Cardiac Rhythm Management

הנחיות חדשות מטעם ESC/EACTS לניהול חולים עם פרפור פרוזדורים (Eur Heart J)

במהלך כנס ה-European Society of Cardiology הוצגו הנחיות חדשות מטעם ה-ESC (European Society of Cardiology), בשיתוף עם ה-EACTS (European Association of Cardio-Thoracic Surgery) לניהול חולים עם פרפור פרוזדורים. במקביל, ההנחיות פורסמו בכתב העת European Heart Journal.

ההנחיות תומכות במסלול ABC בטיפול בחולים עם פרפור פרוזדורים: A מסמן Anticoagulation/Avoid Stroke, B נועד לסימון Better Symptom Control ו-C מסמן Comorbidity/Cardiovascular Risk Factor Optimization.

ההנחיות החדשות תומכות בהערכת מבוססת מדד-סיכון של הסיכון לדימום בכלל החולים, כולל שימוש במדד HAS-BLED במטרה לסייע בזיהוי גורמי סיכון הפיכים לדמם ולזיהוי חולים בסיכון גבוה לדימומים (מדד HAS-BLED של 3 ומעלה) למעקב מוקדם ותדיר יותר.

יש להשלים הערכות אלו באופן קבוע, מאחר והן הסיכון לאירוע מוחי והן הסיכון לדימומים הוא סיכון דינאמי, המשתנה לאורך הזמן עם הגיל ומחלות רקע. בחולים עם פרפור פרוזדורים המוגדרים תחילה בסיכון נמוך לאירוע מוחי, ההערכה הבאה צריכה להתבצע לאחר 4-6 חודשים.

המומחים כותבים יש לשקול השלמת בדיקת אק"ג כבדיקת סקר לזיהוי פרפור פרוזדורים במטופלים בגילאי 75 שנים ומעלה, או באלו בסיכון גבוה לאירוע מוחי.

המלצות חשובות נוספות כוללות המלצה ליידע את המטופלים העוברים בדיקות סקר אודות חשיבות והשלכות הטיפול במקרים מאובחנים של פרפור פרוזדורים ולהקים פלטפורמת הפנייה מובנית להמשך הערכה רפואית של חולים אלו.

אבחנה דפיניטיבית של פרפור פרוזדורים נקבעת לאחר אישור הפרעת הקצב באק"ג עם 12 לידים או אק"ג של ליד יחיד בו עדות לפרפור פרוזדורים במשך לפחות 30 שניות.

ההנחיות נוגעות גם בנושא ירידה במשקל בחולים שמנים עם פרפור פרוזדורים, בפרט במקרים בהם שוקלים אבלציה, ואיזון לחץ דם טוב בחולים עם פרפור פרוזדורים ויתר לחץ דם להפחתת הישנות הפרעת הקצב והסיכון לאירוע מוחי ודימומים. חשוב במיוחד להתייחס לגורמי סיכון אלו ולאיזון גורמי סיכון הפיכים המגדילים את הסיכון להופעת פרפור פרוזדורים.

ההנחיות אינן קובעות המלצה בנוגע לנוגד-קרישה פומי חדש אחד על-פני אחר. עם זאת, בחולים שכבר מטופלים בקומדין, ואינם שוהים זמן רב בחלון התרפויטי, הם ממליצים על החלפה לנוגד-קרישה פומי חדש אחר, אך כי יש להבטיח היענות והקפדה על הטיפול לאורך זמן.

אבלציה באמצעות צנתר זוכה למקום בולט יותר בגישת איזון מקצב הלב וכעת מומלצת לאחר כישלון טיפול בתרופה אנטי-אריתמית אחת לשיפור תסמיני הישנות פרפור פרוזדורים בחולים עם פרפור פרוזדורים התקפי, או פרפור פרוזדורים קבוע. אבלציה זו מוגדרת כעת כקו טיפול ראשון בחולים עם פרפור פרוזדורים בהם סבירות גבוהה לקרדיומיופתיה על-רקע טכיקרדיה, ללא תלות בנוכחות תסמינים. בידוד חשמלי מלא של ורידי הריאה מומלץ במהלך כל פרוצדורות אבלציה של פרפור פרוזדורים.

ההנחיות החדשות כוללות גם המלצה למדוד את איכות הטיפול בחולים אלו במטרה לזהות הזדמנויות לשיפור הטיפול באוכלוסיה זו.  מדדי האיכות מסווגים לשש קטגוריות: הערכת מטופל, נוגדי-קרישה, איזון קצב לב, איזון מקצב לב, איזון גורמי סיכון ומדדי תוצאים.

