ילדים

המלצות לבדיקות הדמיה בילדים עם אבחנה של COVID-19 (מתוך Pediatr Pulmonol)

צוות מומחים למחלות ריאה אספו נתונים קליניים והדמייתיים של מחלת COVID-19 בילדים וניסחו מספר המלצות להזמנת בדיקות הדמיה במקרים חשודים לזיהום. הסקירה כללה גם ממצאים רדיוגרפיים שימושיים במטרה לסייע באבחנה המבדלת של דלקת ריאות על-רקע COVID-19 מזיהומים נשימתיים אחרים.

באופן כללי, ילדים שנדבקו בנגיף הקורונה מתייצגים עם תסמינים קלים יותר, בהשוואה למבוגרים, ועל-בסיס עדויות מוגבלות שפורסמו עד כה, התסמינים הקליניים הנפוצים ביותר של COVID-19 בילדים כוללים נזלת ו/או גודש אפי, חום ושיעול עם כאבי גרון, עייפות, או קוצר נשימה ושלשול.

בדומה לדלקת ריאות על-רקע נגיפים אחרים בילדים, בדיקות המעבדה הן לרוב לא-ספציפיות; עם זאת, בעוד שספירת דם מלאה לעיתים קרובות היא תקינה, תרומבוציטופניה ונויטרופניה דווחו בחלק מהמקרים של COVID-19 בילדים.

המומחים דיווחו כי ההמלצות הנוכחיות מטעם ה-American College of Radiology אינן כוללות השלמת בדיקת CT או צילום חזה מראש לאבחנה של COVID-19 בילדים, אך עדיין תתכן חשיבות למעקב קליני, בעיקר בחולים עם מהלך מחלה בחומרה בינונית-עד-חמורה.

התועלת האפשרית של הערכה הדמייתית, דוגמת קביעת מצב הבסיס לצורך ניטור אחר התקדמות המחלה, תבחן אל מול החסרונות האפשריים, כולל חשיפה לקרינה וזמינות ירודה של בדיקות הדמיה לאור הצורך בניקוי והקפדה על אמצעי זהירות.

על-בסיס ההנחיות הבינלאומיות העדכניות לילדים עם COVID-19, החוקרים פיתחו אלגוריתם להשלמת בדיקות הדמיה במקרים חשודים לדלקת ריאות על-רקע COVID-19. מטרת הכלי הנ”ל הינה לתמוך בתהליכי קבלת החלטות קליניות להשלמת צילומי חזה או CT בהערכת מקרים אלו.

בילדים עם חשד ל-COVID-19 או אבחנה ידועה של הזיהום הנגיפי ותסמינים בדרגה בינונית-עד-חמורה דרשה אשפוז, צילום חזה לרוב מיועד בכדי לקבוע את האבחנה ולבחון אפשרויות לאבחנה חליפית. צילומי חזה עוקבים עשויים לסייע בהערכת ילדים עם COVID-19 בהם חלה החמרה של התסמינים או להערכת התגובה לטיפול תומך.

לאור רגישות גבוהה לקרינה בילדים, בדיקת CT של החזה אינה מומלצת כבדיקה אבחנתית ראשונית לילדים עם חשד או אבחנה ידועה של COVID-19. ההנחיות כוללות גם מספר נושאים שיש לקחת בחשבון סביב האבחנה המבדלת של דלקת ריאות על-רקע COVID-19, בהשוואה למחלות ריאה אחרות בילדים.

Pediatr Pulmonol. 2020 May 28

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד

    קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא מתוך NEJM

    מאמר סקירה שפורסם לאחרונה ב-New England Journal of Medicine עסק במלפורמציות נקבוביות (קוורנוטיות) מוחיות, המוכרות בשם הרפואי  “קוורנומות”, שהן צבר כלי דם פגומים בצורת חלל ספוגי צפוף. חלל זה נעדר רקמת מוח ועשוי להמצא גם בעמוד השדרה. שכיחות קוורנומות באוכלוסיה הינה 0.5 אחוז. סימפטומים הביטוי הקליני הינו וריאבילי. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא אקראי בהדמיה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    האם אכלזיה מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט? (Am J Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אבחנה של אכלזיה סיכון מוגבר לאבחנה של ממאירות של הוושט. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אכלזיה הינה גורם סיכון אפשרי לסרטן הוושט; עם זאת, אין מחקרים להערכת הסיכון לממאירות זו במטופלים עם אכלזיה. מטרתם כעת […]

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה