בהעדר משאבים מתאימים, בדיקות המבוססות על סרט הדבקה לאבחנת סקביאס הינן דרך אידיאלית לערוך בדיקות סקר לסקביאס. דרמוסקופיה הינה אמצעי טוב לקביעת האבחנה. החוקרים מאשרים כי במידה ולא ניתן לערוך בדיקות דרמוסקופיות, אזי שיטת הבחירה הינה סרט הדבקה.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שכיחות סקביאס נעה סביב 50% בילדים וכ-10% במבוגרים בתנאים ירודים. בדיקות מיקרוסקופיות של דגימות עור מהוות את הבדיקה הסטנדרטית לאבחנה. לאחרונה התאפשר לקבוע את האבחנה באמצעות מיקרוסקופ ודרמוסקופ.
במטרה להשוות את הטכניקה בהעדר משאבים, החוקרים גייסו 125 נבדקים מברזיל, עם חשד לאבחנת סקביאס.
החוקרים מדווחים על התוצאות אודות 113 משתתפים, 55% מהם ילדים. 41 משתתפים (36%) אובחנו עם סקביאס.
הרגישות והסגוליות של דרמוסקופיה עמדה על 0.83 ו-0.46, בהתאמה, זאת לעומת 0.46 ו-1.00 עם בדיקות של דגימות עוריות (Skin Scraping). באשר לבדיקה המבוססת על סרט הדבקה הכוללת הצבת סרט הדבקה על נגע, הסרתו ובחינתו תחת מיקרוסקופ בתוך שלוש שעות הרגישות והסגוליות עמדו על 0.68 ו-1.00, בהתאמה.
דרמוסקופיה הייתה גישה יותר במקרים חמורים, אך חומרת המחלה לא השפיעה על רגישות הבדיקה המבוססת על סרט הדבקה. הערך המנבא השלילי עמד על 0.85 הן עם דרמוסקופיה והן עם סרט הדבקה.
לבדיקה המבוססת על סרט הדבקה יתרונות מסוימים בתנאים בהם חסרים משאבים מתאימים. הבדיקה אינה דורשת ציוד יקר, קלה ללימוד ע"י אנשים לא-מיומנים ויתרה מזאת, קלה יותר לזהות את הפתוגנים.
מצד שני, דגימות עורית המבוססות על גירוד העור (Skin Scraping) דורשת דיסאינפקציה של העור ואינה נסבלת היטב ע"י ילדים. כמו כן, הבדיקה דורשת מריחת שמן על הנגע, כך שחלק מהפתוגנים עשויים לברוח דרך משטחים שאינם מהודקים לחלוטין.
לסיכום, שילוב דרמוסקופיה עם בדיקת סרט הדבקה הינה הגישה האופטימאלית לאבחנת סקביאס בהעדר משאבים מספקים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!