Eur Heart J. Published online August 29, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות למדלל דם חדש בחולים עם פרפור פרוזדורים (JAMA Cardiol)

    תוצאות מבטיחות למדלל דם חדש בחולים עם פרפור פרוזדורים (JAMA Cardiol)

    במחקר OCEANIC-AF, טיפול ב-Asundexian הוביל לעליה קלה בשיעור אירועים מוחיים והפחתת אירועי דמם לעומת Apixaban בחולים עם פרפור פרוזדורים שלא קיבלו טיפול קודם בנוגדי-קרישה פומיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology. החוקרים השלימו ניצוח של תת-קבוצה של מחקר OCEANIC-AF, מחקר אקראי שכלל 14,810 חולים עם פרפור פרוזדורים שגויסו מ-1,035 אתרים ב-38 […]

  • הפרעות יתר לחץ דם של היריון מלוות בסיכון מוגבר לקרדיומיופתיה מורחבת (JAMA Cardiol)

    הפרעות יתר לחץ דם של היריון מלוות בסיכון מוגבר לקרדיומיופתיה מורחבת (JAMA Cardiol)

    הפרעות יתר לחץ דם של היריון בהיריון ראשון מלוות בעליה משמעותית בסיכון לקרדיומיופתיה מורחבת, בהשוואה להריונות במהלכם לא תועדה הפרעה בלחץ הדם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology. החוקרים השלימו את המחקר הנוכחי במטרה לבחון אם הפרעות יתר לחץ דם של היריון מעלות את הסיכון ארוך הטווח לקרדיומיופתיה מורחבת. מחקר העוקבה התבסס […]

  • טיפול זילוח מחדש מאוחר מלווה בירידה בתפקוד הלב בחולים עם אוטם לבבי (Eur Heart J)

    טיפול זילוח מחדש מאוחר מלווה בירידה בתפקוד הלב בחולים עם אוטם לבבי (Eur Heart J)

    טיפול זילוח מחדש מאוחר מלווה בסיכון מוגבר לירידה קלה-עד-בינונית וחמורה במקטע הפליטה של חדר שמאל, בהשוואה לטיפול זילוח מחדש מוקדם בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST, ללא תלות בגישת זילוח מחדש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. מחקר העוקבה מבוסס-אוכלוסייה נערך בין השנים 2015-2018 וכלל 6,567 חולים מנורבגיה עם […]

  • עליה בהיקף מקרי דיסקציה של עורק הצוואר בארצות הברית (Neurology)

    עליה בהיקף מקרי דיסקציה של עורק הצוואר בארצות הברית (Neurology)

    בארצות הברית נרשמה בין השנים 2005 ו-2019 עליה של למעלה מפי ארבע בהיקף האשפוזים בשל דיסקציה של עורק הצוואר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. המחקר מצא עוד כי דיסקציה של עורק החוליות מלווה בעליה משמעותית בסיכון לאירוע מוחי איסכמי חד. החוקרים בחנו את הנתונים אודות למעלה מ-125,000 חולים עם דיסקציה ספונטאנית […]

  • דלקת חדה של שריר לב מסוכנת יותר מכאבי חזה לא-ספציפיים (Open Heart)

    דלקת חדה של שריר לב מסוכנת יותר מכאבי חזה לא-ספציפיים (Open Heart)

    במאמר שפורסם בכתב העת Open Heart מדווחים חוקרים משבדיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למרות שהחולים צעירים יותר ועם פחות מחלות רקע, באלו עם אבחנה של דלקת חדה של שריר הלב תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לתמותה לאחר 30 ימים ובטווח הארוך, בהשוואה לחולים עם כאבי חזה ללא הסבר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Vutrisiran לטיפול בחולים עם עמילואידוזיס לבבי (JACC)

    תוצאות מבטיחות ל-Vutrisiran לטיפול בחולים עם עמילואידוזיס לבבי (JACC)

    הפחתת רמות טרנסתירטין עם Vutrisiran (אמבוטרה) בחולים עם עמילואידוזיס לבבי (Transthyretin Amyloidosis with Cardiomyopathy, או ATTR-CM) הפחיתה את הסיכון לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בהשוואה לפלסבו למד שימור או שיפור יכולת תפקודית, מצב בריאותי ואיכות חיים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JACC. במחקר HELIOS-B הקודם שכלל חולים עם ATTR-CM שקיבלו טיפול ב- Vutrisiran תועד סיכון מופחת […]

  • משלב אגוניסטים לקולטנים ל-GLP-1 עם תיאזולידנדיונים עשוי להפחית את הסיכון למחלת לב בחולים עם סוכרת מסוג 2 (JAMA Netw Open)

    משלב אגוניסטים לקולטנים ל-GLP-1 עם תיאזולידנדיונים עשוי להפחית את הסיכון למחלת לב בחולים עם סוכרת מסוג 2 (JAMA Netw Open)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, משלב אגוניסטים לקולטנים ל-GLP-1 עם תיאזולידנדיונים מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה, תמותה קרדיווסקולארית וסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים בהשוואה לחולים שלא נטלו אף אחת מהתרופות הללו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם סוכרת מסוג 2, התועלת האפשרית של טיפולים משולבים […]

  • עליה בשיעורי הישרדות לאחר דום לב בספורטאים צעירים (J Am Coll Cardiol)

    עליה בשיעורי הישרדות לאחר דום לב בספורטאים צעירים (J Am Coll Cardiol)

    ההישרדות הכוללת לאחר דום לבבי פתאומי, כולל מקרים משנית למאמץ גופני, השתפרה לאורך תשע שנים בספורטאים תחרותיים בארצות הברית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דום לב פתאומי הינה הסיבה המובילה לתמותה של ספורטאים תחרותיים צעירים. הם השלימו מחקר תצפיתי בארצות הברית […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה