אונקולוגיה

הערכת תוצאות ארוכות-טווח ושיעורי תגובה לטיפול חוזר במעכבי PD-1 בחולי מלנומה (J Clin Oncol)

כארבעה מכל חמישה חולים עם מלנומה מתקדמת, אשר הפסיקו את הטיפול במעכבי PD-1 יחיד לאחר השגת תגובה מלאה, שרדו לאחר שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התוצאות ארוכות הטווח לאחר הפסקת טיפול במעכבי PD-1 במדגם חולים עם מלנומה והמעקב הארוך ביותר הזמין עד כה. הם גם העריכו את היעילות של טיפול חוזר במעכבי PD-1, עם או בלי Ipilimumab (יירבוי), בחולים עם עדות להישנות הממאירות.

המחקר הפרוספקטיבי כלל את כל החולים עם מלנומה לא-נתיחה בשלב III/IV, למעט מלנומה של הענביה, אשר טופלו בתכשיר יחיד ממשפחת מעכבי PD-1 בין השנים 2009-2018 והפסיקו את הטיפול. החוקרים הצליחו לאסוף נתוני מעקב אחר 396 חולים לאחר לפחות שלושה חודשים מהפסקת הטיפול.

מבין החולים עם מלנומה מתקדמת שטופלו ב-Nivolumab (אופדיבו) או Pembrolizumab (קיטרודה), 25.8% השיגו תגובה מלאה. לאחר חציון של 2.11 חודשים מהשגת תגובה מלאה, הסיכוי לשרוד ולא להידרש לטיפול נוסף לאחר שלוש שנים עמד על 72.1%. שיעורי ההישרדות הכוללים המשוערים מהשגת תגובה מלאה עמדו על 82.7% לאחר שלוש שנים. החוקרים לא זיהו קשר מובהק בין משך הטיפול התרופתי ובין הסיכון להישנות.

החוקרים גם בחנו את תוצאות טיפול חוזר בחולים לאחר הפסקת הטיפול מכל-סיבה. כאחד מכל חמישה חולים (19.7%) שהפסיקו את הטיפול מכל סיבה ומאוחר יותר אובחנו עם התקדמות מחלה, קיבלו טיפול שני במעכבי בקרה חיסונית. כ-15% מהחולים הגיבו לטיפול בתכשיר יחיד כנגד PD-1 ו-25% מאלו שטופלו במשלב Ipilimumab עם Nivolumab הגיבו לטיפול התרופתי.

החוקרים כותבים כי באופן מפתיע, התגובה לטיפול חוזר לא נקשרה עם היקף התגובה לטיפול הראשון במעכבי PD-1. שיעורי התגובה היו נמוכים יותר במקרים של טיפול חוזר, בהשוואה לצפוי בחולים שלא קיבלו טיפול קודם, אך תואמים לתצפיות קודמות ממחקרים קטנים יותר.

J Clin Oncol 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה