משפחה

41% מהצעירים בישראל רוצים לעשות ניתוח פלסטי באף (האיגוד לכירורגיה פלסטית)

הודעת האיגוד לכירורגיה פלסטית

45% מהישראלים בני 55 ומעלה מעוניינים לעשות ניתוח פלסטי בעפעפיים

כ-9% מהנשים רוצות שבן זוגן יעשה ניתוח להצמדת האוזניים

28% מהגברים היו בוחרים בהגדלת חזה לו יכלו לשנות משהו בגופן של בנות זוגם ומנגד 14% מהנשים הודו כי במידה ויכלו, הדבר שהיו משנות בגופם של בני זוגן היה איבר המין (הפין)

סקר חדש שערך האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית קובע כי הציבור הישראלי הכי מעוניין לבצע ניתוח פלסטי למתיחת בטן או ניתוח פלסטי באף. המשתתפים בסקר נשאלו מהו הניתוח שהם הכי מעוניינים בו ומהתשובות עלה כי 42.7% מהישראלים רוצים לעשות ניתוח למתיחת הבטן, 30.4% היו מעדיפים ניתוח פלסטי באף, 23.1% היו בוחרים ניתוח פלסטי למתיחת פנים וכן 18.6% רוצים ניתוח פלסטי בעפעפיים. הסקר נערך בקרב 506 משתתפים המהווים מדגם ארצי מייצג את האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל באמצעות מכון IPSOS  (איפסוס) בסיוע החוקר הראשי שי ג’לינוס.

עוד עלה מהסקר שנערך לרגל תחילת שנת 2019 וסיום שנת 2018 כי 45% מהישראלים בני 55 ומעלה מעוניינים לעשות ניתוח פלסטי בעפעפיים, כ – 41% מהצעירים בישראל בני הגיל 18 ועד 24 היו רוצים לעשות ניתוח פלסטי באף, כ-31% מהנשים רוצות לעשות ניתוח פלסטי להרמת החזה, כ-30% מהנשים בישראל רוצות לעשות ניתוח פלסטי למתיחת פנים, כ-24% מהנשים רוצות לעשות ניתוח פלסטי להרמת עפעפיים, כ- 22% מהגברים רוצים לעשות ניתוח פלסטי לתיקון מראה החזה (גינקומסטיה), כ-20% מהנשים רוצות לעשות ניתוח פלסטי להגדלת החזה, כ- 12% מהגברים רוצים לעשות ניתוח פלסטי להצמדת האוזניים וכ-9% מהנשים רוצות לעשות ניתוח פלסטי להקטנת החזה.

ד”ר מאיר כהן (בתמונה), יו”ר האיגוד לכירורגיה פלסטית בהסתדרות הרפואית הסביר כי: אחרי עשורים בהם ניתוחים פלסטיים היו נפוצים בקרב נשים, ניכרת בשנים האחרונות עלייה דרמטית בביקוש לניתוחים מסוגים שונים בקרב גברים ואני צופה שהמגמה אף תתעצם. עידן הרשתות החברתיות וצילומי הסלפי לצד שינוי מודל היופי הגברי, הן הסיבות לנסיקה של ניתוחים פלסטיים בקרב גברים. חשוב לדעת כי ניתוח פלסטי יכול לחולל שינוי דרמטי במראה ולהעצים את תחושת הביטחון והאושר, אך יחד עם זאת יש לזכור שמדובר בהליך מורכב. לכל ניתוח יש גם סיכונים, תקופת החלמה וצורך במעקב. אני קורא לציבור גם לשים לב ולוודא שהרופא אצלו בחרתם לבצע את הניתוח הוא חבר באיגוד לכירורגיה פלסטית בהסתדרות הרפואית. כך תבטיחו עצמכם שהרופא קיבל תואר הניתן על ידי משרד הבריאות, למד לנתח בהדרכת מומחים ותיקים ומתעדכן באופן קבוע בחידושי רפואה מדעיים”.

