החוקרים רצו לבדוק את האפקט המעקב של קסיליטול ( xylitol) על צמיחת mutans streptococci ועל יכולת ייצור החומצה שלהם בנוכחות דיאטה משתנה של סוכרים. כמו כן נבדק הקשר בין העיכוב להצטברות xylitol 5-phosphate (X5P) בתנאים אנאירובים כמו בשכבות העמוקות של השן.
הקסילוטול עיכב את צמיחת הסטרפטוקוק בנוכחות גלוקוז, גלקטוז, מלטוז, לקטוז או סוכרוז כמקור הדיאטה. העיכוב בנוכחות פרוקטוז היה חלקי בלבד.
הקסילוטול עיכב את ייצור החומצה ע”י החיידקים בנוכחות אותם סוכרים (12-83% עיכוב).
X5P נכנס לתוך ה- S. mutans באמצעות מערכת phosphoenolpyruvate-xylitol phosphotransferase בנוכחות קסילוטול והסוכרים שהוזכרו.
פרוקטוז לא גרם לעיכוב בייצור החומצה וגם להצטברות דלה יותר של X5P.
מהתוצאות הללו הסיקו החוקרים שקסילוטול גורם הן להצטברות X5P ובעיקר לעיכוב בצמיחה ובייצור חומצה של mutans streptococci בנוכחות דיאטה שלסוכרים רבים מלבד פרוקטוז.
Copyright © 2003 S. Karger AG, Basel Denine T. Chung, Gary Bogle, Melanie Bernardini, Denise Stephens, Matt L. Riggs, and Jan H. Egelberg
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!