דיאטה הכוללת שקדים עשוייה לשפר פרופיל ליפידים

שילוב של שקדים בדיאטה מאוזנת קלוריות עשוי לשפר באופן משמעותי את פרופיל הליפידים. כך קובע מחקר חדש המתפרסם ב-. American Journal of Clinical Nutrition .

מחקרים אפידימיולוגים הראו באופן עקבי קשר הפוך בין מחלות לב לרמת הצריכה של אגוזים. הייחודיות של שקדים היא בהיותם מכילים רמות גבוהות של פרוטאין וריכוז גבוה של alpha-tocopherol ( ויטמין E ).

במחקר זה נבדקו 25 איש, בריאים עם רמות גבוהות (באופן מתון) של כולסטרול, בגיל ממוצע של 41.  הנבדקים צרכו דיאטה שכללה 34% מקורות אנרגיה שומניים. הנבדקים חולקו ל-3 קבוצות: קבוצה אחת צרכה דיאטה בהתאם להמלצות השלב הראשון של ה- NCEP (שיעור של 0% שקדים בדיאטה) , קבוצה שנייה צרכה רמות נמוכות (10% ) של שקדים, והשלישית רמות גבוהות (20% ) של שקדים.

בהשוואה לדיאטה המומלצת ע”י ה- NCEP הקבוצה השלישית שצרכה רמות גבוהות של שקדים, העלתה את רמות ה- HDL ב-2%, והפחיתה את סך הכולסטרול ב- 4.4%, ואת ה- LDL-C ב-8.8%.

הירידה ברמות ה- LDL-C שקולה להפחתת הסיכון למחלות קרדיווסקולריות בשיעור של 11%.

המחקר לא בדק את ההיענות לצריכת השקדים לטווח ארוך, ואולם להערכת החוקרים המימצאים מלמדים שיש מקום לשקול שוב את המלצות הדיאטה של ה- NCEP באשר לרמות השומן המומלצות בדיאטה.

 Am J Clin Nutr. 2003;77:1379-1384

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך