Addictions

הנחיות חדשות מטעם ESMO קובעות כי ניתן לטפל בבטחה בחולי סרטן רבים בזמן מגפת הקורונה (Ann Oncol)

בעידן COVID-19, אין להפסיק או לדחות טיפול במחלות ממאירות מאחר והדבר עשוי לפגוע בהישרדות החולים, כך עולה מהמלצות חדשות מטעם ESMO (European Society of Medical Oncology) שפורסמו בכתב העת Annals of Oncology.

המלצה חשובה נוספת קוראת להפסיק לתייג את כל החולים עם ממאירות כאלו הפגיעים לזיהום בנגיף, מאחר והדבר עלול להוביל לטיפול לא-הולם לו עשויות להיות השלכות שליליות.

מחקרים מצאו כי חולי סרטן מצויים בסיכון מוגבר לסיבוכים חמורים ותמותה משנית ל-COVID-19. מנתוני מרשם COVID-19 and Cancer Consortium Registry, לדוגמא, עולה כי בחולים עם ממאירות מתקדמת ו-COVID-19 תועדה עליה של פי חמש בסיכון לתמותה לאחר 30 ימים, בהשוואה לחולים שהיו בהפוגה או ללא עדות לממאירות.

עם זאת, למרות שהדבר עשוי להיות נכון לחלק מהחולים, החוקרים מדגישים כי חולי סרטן אינם קבוצה הטרוגנית וכי המונח סרטן בפני עצמו, מייצג מגוון רחב של מחלות שונות. המומחים מאירופה מציינים כי העדויות הנוכחיות מציעות כי חולים רבים עם גידולים מוצקים אינם בסיכון מוגבר לסיבוכים חמורים, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.

לאור זאת, הפרוגנוזה של מחלות סרטן משתנה באופן נרחב וההתייחסות לכלל החולים עם ממאירות ככאלו המצויים בסיכון מוגבר ל-COVID-19 ככל הנראה אינה סבירה ואינה אינפורמטיבית.

אעפ”י כן, חלו שינויים דרמטיים בכל הנוגע להתחלת טיפול בכלל סוגי הממאירויות, ולמרות ששינויים אלו סבירים בזמני מגפה, הם נערכו למרות שלא היו עדויות מוצקות שתמכו בצעדים אלו. ניסיונות להגדיר את הסיכון הפרטני של כל חולה, התייחסות לסוג הגידול הראשוני, שלב המחלה, גיל ומין, היו מוגבלים.

על-סמך העדויות הזמינות, רק חולים שהם קשישים, עם מחלות רקע רבות ותחת טיפול כימותרפי הם חולים בסיכון מוגבר לזיהום.

המומחים קבעו מספר המלצות מרכזיות:

·       חולי סרטן בסיכון הגבוה ביותר ל-COVID-19 בדרגה חמורה הם אלו עם ממאירות פעילה ומתקדמת, גיל מתקדם, מצב תפקודי ירוד, מעשנים, עם מחלות רקע. כמו כן, תתכן השפעה של סוג הגידול על הסיכון לזיהום.

·       שירותי טל-רפואה ורפואה דיגיטאלית עשויים להיות כלים מצוינים לניהול חלק מהחולים.

·       טרם אשפוז בבית חולים, יש להשלים בדיקות של חולי סרטן לנגיף הקורונה, במידת האפשר, במידה ומוגדרים בסיכון גבוה, ללא תלות בתסמינים או ממצאים הדמייתיים.

·       חולים עם סרטן ו-COVID-19 מצויים בסיכון מוגבר לאירועים תרומבואמבוליים ומומלץ מתן טיפול מניעתי ב-LMWH או נוגדי-קרישה פומיים חדשים.

·       אין לעכב או למנוע מתן טיפול במעכבי בקרה חיסונית כאשר ישנה תועלת הישרדותית משמעותית, אך יש לדחות טיפול זה בחולים שנמצאו חיוביים לנגיף הקורונה, עד להחלמתם.

·       סטרואידים במינון גבוה עשויים בחולים עם סרטן ו-COVID-19 עלולים להביא לעליה בסיכון לתמותה, ויש לעבור לתכשיר אחר לדיכוי חיסוני, במידת האפשר.

·       ההחלטה על מתן מעכבי טירוזין קינאז היא מורכבת, מאחר ותרופות רבות מפריעות למסלולים חשובים המעורבים בתגובה החיסונית הטבעית או הנרכשת.

Ann Oncol. Published online July 31, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לממאירות שד שניה בנשים (JAMA Oncology)

    גורמי סיכון לממאירות שד שניה בנשים (JAMA Oncology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי נשים צעירות יותר ששרדו סרטן שד עם וריאנט פתוגני מולד או אלו עם אבחנה ראשונית של ממאירות מוגבלת לעומת ממאירות שד ראשונית פולשנית סיכון גבוה יותר משמעותית לממאירות שד ראשונית נוספת. בנשים עם אבחנה של סרטן שד עד גיל […]

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

  • טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מעלה את הסיכון לסרטן בלוטת תריס (BMJ)

    טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מעלה את הסיכון לסרטן בלוטת תריס (BMJ)

    במאמר שפורסם בכתב העת The BMJ עולה כי טיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 אינו מלווה בעליה משמעותית בסיכון לאבחנה של ממאירות בלוטת התריס לאחר קרוב לארבע שנים. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגרים ארציים בדנמרק, נורבגיה ושבדיה בין 2007 ו-2021, אשר כללו 145,410 חולים שהחלו טיפול בתרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 ו-291,667 חולים תואמים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול באנהרטו כנגד גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הרחיב את אישור Fam-Trastuzumanb-Deruxtecan (אנהרטו) למבוגרים עם גידולים סולידיים חיוביים ל-HER2 גרורתיים או לא-נתיחים, ללא טיפול חליפי משביע רצון לאחר טיפול סיסטמי קודם. התכשיר כבר מאושר לשימוש כנגד מספר סוגי ממאירויות, כולל חלק מהנשים עם סרטן שד חיובי ל-HER2 גרורתי או לא-נתיח, כמו גם מבוגרים עם אדנוקרצינומה […]

  • עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    עדויות נוספות תומכות בהתחלת בדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום מגיל 45 (Am J Gastroenterol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology עולה כי במטופלים בגילאי 45-49 שנים בסיכון ממוצע לממאירות מעי גס ורקטום, שיעורי זיהוי אדנומות בבדיקת קולונוסקופיה כבדיקת סקר עומדים על 28%, שיעורים הדומים לאלו המתוארים במבוגרים בגילאי 50-54 שנים. לאור זאת, החוקרים כותבים כי יש מקום להתחלת השלמת בדיקות קולונוסקופיה כסקר לסרטן מעי גס […]

  • תוצאות מבטיחות לביופסיה נוזלית לאבחנה של סרטן לבלב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research)

    תוצאות מבטיחות לביופסיה נוזלית לאבחנה של סרטן לבלב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research)

    בדיקת ביופסיה נוזלית המשלבת חותמת מיקרו-רנ”א וסמן ידוע היטב לסרטן לבלב הדגימה דיוק של 97% לזיהוי אדנוקרצינומה של צינוריות הלבלב בשלב I/II, הסוג הנפוץ ביותר של סרטן לבלב, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research. החוקרים פיתחו חומת לזיהוי סרטן לבלב המבוססת על מיקרו-רנ”א המזוהה באקסום מתאי סרטן וסמנים דנ”א […]

  • האם טיפול CAR T מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות ממאירויות נוספות? (Blood)

    האם טיפול CAR T מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות ממאירויות נוספות? (Blood)

    ממאירויות משניות תועדו ב-4.3% מכלל דיווחי אירועים חריגים בקרב חולים לאחר טיפול Chimeric Antigen Recpetor T-Cell (או CAR T), כאשר ממאירויות של תאי T היוו רק 0.15% מכלל הדיווחים ו-3.54% מכלל הממאירויות הראשוניות הנוספות, כך עולה מניתוח נתוני אירועים חריגים שדווחו למנהל המזון והתרופות האמריקאי כפי שפורסם במאמר בכתב העת Blood. במהלך חודש נובמבר בשנת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pontatinib כטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של ALL עם כרומוזום פילדלפיה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pontatinib כטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של ALL עם כרומוזום פילדלפיה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ לטיפול ב- Pontatinib לשימוש עם טיפול כימותרפי במבוגרים עם אבחנה חדשה של לויקמיה מסוג ALL (או Acute Lymphoblastic Leukemia) עם כרומוזום פילדלפיה חיובי. בעקבות אישור זה של מעכב טירוזין קינאז מדור שלישי, מדובר בטיפול הממוקד הראשון המאושר לשימוש מוקדם במבוגרים עם לויקמיה מסוג ALL […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה