Sepsis

הבדלים בטיפול באלח דם בין יחידות טיפול נמרץ בארצות הברית ואירופה (Lancet Infect Dis)

חולים עם אלח-דם או הלם ספטי שאושפזו ליחידות טיפול נמרץ באירופה, היו במצב חמור יותר, עם שיעורי תמותה גבוהים ב-10%, בהשוואה לחולים שאושפזו ליחידות טיפול נמרץ בארצות הברית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lancet Infectious Diseases. עם זאת, לאחר תקנון לפגיעה בתפקוד איברים וחומרת המחלה, שיעורי התמותה היו דומים.

החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות אודות למעלה מ-25,000 חולים בארצות הברית (18,766 חולים) ואירופה (6609 חולים), שאושפזו ל-107 בתי חולים בארצות הברית ו-79 בתי חולים באירופה, בתקופה שבין ינואר 2005 ועד ינואר 2010.

מטרת החוקרים הייתה לקבוע אם בתי חולים הקפידו על ההנחיות הבינלאומיות, המבוססות-ראיות, להחייאה וטיפול לפי ה-SSC (Surviving Sepsis Campaign). בכל המרכיבים הישימים של SSC, בתי חולים בארצות הברית הקפידו על היענות גבוהה יותר (הבדל של 3.2%), בעוד שבתי חולים באירופה הקפידו על היענות גבוהה יותר עם מרכיבי הטיפול של SSC (הבדל של 8.4%).

עם זאת, ההבדל בשיעורי התמותה הגסים הוא שעורר שאלות חשובות. מניתוח לא-מתוקן עלה כי הסיכויים לתמותה בבית החולים היו גבוהים יותר בהיקף של 51-65% באירופה. התמותה הלא-מתוקנת בבית החולים הייתה גבוהה יותר באירופה, בהשוואה לארצות הברית (41.1% לעומת 28.3%, הבדל של 12.8%).

דלקת ריאות הייתה הגורם המוביל לאלח-דם בכל החולים, ובאשפוז ביחידות טיפול נמרץ, מרבית החולים סבלו מכשל רב-מערכתי ונדרשו להנשמה מכאנית. שיעור גבוה יותר של חולים בארצות הברית סבלו מכשל של איבר יחיד, בהשוואה לחולים בבתי חולים באירופה. בסה”כ, תוארו 8032 מקרי תמותה (32%).

מרבית החולים שאושפזו ליחידות טיפול נמרץ בארצות הברית הגיעו ישירות מחדרי המיון, בעוד שמרבית החולים בבתי חולים באירופה הועברו ממחלקות רגילות בבתי החולים. החוקרים מצאו כי חציון משך האשפוז היה ארוך יותר בבתי חולים באירופה.

ממצאים אלו מעלים שאלות חשובות בנוגע להשפעה של הגישה לטיפול קריטי באירופה, בהשוואה למצב בארצות הברית. החוקרים זיהו הבדלים בינלאומיים משמעותיים בתהליכים ובתוצאות הטיפול, המעלים טיעון משכנע באשר לצורך בהתייחסות להבדלים במבנה ובתהליכים המקובלים להפחתת שיעורי התמותה במצבים אלו.

Lancet Infect Dis. Published online October 26, 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה