האם רופאי הקהילה מטפלים נכון באי ספיקת לב ?

Management of heart failure in primary care (the IMPROVEMENT of Heart Failure Programme): an international survey

J. G. F. Cleland and others

אי-ספיקת הלב היא כידוע מחלה קשה ויקרה ביותר. כחמישים מיליון אנשים באירופה סובלים מאי-ספיקת הלב. החברה האירופית לקרדיולוגיה פרסמה קווים מנחים מדויקים ביותר לגבי האבחון, ההערכה והטיפול באי-ספיקת הלב. אף על פי כן, נראה כי הטיפול בחולי אי-ספיקת הלב, בעיקר על-ידי רופאי, הקהילה איננו אופטימלי.

החברה האירופית לקרדיולוגיה יזמה מחקר גדול שבא להעריך האם אמנם ישנה הקפדה על הקווים המנחים שלה באשר לאבחון וטיפול באי-ספיקת הלב בקרב רופאי הקהילה ב-15 מדינות אירופיות שונות. תוצאות המחקר מתפרסמות בלנסט ב-23 בנובמבר.

במחקר זה נשאלו כ-1,300 רופאים על דרך האבחון והטיפול שלהם בלמעלה מ-11,000 חולי אי-ספיקת הלב. החוקרים מדווחים כי 82% מן החולים עברו אקוקרדיוגרפיה, ורק אצל כ-51% נמצאה אי-ספיקת לב סיסטולית. הרופאים הגדירו את מטרות הטיפול שלהם כשיפור סימפטומטי בכמחצית מן המקרים, וכניסיון לשפר את הפרוגנוזה במחצית השניה.

רוב הרופאים הכירו את היתרונות של טיפול ב-ACE inhibitors ובטא בלוקרס באי-ספיקת הלב. ואולם רק 60% מחולי אי-ספיקת הלב טופלו ב-ACE inhibitors, רק 34% טופלו בבטא בלוקרס ורק כ-20% טופלו בשילוב של שתי התרופות, זאת על אף שזוהי ההמלצה המקובלת לטיפול באי-ספיקת הלב.

רופאי האיגוד האירופי הקרדיולוגי מסכמים אפוא כי אף שרוב הרופאים מכירים תיאורטית את הדרכים לאבחון ולטיפול באי-ספיקת הלב, מידת היישום של ההמלצות האלה ברפואה הראשונית היא עדיין נמוכה מן הצפוי. הפער בין הידע ובין היישום הקליני שלו מחייב הערכות מיוחדת לטיפול באי-ספיקת הלב.

J. G. F. Cleland and others. Management of heart failure in primary care (the IMPROVEMENT of Heart Failure Programme): an international survey. The Lancet Vol. 360. No. 9346. 23 November 2002.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך