Angina pectoris/MI

הקטנת גודל אדנוקרצינומה של הלבלב לאחר טיפול ניאו-אדג’וונטי מנבאת הישרדות לאחר-ניתוח (Clin Gastroenterol Hepatol)

לבלב

בחולים לאחר כריתה של אדנוקרצינומה של הלבלב לאחר טיפול ניאו-אדג’וונטי, ירידה בגדול הגידול בין האבחנה והניתוח מלווה בהישרדות טובה יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology.

מדגם המחקר כלל 340 חולים עם אדנוקרצינומה של הלבלב שלא קיבלו טיפול קודם ו-365 חולים שקיבלו טיפול ניאו-אדג’וונטי. החוקרים בחנו את תוצאות בדיקות אולטרה-סאונד אנדוסקופי וממצאים פתולוגיים ובחנו את הקורלציה בין נתונים אלו ובין ההישרדות הכוללת של החולים. קבוצה נפרדת של 200 חולים עם אדנוקרצינומה של הלבלב אשר קיבלו טיפול ניאו-אדג’וונטי שימשה כמדגם ולידציה.

בקרב חולים עם אדנוקרצינומה של הלבלב שלא קיבלו טיפול קודם תועד מתאם מתון בין הממצאים בבדיקת אולטרה-סאונד אנדוסקופי והפתולוגיה לאחר-ניתוח ובין גודל הגידול (p<0.001) וגודל הגידול (p<0.001). במקרים של טיפול ניאו-אדג’וונטי, תועדה קורלציה בין ירידה בגודל הגידול ובין שיפור ההישרדות הכוללת לאחר 3 שנים (50% לעומת 31%, p<0.001).

מניתוח סטטיסטי עלה כי ירידה של לפחות 47% בגודל הגידול לוותה גם בשיפור ההישרדות הכללית (67% לעומת 32%, p<0.001). שיפור הישרדות כללית עם סף של לפחות 47% בגודל הגידול תועד גם במדגם נפרד של חולים עם אדנוקרצינומה של הלבלב שקיבלו טיפול ניאו-אדג’וונטי (72% לעומת 36%, p<0.001). מניתוח רב-משתני עלה כי ירידה של לפחות 47% בגודל הגידול הינה גורם פרוגנוסטי בלתי-תלוי המעיד על הישרדות כללית טובה יותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ההבדל בגודל הגידול בין בדיקות הדמיה לפני ניתוח וממצאים פתולוגיים לאחר-ניתוח בקרב חולים עם אדנוקרצינומה של הלבלב אשר קיבלו טיפול ניאו-אדג’וונטי הינו סמן פרוגנוסטי חשוב ועשוי לסייע בקבלת החלטות לטיפול כימותרפי.

Clin Gastroenterol Hepatol. 2020 Dec 2

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה