במחקר מוקדם שנערך, נמצא כי אינסולין הניתן בשאיפה בצורת אבקה הראה זמינות ויעילות ביולוגית של פחות מ 8%, כך שעל מנת לקבל תגובה טיפולית טובה יאלצו המטופלים להשתמש בכמויות אינסולין גדולות מאוד. חוקרים באוניברסיטה ע"ש הינריך היינה בדיסלדורף, גרמניה, בדקו את השפעתו של אינסולין ביו-סינטטי הניתן בשאיפה אשר שצורף לו "מזרז" ספיגה בהשוואה לאינסולין במתן תוך ורידי ותת עורי. במחקר השתתפו 13 מתנדבים בריאים. נמצא כי אינסולין אשר ניתן בשאיפה ובמתן תוך ורידי הביא לתוצאות דומות של ירידה בסוכר. כמו כן נמצא כי הזמן שפעל בו האינסולין אשר ניתן בשאיפה היה קצר בהשוואה לאינסולין שניתן באופן תת-עורי. למרות שהזמינות והיעילות הביולוגית היתה רק סביב 10% באינסולין שניתן בשאיפה הרי שבכל שלושת צורות המתן התקבלו תוצאות מטבוליות דומות. במהלך המחקר לא נצפו תופעות לוואי באף אחת מצורות המתן. החוקרים קוראים לערוך מחקרים גדולים בקרב חולי סוכרת שיבדקו האם האפקט המטבולי המהיר של אינסולין בשאיפה בהשוואה לאינסולין במתן תת-עורי יביא לשליטה מטבולית טובה יותר. באשר לשימוש הקליני של האינסולין בשאיפה, החוקרים מניחים כי הוא עשוי להוות תחליף לחולי סוכרת סוג II, אשר מקבלים תרופות במתן פומי וזקוקים לאינסולין אך מסרבים לקבל זריקות אינסולין.
Diabetes Care 2000;23:1343-1347

שיעור ההוצאה על הבריאות בישראל עלה ב-2021 ל-8.1% מהתוצר, אך עדיין נמוך משמעותית מהממוצע ב-OECD (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה השבוע הודעה לפיה שיעור ההוצאה לבריאות ב-2021 על ל-8.1% מתמ”ג, עלייה של 8.6% בהשוואה ל-2020 במחירים קבועים. העלייה ב-2021 קשורה להרחבת התקציבים שהועברו למערכת בשל המאבק בקורונה. יש לציין ששיעור ההוצאה על בריאות בישראל מתוך התוצר הגלמי נמוך בישראל בהשוואה למדינות ה-OECD העומד על כ-9.5% בממוצע. בהשוואה למדינות כמו גרמניה שוודיה […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!