למשתתפים בסקר ניתנה האפשרות לבחור יותר מניתוח אחד ולכן הסיכום גדול ממאה אחוזים. זהו סקר כלל ארצי מייצג. ענו על הסקר רק כאלו שמעוניינים בניתוח. שאר תשובות המשתתפים התפלגו כפי שניתן לראות בטבלה הבאה:


































מהו הניתוח הפלסטי שהכי היית מעוניין בו?


כל הישראלים


ניתוח פלסטי למתיחת הבטן


42.7%


ניתוח פלסטי באף


30.4%


ניתוח פלסטי למתיחת הפנים


23.1%


ניתוח פלסטי בעפעפיים


18.6%


ניתוח פלסטי להרמת החזה הנשי


17.2%


ניתוח פלסטי להגדלת חזה


12.3%


ניתוח פלסטי לתיקון והשטחת חזה גברי נפוח – גינקומסטיה


11.3%


ניתוח פלסטי באוזניים


7.1%


ניתוח פלסטי להקטנת חזה


5.7%

36.2% מהירושלמים רוצים לתקן את האף לעומת רק 25.2% מתושבי חיפה והצפון

הסקר החדש גם בדק את עמדות תושבי הערים השונות ביחס לשאלת הניתוח המועדף ומצא כי בסוגיית ניתוח למתיחת בטן מובילים תושבי השפלה והדרום עם 49.5% לעומת רק 31% מתושבי ירושלים. באשר לניתוח פלסטי באף, דווקא תושבי ירושלים מובילים עם 36.2% לעומת 25.2% מתושבי חיפה והצפון. את המקום הראשון בהעדפת ניתוח למתיחת פנים לקחו תושבי השרון והשומרון עם 35.3% לעומת רק 16.3% מתושבי חיפה והצפון. שאר תשובות המשתתפים התפלגו כפי שניתן לראות בטבלה הבאה:










































































   סוג הניתוח


ירושלים והסביבה


תל אביב וגוש דן


חיפה והצפון


השפלה והדרום


השרון והשומרון


ניתוח פלסטי למתיחת הבטן


31.0%


42.9%


40.7%


49.5%


47.1%


ניתוח פלסטי באף


36.2%


32.0%


25.2%


31.3%


29.4%


ניתוח פלסטי למתיחת הפנים


22.4%


24.0%


16.3%


24.2%


35.3%


ניתוח פלסטי בעפעפיים


13.8%


20.0%


18.7%


20.2%


15.7%


ניתוח פלסטי להרמת החזה הנשי


5.2%


13.7%


20.3%


24.2%


21.6%


ניתוח פלסטי להגדלת חזה


12.1%


11.4%


11.4%


15.2%


11.8%


ניתוח פלסטי לתיקון והשטחת חזה גברי נפוח – גינקומסטיה


6.9%


11.4%


13.0%


15.2%


3.9%


ניתוח פלסטי באוזניים


5.2%


7.4%


11.4%


4.0%


3.9%


ניתוח פלסטי להקטנת חזה


8.6%


2.9%


8.1%


7.1%


3.9%

מה נשים רוצות (עבור בן זוגן) ? ומה גברים מעדיפים (עבור בנות זוגם)?

בסקר החדש שנערך ביוזמת האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית, נשאלו המשתתפות והמשתתפים גם לגבי תיקונים שהיו יכולים בגופם של בנות ובני הזוג באמצעות ניתוח פלסטי, מתשובות המשתתפים עלתה תמונת מצב מעניינת מאוד, 38% מהנשים היו בוחרות לשנות את האף של בן זוגן, 36% מגברים היו בוחרים בשינוי של מתיחת בטן עבור בנות זוגם, 30% מהגברים היו בוחרים שבת זוגם תבצע הרמת חזה.

כ- 28% מהגברים אמרו כי היו בוחרים בהגדלת חזה לו יכלו לשנות משהו בגופן של בנות זוגם ומנגד כ 14% מהנשים הודו כי במידה ויכלו, הדבר הראשון שהיו משנות בגופם של בני זוגם היה להגדיל את איבר המין (הפין). כ – 15% מהגברים היו מעדיפים שבנות זוגם יעשו ניתוח למתיחת פנים וגם כ – 11% מהנשים הודו כי גם הן היו בוחרות במתיחת פנים עבור בן זוגן. כ-17% מהנשים היו מעדיפות שבני זוגן יעשו הרמת עפעפיים ואילו רק 7.2% מהגברים העדיפו לבחור בעפעפיים כאיזור לטיפול עבור בנות זוגם. רק כ-6% מהגברים בישראל היו רוצים שבנות זוגם, דווקא יקטינו את החזה וכ-9% מהנשים היו בוחרות בניתוח הצמדת אוזניים עבור בני זוגן כמו גם 7% מהנשים שהיו מעוניינות שהגברים שלצידן ישטיחו את החזה ויבצעו ניתוח גינקומסטיה שנועד לטפל בתופעה של מראה נשי לחזה גברי. שאר תשובות המשתתפים התפלגו כפי שניתן לראות בטבלה הבאה:
















































חשוב על בןבת זוגך: במידה ויכולת לשנות או לתקן בהם משהו בגוף מה הדבר הראשון שהיית בוחר לעשות באמצעות ניתוח פלסטי?


גברים


נשים


למתוח את הבטן


35.9%


31.4%


לנתח את האף


18.3%


38.0%


להרים את החזה


29.9%


0%


להגדיל את החזה


28.3%


0%


למתוח את הפנים


15.1%


10.6%


להגדיל את איבר המין (פין)


0%


14.1%


להרים את העפעפיים


7.2%


16.5%


להצמיד את האוזניים


5.6%


9.0%


להשטיח את החזה הגברי הנפוח (גינקומסטיה)


3.6%


7.1%


להקטין את החזה


5.6%


0%

31.7% מתושבי חיפה הודו כי הם היו רוצים ניתוח אף עבור בני זוגם

הסקר גם בדק את עמדות תושבי הערים השונות ביחס לשאלת הניתוח המועדף עבור בני הזוג ומצא כי  תושבי ירושלים מובילים עם 43% מהמשתתפים אשר הביעו רצון למתיחת בטן  אצל בני הזוג, בעוד רק 29%  מתושבי השרון והשומרון הביעו רצון שבני או בנות זוגן יעשו מתיחת בטן. באשר לניתוח אף,  תושבי חיפה והצפון מובילים עם 31.7% שמעוניינים שבני הזוג יעשו ניתוח אף בעוד רק 20.7% מתושבי ירושלים. 16.3% מתושבי יפה והצפון רוצים שבנות ובני זוגם יעשו ניתוח למתיחת הפנים, בעוד רק 6.9% מתושבי ירושלים הביעו רצון כזה. הרמת עפעפיים ככל הנראה פופולארית ביותר בתל אביב וגוש דן, 14.3% מתושביה הודו כי היו שמחים שבני הזוג יעשו הרמת עפעפיים בעוד כמעט חצי, כלומר רק 7.8% מתושבי שרון שומרון מעוניינים בכך עבור בני הזוג.   

המלצות האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית בהסתדרות הרפואית למציאת רופא לניתוח פלסטי:

·         בחיפוש אחר רופא מומחה לביצוע ניתוח פלסטי, היזהרו ממרכזים רפואיים עלומי שם, מבצעים, הגרלות ומחירים זולים מדי. מחיר נמוך מאוד צריך לעורר חשד ולהדליק נורה אדומה. אסור להתפתות לפרסומות אטרקטיביות או תמונות יפות מדי של לפני ואחרי.

·         חשוב לדעת שעל מנת להיות מומחה בכירורגיה פלסטית ואסתטית, יש להשלים 6 שנות התמחות מעבר לשנות הלימוד בבית ספר לרפואה, לעבור השתלמויות בתחום האסתטיקה הרפואית ולהיות נתון לפיקוח המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית והאיגוד. אין עוד תחום רפואי בארץ שבו המומחים עברו הכשרה ארוכה ומעשית כמו הכירורגיה הפלסטית. על מנת לוודא שהרופא שלכם הוא אכן מומחה שעבר הכשרה כזו חפשו את שמו באתר האינטרנט של האיגוד הנמצא בקישור הבא:   https://www.plasticsurgery.org.il/

·         מומלץ לא להתבייש ולבקש לראות תעודה של מומחה בכירורגיה פלסטית. ניתן גם פשוט לשאול במהלך פגישת הייעוץ “דוקטור, אתה מומחה לכירורגיה פלסטית?”

·         חשוב לדעת שבכל ניתוח פלסטי יש גם סיכונים. הבטחה להחלמה מהירה נטולת סיבוכים צריכה להדליק נורה אדומה. מומלץ לפני הניתוח לשאול את הרופא וללמוד היטב מהם הסיבוכים הקשורים לאיזור הניתוח, מהו משך ההחלמה ומהן הפעולות שיש לנקוט על מנת להטיב עם תהליך ההחלמה.

·         הקדישו תשומת לב לתקשורת האישית. חשוב שתהיה כימיה ותקשורת פתוחה ביניכם לבין הרופא, על מנת שתוכלו לדבר בחופשיות ובכנות על מה שמפריע לכם ועל החששות שלכם מהתהליך. עם קבלת ההחלטה באיזה רופא לבחור צפוי לכם קשר לפני ובזמן ההחלמה ועד פגישת הביקורת וחשוב שהקשר הזה יתבסס על תקשורת טובה.

האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית הוא האיגוד המקצועי היחידי של ההסתדרות הרפואית בישראל אשר כולל בהכשרה שלו ובבחינות בכתב ובעל פה את תחום הרפואה האסתטית שאיננה כירורגית המהווה 25% מתכני ההתמחות.

האיגוד הוקם במטרה להוות מסגרת ארגונית מקצועית לכ – 300 הרופאים המומחים והמתמחים העוסקים בכירורגיה פלסטית בישראל ולפעול לקידום ופיתוח המקצוע בתחום הטיפול, ההוראה והמחקר.

האיגוד המהווה חלק בלתי נפרד מההסתדרות הרפואית בישראל, מטפח קשרים עם ארגונים בינלאומיים העוסקים בניתוחים פלסטיים ומתעדכן בחידושים ומגמות במטרה ליישמם בארץ.

כחברי איגוד יכולים להצטרף רופאים ורופאות בעלי תואר מומחה בכירורגיה פלסטית. האיגוד מפעיל עמודפייסבוק הנמצא בקישור הבא:

https://www.facebook.com/ISPAS.ISRAEL/

וכן אתר אינטרנט פתוח לציבור הכולל את רשימת המומחים אשר מומלץ להיכנס אליו לפני ההחלטה על ביצוע ניתוח. האתר נמצא בקישור הבא:   www.plasticsurgery.org.il

כנס באילת

ובתוך כך נודע כי האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית יערוך בין ה 6 ל- 9 במרץ 2019, כנס מומחים בינלאומי בעיר אילת אשר יהווה הכרה עולמית בחשיבות הכירורגיה הפלסטית בישראל. לכניסה לאתר הכנס לחצו כאן: http://redseaplastics2019.com

לצפייה בסרטון לקראת הכנס לחצו כאן: https://youtu.be/JkzDoiJjwzI

הסקר החדש נערך ביוזמת האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית, בקרב 506 משתתפים המהווים מדגם ארצי מייצג את האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל באמצעות מכון IPSOS  (איפסוס) בסיוע החוקר הראשי שי ג’לינוס.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות דומות לטיפול פומי במינון נמוך של Minoxidil ולטיפול מקומי כנגד נשירת שיער (JAMA Dermatol)

    תוצאות דומות לטיפול פומי במינון נמוך של Minoxidil ולטיפול מקומי כנגד נשירת שיער (JAMA Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי למתן Minoxidil פומי במינון נמוך יעילות דומה למתן התכשיר באופן מקומי לטיפול במקרים של התקרחות גברית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלופציה אנדרוגנטית הינה הגורם המוביל לאובדן שיער בגברים. ברחבי העולם קיים עניין גובר בתועלת של Minoxidil פומי במינונים נמוכים של 0.25 מ”ג עד 5 מ”ג […]

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • הנציבות האירופית קבעה אישור שיווק Bimekizumab לטיפול בהידראדניטיס סופורטיבה (מתוך הודעת ה-EMA)

    הנציבות האירופית קבעה אישור שיווק Bimekizumab לטיפול בהידראדניטיס סופורטיבה (מתוך הודעת ה-EMA)

    הנציבות האירופית (European Commission) העניקה אישור שיווק ל- Bimekizumabלטיפול במבוגרים עם הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה בינונית-עד-חמורה. בעקבות חוות הדעת החיובית של ועידת CHMP (או Committee for Medicinal Products for Human Use) של סוכנות התרופות האירופית, אישור השיווק של Bimekizumab מיועד למבוגרים עם הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה בינונית-עד-חמורה עם עדות לתגובה לא-מספקת לטיפול סיסטמי קונבנציונאלי כנגד הידראדניטיס סופורטיבה. […]

  • אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה בילדות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה בילדות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology עולה קשר בין אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם ובין סיכון מוגבר לסיבוכים בלידה ותחלואה בילדות, כולל הפרעות נשימתיות, מטבוליות, מחלות מערכת עצבים מרכזית ומחלות נוספות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הידראדניטיס סופורטיבה מלווה בשכיחות מוגברת של תחלואה בנשים בגיל הפוריות וסיבוכי הריון, אך ההשפעות […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • התועלת של טיפול באור ולייזר כנגד שיעור יתר בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (JAMA Dermatol)

    התועלת של טיפול באור ולייזר כנגד שיעור יתר בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות (JAMA Dermatol)

    טיפולים באור ולייזר לבד או בשילוב עם טיפולים אחרים הדגימו תוצאות חיוביות בהפחתת חומרת שיעור יתר, שיפור בריאות פסיכולוגית ושיפור איכות החיים הכוללת של נשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך מדווחים מומחים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. המומחים מסבירים כי שיעור יתר נפוץ ב-70-80% מהנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות, כאשר למרות שלרוב אנשי צוות […]

  • אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מלווה בסיכון מוגבר למחלת מעי דלקתית (J Pediatr)

    הופעה של אטופיק דרמטיטיס בילדות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלת מעי דלקתית בגיל מבוגר יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת The Journal of Pediatrics. עם זאת, ביטויים אטופיים לרוב אינם מלווים בסיכון מוגבר למחלת המעי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים להערכת הקשר בין אטופיה ובין מחלת מעי דלקתית העלו […]

  • היעילות והבטיחות של Tildrakizumab בטיפול בפסוריאזיס רובדי של הקרקפת (J Am Acad Dermatol)

    היעילות והבטיחות של Tildrakizumab בטיפול בפסוריאזיס רובדי של הקרקפת (J Am Acad Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Tildrakizumab (אילומיה) מהווה טיפול יעיל כנגד פסוריאזיס של הקרקפת, ללא סוגיות בטיחות חדשות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פסוריאזיס של הקרקפת הינה מחלה נפוצה וקשה לטיפול. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    בקרב חולים עם מלנומה, דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר לפרוגנוזה ירודה בטווח הארוך בחולים עם אבחנה של מלנומה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת CHEST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דום נשימה חסימתי בשינה הינו גורם סיכון חדש לפרוגנוזה שלילית בטווח הארוך בחולים עם מלנומה עורית.  עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה