במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי הדרכת צוותים רפואיים עשויה להביא לשיפור משמעותי בתקשורת עם רופאי משפחה, דבר העשוי לתרום לשיפור גישות מניעה שניונית בטיפול בחולים לאחר אוטם שריר הלב.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עדויות רבות תומכות בחשיבות גישות מניעה שניונית לאחר אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ההנחיות ממליצות על העלאת מינוני מספר תרופות למניעה שניונית עד למינון נסבל מקסימאלי, במטרה להשיג את התועלת הרבה ביותר. עקב הפחתת מספר ימי אשפוז לאחר אוטם לבבי, שינויים אלו במינוני התרופות יבוצעו בקהילה. ההנחיות גם ממליצות על העברת מידע ברור לרופאי משפחה בכל הנוגע למשך טיפול נוגד-טסיות כפול וניטור גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם. תקשורת ברורה בין אנשי הצוות הרפואי היא חיונית להבטחת טיפול אופטימאלי לחולים.
במחקר הנוכחי בחנו החוקרים את כל סיכומי מכתבי השחרור של חולים ששוחררו לאחר אוטם לבבי עם עליות מקטע ST (STEMI או ST-segment Elevation Myocardial Infarction).
מהתוצאות עלה כי בעוד שמרבית החולים שוחררו עם טיפול תרופתי הולם לאחר אוטם לבבי, ברוב המקרים המינונים היו נמוכים מהמומלץ לטיפול בתרופות ממשפחת מעכבי ACE וחסמי ביתא. בנוסף, הם זיהו תקשורת לקויה עם הרופא הראשוני. ההיענות להנחיות המקובלות באשר לתקשורת בין צוותים רפואיים השתפרה משמעותית לאחר התערבות ייעודית.
Br J Cardiol. 2016;23(4):138-140
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!