ההשפעה של צריכת קנאביס על תפיסת ראיה (JAMA Opthlamol)

צריכת קנאביס קבועה מלווה בעיכוב ניכר בעיבוד מידע מהרשתית, כך עולה מתוצאות מחקר מוקדם, שפורסמו במהלך חודש דצמבר בכתב העת JAMA Ophthalmology. עם זאת, חלק מהמומחים מטילים ספק במסקנות החוקרים על-בסיס הנתונים שהוצגו.

בתקופה שבין פברואר עד אוקטובר 2014 גייסו החוקרים 28 משתמשים בקנאביס (24 גברים) ו-24 מתנדבים בריאים, שלא השתמשו בקנאביס (20 גברים) מהאוכלוסיה הכללית. הגיל החציוני של המשתתפים עמד על 22 ו-24 שנים, בהתאמה.

לאחר תקנון לשנות השכלה וצריכת אלכוהול, החוקרים זיהו עליה משמעותית בזמני עיבוד בבדיקת PERG (Pattern Electroretinography), בהשוואה לאלו שלא השתמשו בקנאביס (חציון של 98.6 מילי-שניות לעומת 88.4 מילי-שניות). חציון ההבדל עמד על 8.4 מילי-שניות.

ממצאי המחקר מעידים על עיכוב של כ-10 מילי-שניות במעבר פוטנציאלי פעולה מתאי גנגליון ברשתית. מאחר ואות זה מועבר לאורך מסלול הראיה דרך עצב הראיה לקורטקס הראיה, אבנורמליות זו עשויה לעמוד בבסיס השינוי בתפקוד הראיה באלו שצרכו קנאביס בקביעות.

חציון אמפליטודת N95 היה דומה ועמד על -3.90 µV בקבוצת הקנאביס ועל -3.78 µV בקבוצת הביקורת.

עם ערך סף של 91.13 מילי-שניות, השטח מתחת לעקומ ה-ROC הדגים רגישות של 78.6% וסגוליות של 75% לזיהוי נכון של משתתפים בקבוצת הקנאביס לעומת הביקורות. הערך המנבא החיובי עמד על 78.6% והערך המנבא השלילי עמד על 75%.

JAMA Opthlamol. Published online December 8, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה