נוירולוגיהבעריכת ד"ר דוד אוריון

תוצאות ראשוניות של מחקר ה- SOHO מעידות על יתרון של האולנזפין בהפחתת סימפטומים של EPS

מחקר חדש שהוצג בכינוס האירופאי ה-16 של הקולג’ הנוירופסיכופרמקולוגי (ECNP ) שנערך בפראג , מראה כי טיפול ב-  Olanzapine (זיפרקסה) גורם לפחות תופעות EPS (extrapyramidal symptoms ) לאורך 6 חודשי טיפול, בהשוואה למצב הבסיסי, מאשר תכשירים מקבילים אחרים. 

בהצגת המחקר הדגישו נציגי חברת אלי-לילי שמחקר זה הנקרא SOHO יהווה בסיס מידע חשוב לקביעת עלות התועלת של הטיפול בסכיזופרניה.

המחקר כלל 11,000 מטופלים ב-10 מדינות לאורך 36 חודשי מעקב ומאפשר בחינה והערכה של גישות שונות בטיפול בסכיזופרניה באירופה, לרבות תוצאות תפקודיות, איכות החיים ועוד.

במצב הפתיחה של המחקר, כלל  החולים (מתוך כ-11,000) טופלו בטיפול תרופתי אנטיפסיכוטי. כמחציתם טופלו באמצעות אולנזפין אשר החליף או התווסף לטיפול קיים אחר. שאר המטופלים טופלו בתרופות אנטיפסיכוטיות אחרות.

סימפטומים אקסטאפירמידלים (EPS ) ופרקינסון הוערכו ואובחנו בשיטת ניקוד מ-1 עד 4 .

לאחר 6 חודשי טיפול נאספו נתונים על כ- 9,000 מטופלים, בגיל ממוצע של 40, מהם 42% נשים. בהשוואה לקבוצות שטופלו בתרופות אחרות, שיעור גבוה יותר מקבוצת הקלוזפין (Lopanex ) (83% ) והאולנזפין (82% ) נשארו בטיפול ההתחלתי ללא צורך בהוספת תרופה נוספת לטיפול.

שיעור המטופלים עם EPS בששת חודשי המעקב היה 12% בקבוצת האולנזפין, 14% לקבוצת הקלוזפין ו- 34% בתכשירים הטיפיקליים.

ניתוח סטטיסטי באמצעות רגרסיה מצא שהסיכון ל-EPS נמוך יותר בטיפול באולנזפין מאשר בשאר התכשירים האנטיפסיכוטיים, כשיחס הסיכון שנמצא היה 0.33 בהשוואה לריספרידון (ריספרידל – Risperidal) , ו- 0.6 לאמיסולפריד (סוליאן – Solian ) , ו- 0.19 לתכשירים טיפיקליים. כמו כן יחס של 0.52 לשילוב של שני תכשירים אנטיפסיכוטיים. מבחינת מובהקות סטטיסטית – לא נמצאה מובהקות בפער בין רמות הסיכו של אולנזפין וקלוזפין.

שיעור המטופלים אשר החלים לחלוטין מסימפטומים של EPS היה 75% בקבוצת האולנזפין והקלוזפין, 40% לתכשירים טיפיקליים ו- 66% לקואטיפן (סרוקוול – Seroquel ).

“מחקר ה- SOHO מדגים כי מטופלים חשים טוב יותר בטיפול באמצעות אולנזפין באופן משמעותי מאשר בתכשירים אטיפיקליים אחרים” כך טוען המחבר הראשי מצוות המחקר של אלי-לילי באירופה. דבר המסביר את העובדה שיותר מטופלים ממשיכים בטיפול עם אולנזפין.

16th ECNP Congress: Abstract P.2.143. Presented Sept. 21, 2003.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך