases עולה כי הסיכון לזיהומים בחולים עם מחלת מעי דלקתית תחת טיפול בתכשירים המכוונים כנגד אינטרלויקנים אינו שונה משמעותית מזה שתואר בקבוצת ביקורת של חולים שלא קיבלו טיפול בתרופות אלו. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם מחלת מעי דלקתית סיכון מוגבר לזיהומים. מטרתם כעת הייתה לבחון […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

  • מה בין מחלת צליאק ובין תסמונת מעי רגיז? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מחלת צליאק ובין תסמונת מעי רגיז? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology עולה כי בחולים עם מחלת צליאק סיכון מוגבר לתסמונת מעי רגיז זמן רב לפני ואחרי האבחנה של מחלת צליאק. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את הסיכון לאבחנה של תסמונת מעי רגיז בחולים עם מחלת צליאק, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית. החוקרים התבססו על נתונים משבדיה וזיהו 27,762 חולים […]

  • חשיפה לטיפול אנטיביוטי מלווה בסיכון מוגבר להופעה חדשה של מחלת מעי דלקתית (Clin Gastroenterol Hepatol)

    חשיפה לטיפול אנטיביוטי מלווה בסיכון מוגבר להופעה חדשה של מחלת מעי דלקתית (Clin Gastroenterol Hepatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר מובהק סטטיסטית בין חשיפה לטיפול אנטיביוטי ובין סיכון מוגבר להופעה חדשה של מחלת מעי דלקתית וקשר מנה-תגובה לא ליניארי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין חשיפה לטיפול אנטיביוטי ובין מחלת מעי דלקתית עדיין שנוי במחלוקת, בפרט […]

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת הטווח של חיסון כנגד קורונה במבוגרים עם מחלת מעי דלקתית (Clin Gastroenterol Hepatol)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת הטווח של חיסון כנגד קורונה במבוגרים עם מחלת מעי דלקתית (Clin Gastroenterol Hepatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת ארוכת הטווח של חיסון כנגד קורונה בחולים עם מחלת מעי דלקתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון כנגד קורונה מונע התפתחות מחלה חמורה במרבית החולים עם מחלת מעי דלקתית, אך התרופות לדיכוי חיסוני עשויות להפחית את התגובה הסרולוגית. כעת […]

  • עליה חוזרת במקרי דלקת ריאות מהלכת לאחר הירידה במקרים במהלך מגפת הקורונה (MMWR)

    עליה חוזרת במקרי דלקת ריאות מהלכת לאחר הירידה במקרים במהלך מגפת הקורונה (MMWR)

    מנתונים חדשים מארצות הברית שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי בעונת 2023-2024 נרשמה עליה חוזרת בשיעור מקרי זיהום נשימתי משנית ל-Mycoplasma pneumoniae בארצות הברית, זאת לאחר ירידה בשיעור המקרים במהלך מגפת הקורונה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Mycoplasma pneumoniae כולל תסמינים נשימתיים קלים, כאשר המצב הקליני לעיתים מכונה דלקת ריאות מהלכת (Walking Pneumoniae). […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה