משפחה

חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes עולה כי לגורמי סיכון לא-מסורתיים, דוגמת מיגרנה ומחלות אוטואימוניות, השפעה גדולה יותר משמעותית על הסיכון לאירוע מוחי במבוגרים צעירים, לעומת גורמי סיכון מסורתיים דוגמת יתר לחץ דם, רמות כולסטרול גבוהות, או שימוש בטבק.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שבנשים פחות גורמי סיכון מסורתיים למחלות לב וכלי דם, אירועים מוחיים נפוצים יותר בנשים לעומת גברים בצעירים עד גיל 45 שנים. במחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון את התרומה של גורמי סיכון מסורתיים ולא-מסורתיים (דוגמת מיגרנה, תרומבופיליה) להתפתחות אירוע מוחי במבוגרים צעירים.

החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת רטרוספקטיבי שהתבסס על מאגר Colorado’s All Payer Claims Database (שנים 2012-2019). הם זיהו אירועים מוחיים ראשונים במבוגרים צעירים בגילאי 18-55 שנים, התאימו להם שלוש ביקורות ללא אירוע מוחי לפי מין, גיל, סוג ביטוח ותקופה שקדמה לאירוע המוחי.

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין אירוע מוחי ובין מספר גורמי הסיכון לפי סוג ולאחר מכן הושלם חישוב להערכת הסיכון המיוחס לאוכלוסייה.

מדגם המחקר כלל 2,618 מקרים (52% נשים; 73.3% אירועים מוחיים איסכמיים) ו-7,827 ביקורות. כל גורם סיכון מסורתי או לא-מסורתי נוסף לווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי בכל קבוצות הגיל והמין.

במבוגרים בגילאי 18-34 שנים, חלק גדול יותר מהאירועים המוחיים נקשר עם גורמי סיכון לא-מסורתיים (סיכון מיוחס לאוכלוסייה: 31.4% בגברים ו-42.7% בנשים) בהשוואה לגורמי סיכון מסורתיים (25.3% בגברים ו-33.3% בנשים).

התרומה של גורמי סיכון לא-מסורתיים פחתה עם הגיל (19.4% בגברים ו-27.9% בנשים בגילאי 45-55 שנים). התרומה של גורמי סיכון מסורתיים הגיעה לשיא בקרב אלו בגילאי 35-44 שנים(32.8% בגברים ו-39.7% בנשים). יתר לחץ דם היה גורם הסיכון המסורתי החשוב ביותר ותרומתו גדלה עם הגיל (סיכון מיוחס לאוכלוסייה של 27.8% בגברים ו-26.7% בנשים בגילאי 45-55 שנים). מיגרנה הייתה גורם הסיכון הלא-מסורתי החשוב ביותר ותרומתה פחתה עם הגיל (סיכון מיוחס לאוכלוסייה של 20.1% בגברים ו-34.5% בנשים בגילאי 18-35 שנים).

החוקרים מסכמים וכותבים כי גורמי סיכון לא-מסורתיים חשובים כמו גורמי סיכון מסורתיים בהתפתחות אירועים מוחיים בנשים וגברים צעירים ועם קשר הדוק יותר עם התפתחות אירועים מוחיים במבוגרים מתחת לגיל 35 שנים.

Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes, March 26, 2024

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-European Society of Cardiology עולה כי טיפוס מדרגות מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב. הסקירה כללה תשעה מחקרים עם נתונים אודות 480,520 משתתפים והחוקרים השלימו ניתוח של חמישה מחקרים עם 455,649 משתתפים במטרה לקבוע את הקשר בין טיפוס מדרגות ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב […]

  • הפרעה בפעילות גל דלתא במהלך שינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Coll Cardiol)

    הפרעה בפעילות גל דלתא במהלך שינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Coll Cardiol)

    הפרעה בפעילות גל דלתא במהלך שינה עשויה לשמש כסמן לזיהוי חולים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם ותמותה קרדיווסקולארית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. צוות חוקרים בינלאומי ביקש לבחון את פעילות גל דלתא בזמן שינה באמצעות בדיקות שינה שהושלמו ב-4,058 משתתפים במחקר Sleep Heart Health Study וב-2,193 […]

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהומים לא-מסובכים בדרכי השתן משנית לחיידקי Escherichia coli, Proteus mirabilis ו-Staphylococcus saprophyticus בנשים. המומחים מסבירים כי Pivmecillinam הינה פרו-תרופה פומית של Mecillinam הניתן בזריקה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס על תוצאות שלושה מחקרים קליניים שהשוו בין שלושה מינונים […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה