אנשים המטופלים במוסדות סעודיים עם דמנציה ואשר סובלים מכאבי שיניים אינם מטופלים ואף אינם מאובחנים כלל, במקרים רבים. מעבר לכך, נראה שרופאים גריאטרים עלולים ל’פספס’ כאבים הקשורים לבעיות בשיניים בקבוצת חולים זו.
תוצאות אלה מתפרסמות במחקר של ה- Research Institute of the Hebrew Home of Greater Washington, District of Columbia, United States .
במחקר שביצעו החוקרים הם עקבו אחר 21 בתי אבות באוכלוסיה בגיל ממוצע של 88 שנים. 9 רופאי שיניים מתנדבים ביקרו באופן רוטיני בבתי האבות וביצעו הערכה דנטלית של הקשישים. שני גריטארים ביצעו הערכה שנייה בכל מקרה שאותר על ידי רופאי השיניים.
נמצא שיותר מ-60% של המטופלים שנבדקו אובחנו כסובלים מבעיות שיניים הגורמות לכאב. עם זאת, שיעור המטופלים שאובחן כסובל מבעיות שיניים הגורמות לכאבים על ידי הגריאטרים היה פחות מחצי.
החוקרים מסכמים בהמלצה שיש צורך לאמן רופאים שאינם רופאי שיניים באבחון בסיסי של בעיות שיניים באוכלוסית הקשישים בבתי אבות
Am J Alzheimers Dis Other Demen 2002 Jul-Aug;17(4):249-53
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!