במחקר שבוצע במחלקה לביולוגיה של השן במלמו,שבדיה רצו החוקרים להשוות את העמידות לחומצה של חיידקים שמקורם בפלאק משיניים של אנשים שסבלו מעששת לכאלה שלא.
הפלאק נאסף מאיזורים שהדגימו עששת ומאיזורים בריאים באותו הנבדק וגם מאנשים ללא עששת כלל.
הפלאק נזרע על מצע אגר דם וגם על מצע אגר סולידי לא סלקטיבי ברמות PH משתנות (7.0,6.0,5.5,5.0,4.5,4.0) וזאת על מנת למנוע מוות של החיידקים בגלל שינויי ה- PH.
בתוצאות שהתקבלו ניתן לראות ש- 50% ממושבות החיידקים שמקורם מהעששת ומהאיזורים הבריאים הצליחו לגדול בסביבה שבה ה-PH היה 5.5, אך רק 1% ב-PH 5.0, PH שהוא קריטי לדה-מינרליזציה של אמייל השן.
ב-PH 5.0 genus Streptococcus היה החיידק הדומיננטי, אך mutans streptococci היוו פחות ממחצית הסטרפטוקוקים החיים. קבוצות הסטרפטוקוקים העמידים לחומצה הנוספות שבודדו הן streptococcal isolates included Streptococcus anginosus, Streptococcus constellatus, Streptococcus gordonii, Streptococcus intermedius, Streptococcus mitis, Streptococcus oralis,Streptococcus
salivarius and Streptococcus sanguis.
מכך הסיקו החוקרים שקבוצות הסטרפטוקוקים נבדלות מאד בעמידות שלהם לחומציות ושגם באיזורים עם העששת וגם באלו הבריאים נמצאו סטרפטוקוקים שאינם עמידים לחומצה.
Copyright © 2003 S. Karger AG, Basel
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!