משפחה

מטופלים בעלי עודף-משקל ובולמוסי אכילה זקוקים לעזרה ייעודית (Obesity)

בולמוסי אכילה אינם מהווים התווית-נגד להפניה להתערבות אינטנסיבית לשינוי אורחות חיים, כולל דיאטה להפחתת משקל, אך מטופלים עם הפרעת התנהגות זו עשויים להידרש לטיפול נוסף, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר Look AHEAD, שהוצגו במהלך כנס ה-Obesity Week ופורסמו בו-זמנית בכתב העת Obesity.

מחקר Look AHEAD, מחקר אקראי-מבוקר להשוואת התערבות אינטנסיבית לשינוי אורחות חיים עם תמיכה בסוכרת והדרכת חולים עם סוכרת מסוג 2 ומדד מסת גוף של 25 ק”ג/מ”ר ומעלה, כלל 4,901 חולים. ההתערבות לשינוי אורחות חיים כללה פגישות אישיות וקבוצתיות, שהתמקדו בשיפור דיאטה ופעילות גופנית, כאשר המטרה הינה ירידה ממוצעת של לפחות 7% במשקל הגוף.

בולמוסי אכילה נבחנו כל שנה באמצעות שאלונים אישיים ששאלו אם הנשאלים צרכו כמות גדולה של מזון במהלך תקופה קצרה בזמן שחשו חוסר שליטה באכילה לפחות פעם אחת במהלך ששת החודשים האחרונים. המשתתפים נשאלו עוד אודות תדירות בולמוסי האכילה.

בתחילת המחקר, 11.2% (546 משתתפים) דיווחו על בולמוס אכילה אחד, לכל הפחות, במהלך ששת החודשים האחרונים, כאשר 1.1% ענו על הקריטריונים לאבחת הפרעת אכילה בולמוסית.

החוקרים מדווחים כי בקרב חולים בקבוצת התערבות אינטנסיבית לשינוי אורחות חיים תועדה שכיחות גבוהה יותר של אירועי בולמוסי אכילה לאחר ארבע שנים, בהשוואה לחולים בקבוצת חינוך ותמיכה בסוכרת. לאחר ארבע שנים, המשתתפים בקבוצת שינוי אורחות חיים עם הפוגה בבולמוסי אכילה ירדו במשקל בהיקף נרחב יותר (4.7 ק”ג), בהשוואה לאלו עם המשך בולמוסי אכילה (1.9 ק”ג). בקרב משתתפים בקבוצת שינוי אינטנסיבי של אורחות החיים תועדה ירידה גדולה יותר במשקל (4.6 ק”ג) בהשוואה לאלו שפיתחו בולמוסי אכילה במהלך המחקר ואלו עם בולמוסי אכילה שנותרו לאורך תקופת המחקר. בקרב משתתפים בקבוצת הביקורת עם הפוגה בבולמוסי אכילה נרשמה ירידה גדולה יותר במשקל הגוף, בהשוואה לאלו שהחלו בבולמוסי אכילה במהלך תקופת המחקר או המשיכו בכך.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בולמוסי אכילה אינם מהווים התווית-נגד להתערבות אינטנסיבית לשינוי אורחות החיים, אם כי המשך בולמוסי אכילה לווה בירידה קטנה יותר במשקל הגוף. בחולים המדווחים על הופעה חדשה או המשך בולמוסי אכילה נדרש טיפול נוסף.

Obesity. Published online October 30, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    המגוון הביולוגי של המיקרוביום במערכת העיכול מצומצם יותר בחולים עם טרום-סוכרת לעומת נבדקים בריאים, כאשר ההרכב כולל כמות קטנה יותר מהזנים המעורבים במסלולים עיקריים של פיזיולוגיה ומטבוליזם, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הוכיחו את הקשר בין הרכב החיידקים במעי, הרגלי תזונה, משק סוכר ועמידות לאינסולין, […]

  • סיכון מוגבר לסוכרת בחולים לאחר התערבות ניתוחית לטיפול בתסמונת תעלה קרפאלית (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    סיכון מוגבר לסוכרת בחולים לאחר התערבות ניתוחית לטיפול בתסמונת תעלה קרפאלית (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים שעברו התערבות ניתוחית לטיפול בתסמונת תעלה קרפאלית סיכון מוגבר להתפתחות סוכרת מאוחר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סוכרת הינה גורם סיכון לתסמונת תעלה קרפאלית, אך לא ידוע אם תסמונת תעלה קרפאלית מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סוכרת בשלב מאוחר יותר. לבחינת הנושא הם […]

  • דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן – עתירת סיבים ופחמימות עם צריכה מתונה של חלבונים – עשויה להפחית את הדרישה לאינסולין, לשפר רגישות לאינסולין ולשפר איזון גליקמי בחולים עם סוכרת מסוג 1, בהשוואה לדיאטה קונבנציונאלית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Diabetes. ההשפעות של דיאטה טבעונית דלת-שומן (ללא פחמימות או הגבלת מנות) נבחנו אל מול דיאטה […]

  • האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease עולה כי מתן Sildenafil (ויאגרה) המשמשת לטיפול בהפרעות זקפה עשויה לסייע בהגנה מפני מחלת אלצהיימר. החוקרים השלימו ניתוח נתוני עולם-אמיתי ממאגר MarketScan Medicare Supplemental Database (שנים 2012-2017) ומאגר Clinformatics (שנים 2007-2020) וניתוח מותאם עם תקנון למגדר, גיל, גזע ומחלות רקע. הם זיהו את כל החולים […]

  • הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    הריון בגיל ההתבגרות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת בנשים עם היסטוריה של הריון במהלך גיל ההתבגרות. הסיכון הגדול ביותר לתמותה תועד במקרים של היריון לפני גיל 16 שנים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים אודות למעלה מ-2.2 מיליון נשים בין אפריל 1991 […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Iloperidone לטיפול בהפרעה דו-קוטבית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Iloperidone לטיפול בהפרעה דו-קוטבית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור טבליות Iloperidone לטיפול אקוטי באירועי מאניה או מעורבים על-רקע הפרעה דו-קוטבית במבוגרים. המומחים מסבירים כי Iloperidone הינו תכשיר הפועל כאנטגוניסט משולב לקולטן 5-HT2A ו-D2 והינו חלק ממשפחת תרופות אנטי-פסיכוטיות אטיפיות. התכשיר אושר לראשונה ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי בשנת 2009 לטיפול אקוטי במבוגרים עם […]

  • מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    מזון אולטרה-מעובד עשוי להביא לעליה בסיכון לגלאוקומה (Nutrients)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד, בפרט מתוקים, מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות גלאוקומה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nutrients. מהנתונים עולה כי הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לגלאוקומה היה משמעותי בגברים ובמבוגרים בגיל מתקדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים קשרו בין מזון אולטרה-מעובד ובין סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה