Bladder cancer

גרורות לעצמות מהוות סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם סרטן שלפוחית שתן (מתוך כנס ה-ASCO)

בחולים עם גרורות לעצמות משנית לסרטן שלפוחית שתן תוצאות גרועות יותר בהשוואה לאלו ללא גרורות לעצמות, ללא תלות בביטוי PD-L1 או בטיפול האונקולוגי, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ASCO. עם זאת, חציון ההישרדות הכוללת היה טוב יותר בחולים עם ביטוי PD-L1 גבוה שטופלו ב-Durvalumab (אימפינזי).

החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של מחקר DANUBE בשלב 3 ובחנו את התוצאות בחולים עם סרטן שלפוחית שתן לפי נוכחות גרורות לעצמות וביטוי PD-L1 בקרב אלו שטופלו ב- Durvalumabבלבד, ב- Durvalumab עם Tremelimumab או באלו שקיבלו טיפול כימותרפי סטנדרטי.

החוקרים חילקו באקראי חולים עם גרורות לעצמות (266 חולים) וחולים ללא גרורות לעצמות (766 חולים) לקבלת Durvalumab בלבד (97 חולים עם גרורות, 249 חולים ללא גרורות), משלב Durvalumab עם Tremelimumab (80 חולים עם גרורות, 262 חולים ללא גרורות), או כימותרפיה (89 חולים עם גרורות, 255 חולים ללא גרורות).

בקרב כלל החולים עם גרורות לעצמות, חציון ההישרדות הכולל היה נמוך יותר בהשוואה לאלו ללא גרורות (יחס סיכון של 1.67, רווח בר-סמך 95% של 1.43-1.92), כמו גם ההישרדות ללא-התקדמות מחלה (יחס סיכון של 1.52, רווח בר-סמך 95% של 1.3-1.75).

בעוד שבחולים עם ביטוי PD-L1 גבוה תועד חציון הישרדות כוללת טוב יותר עם Durvalumab או משלב Durvalumab עם Tremelimumab, לא תועד הבדל בחציון הישרדות כוללת על-פי ביטוי PD-L1 בחולים עם או ללא גרורות לעצמות שקיבלו טיפול כימותרפי סטנדרטי.

ממצאים אלו תומכים בפרוגנוזה השלילית של גרורות לעצמות בחולים עם ממאירות דרכי שתן ומדגישים את החשיבות של ביטוי PD-L1 בניבוי התועלת של חולים המטופלים במעכבי בקרה חיסונית.

 

מתוך כנס ה-ASCO

 

לידיעה ב-Healio

 

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה