מכסה מפלסטיק בקוטר של 2.5 ס"מ הוצא מגרונו של ירושלמי שחשב כי הוא בולע תרופה …
הסיפור החל בשעת בוקר מוקדמת כאשר י.ל., שחזר מארה"ב בלילה הקודם, עמד ליטול את התרופות אותן הוא רגיל לקחת. הוא פתח את קופסת התרופות החדשה שלו ושם בכף ידו את המכסה של הקופסא. הוא נטל את כוס המים שהיתה ליד המיטה ולגם ארוכות את ה "תרופה". כשגילה שהתרופה היא בעצם המכסה מפלסטיק של קופסת התרופות היה המכסה תקוע בתוך גרונו.
הוא פנה למחלקה לרפואה דחופה של "בקור חולים" ובמכון הרנטגן הצמוד צילמו היטב את מיקומו של המכסה ושלחו אותו במהירות אל מכון הגסטרואנטרולוגיה.
"שאיבת המכסה נעשתה בזהירות ובפרוצדורה רגילה" – קובע פרופ' שמואל אדלר, ראש המכון הגסטרואנטרולוגיי, "ערנות של הציבור לתאונות הנגרמות בבית היתה יכולה למנוע מקרים כאלה. הדברים חשובים לאין ערוך באשר לחובת הזהירות של ההורים בכל הנוגע לבליעת חפצים על ידי תינוקות וילדים קטנים".
על מנת להמחיש את מגוון החפצים שעלולים להבלע בתאונות בית יזמה הגב' חנה מזרחי, האחות האחראית במחלקה, את הקמת מוזיאון "שאיבת גסטרו". במסגרת ה"מוזיאון" ניתן למצוא מטבעות כסף, אבנים, מהדקים, ברגים, מחטים של רופאי שיניים, סוללות, כפיות, עצמות דגים, ו … מברשת שיניים.
לפרטים נוספים: אלכס פרקש, דובר בית החולים: 333531 – 056
רצ"ב תמונות מתוך המוזיאון וגב' מזרחי עם המכסה.

שיעור ההוצאה על הבריאות בישראל עלה ב-2021 ל-8.1% מהתוצר, אך עדיין נמוך משמעותית מהממוצע ב-OECD (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה השבוע הודעה לפיה שיעור ההוצאה לבריאות ב-2021 על ל-8.1% מתמ”ג, עלייה של 8.6% בהשוואה ל-2020 במחירים קבועים. העלייה ב-2021 קשורה להרחבת התקציבים שהועברו למערכת בשל המאבק בקורונה. יש לציין ששיעור ההוצאה על בריאות בישראל מתוך התוצר הגלמי נמוך בישראל בהשוואה למדינות ה-OECD העומד על כ-9.5% בממוצע. בהשוואה למדינות כמו גרמניה שוודיה […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!