נאונטולוגיה

שינויים באפידמיולוגיה של בקטרמיה בתינוקות בגילאי שבוע עד שלושה חודשים (Pediatrics)

ממחקר חדש שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי בקטרמיה אינה נפוצה בתינוקות קטנים והממצאים תומכים בשינוי ההמלצות הנוכחיות לכיסוי אנטיביוטי לתינוקות בטווח הגילאים שבין שבוע אחד ועד שלושה חודשים עם חשד לבקטרמיה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בקטרמיה בתינוקות קטנים הינה מקור חשוב לדאגה מזה עשרות שנים. למרות שינויים בבדיקות סקר לפני הלידה ומתן חיסונים לתינוקות, האפידמיולוגיה הנוכחית לא זכתה לתשומת לב רבה.

החוקרים ערכו סקירה רטרוספקטיבית של כל תרביות הדם שנאספו בבית חולים בקליפורניה מתינוקות שנולדו במועד, שהיו בריאים קודם לכן, ופנו לטיפול בין גיל שבוע אחד לשלושה חודשים. תרביות דם נלקחו מכל המשתתפים בין 1 בינואר, 2005, ועד 31 בדצמבר, 2009.

במהלך תקופת המחקר נאספו 4255 תרביות דם. רק 2% מכל תרביות הדם היו חיוביות לפתוגנים (93/4255), בעוד ש-247 תרביות דם היו חיוביות בשל קונטמינציה. שיעורי ההיארעות של בקטרמיה אמיתית עמדו על 0.57 ב-1000 לידות במועד.

הפתוגן הנפוץ ביותר היה Escherichia coli (56%). 98% מהתינוקות עם בקטרמיה על-רקע E. Coli אובחנו עם זיהום בדרכי השתן. הפתוגנים הבאים בתור בשכיחות היו Group B Streptococcus (שני בשכיחותו) ו-Staphylococcus aureus (שלישי בשכיחותו).

לא תוארו מקרים של Listeria monocytogenes או Meningococmemia , ותואר רק מקרה אחד של בקטרמיה על-רקע Enterococci . פתוגנים עמידים לאמפיצילין היוו 36% מכלל האורגניזמים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהמחקר עולה כי בקטרמיה בתינוקות קטנים אינה נפוצה, עם שכיחות של 2.2% בלבד מהמקרים בהם נלקחו תרביות דם. על-בסיס האפידמיולוגיה של הפתוגנים שתוארה במחקר הנוכחי, נתונים אלו תומכים בשינוי ההמלצות הנוכחיות בנוגע לכיסוי אנטיביוטי בתינוקות עם חשד לבקטרמיה, בטווח הגילאים שבין שבוע אחד ועד שלושה חודשים.

Pediatrics Vol. 129, No. 3, March 1, 2012

pediatrics.aappublications.org/content/129/3/e590.abstract?etoc

הערות עורך מדור הנאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

יש לשקול מהו הטיפול האנטיביוטי העדיף בכל מרכז רפואי. ממחקרים שנערכו בארץ נמצא שבשלב זה אין צורך בשינוי הטיפול האנטיביוטי הניתן כעת.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Renal Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Niacinamide עשוי לשמש כטיפול יעיל להפחתת ריכוזי זרחן בדם בחולים עם כשל כלייתי תחת טיפולי המודיאליזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרפוספטמיה הינה סיבוך נפוץ בחולים עם כשל כלייתי, למרות השימוש בסופחי זרחן. ויטמין B3, בין אם בצורת […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 ישנה וריאביליות ניכרת במדידות יחס אלבומין: קריאטינין באותו מטופל, כאשר השלמת מספר איסופי שתן לבדיקת יחס אלבומין: קריאטינין עשויה לשפר את הדיוק במעקב אחר שינויים לאורך זמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלבומינוריה הינה סמן פרוגנוסטי ואבחנתי […]

  • ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית, קיים קשר בלתי-תלוי בין רמות אלבומין מסוכרר ובין הסיכון למחלת כליות סופנית, מחלות לב וכלי דם ותמותה, ללא תלות באבחנה של סוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי המוגלובין מסוכרר משמש באופן לזיהוי הפרעות במשק הסוכר, אך […]

  • חשיבות קופפטין בחיזוי הפרעות במשק נתרן בחולים לאחר ניתוח להסרת אדנומה היפופיזרית (Neurosurgery)

    חשיבות קופפטין בחיזוי הפרעות במשק נתרן בחולים לאחר ניתוח להסרת אדנומה היפופיזרית (Neurosurgery)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurosurgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שינויים בריכוזי קופפטין בדם עשויים לסייע בחיזוי הסיכון להיפונתרמיה או היפרנתרמיה בחולים לאחר ניתוח אנדוסקופי להסרת אדנומה בהיפופיזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי AVP (או Arginine Vasopressin) הינו הורמון חשוב האחראי לשמירה על מאזן הנתרן בדם לאחר ניתוח היפופיזה. מדידת רמות […]

  • האם תנומות במהלך היום מובילות לעליה ברמות סוכר בדם? (Front Endocrinol)

    האם תנומות במהלך היום מובילות לעליה ברמות סוכר בדם? (Front Endocrinol)

    תנומות ארוכות של שעה ומעלה, תנומות במהלך הבוקר, או מנוחת צוהריים עשויות להוביל לעליה ברמות סוכר בדם במבוגרים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Endocrinology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תנומות במהלך היום הן נפוצות בסין ובתרבויות אחרות ועשויות לשחק תפקיד חשוב בבריאות הקרדיו-מטבולית, אך מחקרים קודמים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה